Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Има надежда!!
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 12:13 pm 
Аватар

Здравейте всички ловящи с мушички!! Пичове, преди около половин час се върнах от Самоков, където бях по служебен въпрос. На връщане разбира се спрях на Щъркела да хвърля едно очо :D . Колегите здраво дърпаха костури по педя и малко на дистанция, на малко рибе. Но друго сгря душата ми бедна - около брега се разхождаха прилично количество кефали по 25 - 30 см., които проявяваха жив интерес, с извинение, към падаща плюнка, просто нямах нищо друго под ръка :oops: . Тъй че, както казва народа - надеждата умира последна!!! С нетърпение очаквам почивните дни!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 12:41 pm 
Forum Admin
Аватар

Бат Райко, привет!

Това място дето описваш, да не е един мост на пътя, и като погледнеш под него има едно заличвче на Искъра, отвсякъде обрасло с дървета?

Поздрави и благодаря, че сподели тази идея с нас!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 1:38 pm 
Аватар

Здрасти Радо!! Парадоксалното, поне според мен е, че рибите си се разхождаха в откритата вода, близко до брега- буквално на 30 см. от края на водата, а мястото не е залива - до там не отидох, а си ги гледах от терасата на ресторанта - по открита площ от това здраве му кажи! Предполагам, че под моста, в дъното на заливчето, където има и залети дървета, ако не по-големи, поне сигурно са били повече :). Почти съм сигурен, че е така, защото преди да ме "полази мухата" риболовствах на язовира, като отсядах в бунгалото на ГУП-а / за тези които не го знаят - влизането след "Камелот", точно срещу почивната база на КАТ-СДВР, по километраж точно 1 200м. преди Щъркела/. Та там има един залив, пълен с изсъхнали дървета, какви чудовища съм гледал, по-големи съм виждал само на стената на "Жребчево" - за кефали става въпрос :). Другото, което ме впечатли е, че прибрежната зона ври от риба - уклей, кефали, дребни костури, най-интересното беше, че на десетина метра навътре имаше групи от сребристи риби, не можах да ги разпозная, които заемаха стойка с главата надолу като бети или аностомуси / последното за акваристите :D / и стояха напълно неподвижно по 10-15 сек., след което бавно слизаха на дълбоко, абе изобщо купон голям :wink: !. Поздрави на всички!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 1:51 pm 
Forum Admin
Аватар

Bate Raiko написа:
Парадоксалното, поне според мен е, че рибите си се разхождаха в откритата вода, близко до брега- буквално на 30 см.

От опита си по язовирите за кефал зная, че това не е никак чудно да ги срещнеш точно до брега, дори напротив, напълно логично е, храната да дойде от брега, при положение, че няма никакви дървета, както го описваш ти и е голо.
Едно от най добрите места за язовирен кефал е да го търсиш до брега, ма разбирай до самия бряг, буквално на педи от него, еле пък ако има отсечен бряг, като скалата или земята да е навътре под него, малииии, настръхвам само като си представя картинката в главата ми, ехехее.

Благодаря ти още веднъж, за споделената информация!

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 2:01 pm 
Аватар

Извинявам се - не се изразих правилно, просто не очаквах по това време да ги видя на обичайните им места, ама явно и на тях не им се иска сезона да свършва :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 2:03 pm 
Forum Admin
Аватар

Bate Raiko написа:
Извинявам се - не се изразих правилно, просто не очаквах по това време да ги видя на обичайните им места, ама явно и на тях не им се иска сезона да свършва :lol:

Не се извинявай, няма за какво :lol: , реших, че мога да помогна с лични впечтления и аз...

Поздрави и успех, ще чакам с интерес маршрутна статия, ако ходиш!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 2:24 pm 
Аватар

Ох, не думай, че ми се вие свят :D . Ако успея да свърша всичко, което супругата ми е заръчала ......, ще пиша, че и песни юнашки ще пея!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 2:43 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
.... които заемаха стойка с главата надолу като бети или аностомуси / последното за акваристите ...

Офф от темата:
бетите не стоят с главите надолу(освен когато се бият мъжките).Виж за аностомус аностомус съм съгласен.Също и за хилодусите.
--------------------------
Интересно пред ресторанта рибите да се близо до брега - нямаше ли колеги да ги "мъчат" с въдички.
Жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 3:28 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Също и за хилодусите.

:shock: Бах мааму кьв е тоя дзвер :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 5:43 pm 
Аватар

akulata написа:
Bate Raiko написа:
Парадоксалното, поне според мен е, че рибите си се разхождаха в откритата вода, близко до брега- буквално на 30 см.

От опита си по язовирите за кефал зная, че това не е никак чудно да ги срещнеш точно до брега, дори напротив, напълно логично е, храната да дойде от брега, при положение, че няма никакви дървета, както го описваш ти и е голо.
Едно от най добрите места за язовирен кефал е да го търсиш до брега, ма разбирай до самия бряг, буквално на педи от него, еле пък ако има отсечен бряг, като скалата или земята да е навътре под него, малииии, настръхвам само като си представя картинката в главата ми, ехехее.

Благодаря ти още веднъж, за споделената информация!

Поздрави!

Радо

Малко OFF защото не става въпрос за затворен водоем!
Не давам съвети :oops: ! Излагам факти! Река леко повишила нивото си след първите наводнения. Около 20 сантиметра над нормалното ниво! По разливите ми кълвяха кефали на границата на нормата. Само там. Те се и виждаха и им подавах бръмбъра над главите - с помоща на новобранските ми 2 ръце. Кьотек дето вика Радо. Но за да го пльосна бръмбара, докато лети леко щипвам шнура с палеца и показалеца на лявата ръка за да се опъне и бръмбъра пада като за световно! Та малките кефали бяха именно в тези плитки разливи на 10 - 20 санта от брега, а аз на другия. По-големите обаче излизаха точно там където нямаше разливи, а се виждаха подмолите прокопани от реката. На такива места си хванах мънички, макар и мерни кефали. После дойде втората вълна наводнения и други след нея и не съм ходил. Дочух че реката се нормализира вече. Ще направя последни опити, и със сигурност ще каствам на отсрещния бряг, на не повече от 20 сантиметра от брега.
Поздрави пичове!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 7:19 pm 
Аватар

ANUBIS написа:
D-r Misho написа:
Също и за хилодусите.

:shock: Бах мааму кьв е тоя дзвер :)

http://www.acquateck.net/images/chilodus_punctatus.jpg
плува все надолу с тиквата,все е дно има оловна съчма в нея.Не е много красива ,но е колекционерска рядкост.През 1993г ги развъди мой приятел след доста зор по отлежаването на торфена вода и от тогава до сега тази рибка я няма из софийските акваристи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа