Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 9:19 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет на всички, ловящи с мушички!

Днес бяхме малко на рибка, по перките да я щипкаме, по р. Искър някъде преди Враца, с Бобко (vladimirov) и Радо Анубсчете.
Първоначалната цел беше р. Ботуня, но се оказа доста студена и беляците повече ближеха камъните, отколкото да обръщат внимание на мухите ни.
До към обяд хванахме по някоя маломерка и следобяд, на връщане, спряхме на едно място, след стадиона на Ботев Враца, ако не се лъжа(оказа се тука, че съм се излъгал, хехеее...)
Мааалиииии, сега като бях на място разбрах каква стихия е било наводнението по тези места. Огромни дървета бяха отскубнати и набучени в земята наново, с върховете надолу, от божията ръка. Страшни гледки, в прекия смисъл на думата.
Реката беше мътничка и студена. Много беше интересно как открих едно ято беляци да се припичат в края на един вир, точно в камъните в тънката и гладка вода, докато пресичах мястото. За малко да се подхлъзна, стъпвайки върху нечия кефалска главуда.
Сухи мухи взимаха с нежелание. Което автоматично ме накара да опитам нимфите, останах доволен. Макар и само три четири рибки, които хванах на нимфи, бях радостен от изминалия ден, и как няма след като бях в компанията на тия двама мушмороци, ехехеее...

Поздрави на всички, решили да посрещнат последните топли дни от годината с мухарка в ръце!

Радо

П.С. Утре ще кача някоя и друга снимка от деня, направена от адаша

Последна промяна akulata на Чет Окт 20, 2005 8:31 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:13 pm 
Аватар

М-м-м-м да, не ще да е било Враца, там просто няма Искър! Ще да е било Мездра, пък и реката минава до стадиона на Локо Мз. Не е забележка за заяждане, ами просто местен патриотизъм, ако не ми хващаш вяра - ask Jeeves! Хайде със здраве и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 8:29 am 
Forum Admin
Аватар

Pitt написа:
М-м-м-м да, не ще да е било Враца, там просто няма Искър! Ще да е било Мездра, пък и реката минава до стадиона на Локо Мз. Не е забележка за заяждане, ами просто местен патриотизъм, ако не ми хващаш вяра - ask Jeeves! Хайде със здраве и наслука!

Здрасти, Пепи,
благодаяр ти за поправката...За пръв път ходих по ония край на България и още не съм ги научил добре местата...

Поздрави!

Радо

П.С. В такъв случай, ще трябва да поправя заглавиято на темата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 9:40 am 
Аватар

Ебре НЕДЯЛКО малеле ти си Недялко малеле .... ! :lol: :lol:

Мале Акулооооо как мое беее Градо да збьркаме беее :shock: :shock: :D :D
Еха ама гот ни беше аааааа ?
Ма и ква картина бехмее, еле пьк аз :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 10:04 am 

ееее гюбре, ми то по тия места сичко е наопаки и дърветата така си никнат - с върховете надолу, ама рибки има въпреки сичко...
относно географията Пешо е прав - не минаа искъро баш покрай Враца, макар че скоро не съм бил, а коритото доста се е изместило след големия потоп...
най-добрите места в района са преди Мездра, но доста над стадиона където си бил, на около 2км над моста, вие сигурно сте свили в дясно точно преди моста и сте спрели над бента до стадиона /освен това участъка след града тинята е повече от водата и е страшна смрад, дано потопа да е поочистил лайната/...
обикновено по тва време на годината и при високо ниво риболова в искъра е сравнително слаб, макар че последната събота в дефилето зимаше ного добре на суха...
там дет си бил има един участък около километър, който държи доста риба и не ти треа да ходиш другаде /добре е да си с гащиризон, щото от искъро по длибоко нема/...
относно ботуня - по това време на годината големите кленове /а има много големи вервай ми/ са под подмолите във вировете и тактиката е добре позната - при бистра вода заставаш на място от което виждаш кво стаа под клоните и чакаш - обикновено след 15-20 мин почват да излизат рибите и се въртят на границата с откритото пространство, и тогава... ако не фанеш рибата при първия удар нема смисъл да се връщаш преди да мине 1 час...
поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 12:35 pm 
Forum Admin
Аватар

jeeves написа:
ееее гюбре, ми то по тия места сичко е наопаки и дърветата така си никнат - с върховете надолу, ама рибки има въпреки сичко...
относно географията Пешо е прав - не минаа искъро баш покрай Враца, макар че скоро не съм бил, а коритото доста се е изместило след големия потоп...
най-добрите места в района са преди Мездра, но доста над стадиона където си бил, на около 2км над моста, вие сигурно сте свили в дясно точно преди моста и сте спрели над бента до стадиона /освен това участъка след града тинята е повече от водата и е страшна смрад, дано потопа да е поочистил лайната/...
обикновено по тва време на годината и при високо ниво риболова в искъра е сравнително слаб, макар че последната събота в дефилето зимаше ного добре на суха...
там дет си бил има един участък около километър, който държи доста риба и не ти треа да ходиш другаде /добре е да си с гащиризон, щото от искъро по длибоко нема/...
относно ботуня - по това време на годината големите кленове /а има много големи вервай ми/ са под подмолите във вировете и тактиката е добре позната - при бистра вода заставаш на място от което виждаш кво стаа под клоните и чакаш - обикновено след 15-20 мин почват да излизат рибите и се въртят на границата с откритото пространство, и тогава... ако не фанеш рибата при първия удар нема смисъл да се връщаш преди да мине 1 час...
поздрави!

Здрасти, Калинчо,
благодаря за ценното инфо, щеше да ни бъде още по-ценно да го знаехме преди това, нооо и така е добре, следващия път като идем, да не се чудим накъде да тръгнем, и да караме където е наклона, ехехе, след колата, ехехе...
Това дето бяхме е точно там под стадиона, след бента, на големия вир в разлива му, реката се разделяше по-надолу на няколко по-плитки ръкави... Направи ми впечатление, а и по-рано като бях с бат Косьо на Вит, че и по Искъра има места където дъното е от някяква скала, цялото дъно е скалисто, като в корито ще кажеш, че стоят рибоците там, много интересно...

А местенцето дето ги пипнах, много беше интересно, докато пресичах, над двайсе риби започнаха да ми се удрят в ботушите, така ги и разбрах че са там, щото водата беше леко замътенка...

Интересно беше как стоиш, пред теб на два метра стоят и рибите зад камъните и не взимат нищо, бре сухи мухи, бре морки, докато им подадох един Хари, да го подушат, та го харесаха, ехехе...Като ги подядох така пробвах и една стефка и нея я зажмулиха блажено, ехехе, абе берекет версим, как викат хай братята роми...

Друг път за там без екскурзовот не тръгваме, така че, Калинчо, чувствай се поканен...

Поздрави сърдечни!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 1:46 pm 

akulata написа:
Това дето бяхме е точно там под стадиона, след бента, на големия вир в разлива му, реката се разделяше по-надолу на няколко по-плитки ръкави... Направи ми впечатление, а и по-рано като бях с бат Косьо на Вит, че и по Искъра има места където дъното е от някяква скала, цялото дъно е скалисто, като в корито ще кажеш, че стоят рибоците там, много интересно...

А местенцето дето ги пипнах, много беше интересно, докато пресичах, над двайсе риби започнаха да ми се удрят в ботушите, така ги и разбрах че са там, щото водата беше леко замътенка...
Радо

на около 2км по-надолу има един участък в който цялото дъно е гладка скала без нито 1 камък, а единият бряг е отвесна скала, дъното е толко хлъзгаво, че е почти изключено да прекосиш реката без да паднеш... само че тия места, поне по искъра не са най удачните, щото рибата стои повече покрай брегове с растителност или в бързеите... понякога взима сухи мухи в самите бързеи в непосредствена близост - 3 до 5 метра, тогава е много приятен риболова, макар че в тия участъци рибите далеч не са трофейни...
относно поканата - тенк ю вери мач, уикенда смятам да се пробвам, искъро е един от възможните варианти /решил съм да направа една стример сесия/, по принцип в момента и в дефилето стаа та нема смисъл да се ходи чак до Мездра /иначе има ного добри места в долното течение, които са ми любими, но те са доста по-надолу от Мездра/...
ауе същност ти знаеш ли кво е положението по струма напоследък, щото аз тая година не съм ходил нито веднъж?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 2:01 pm 
Forum Admin
Аватар

Да, Калинчо, отвесната скала мисля, че я видях, то е от страната на стадиона, даже се загледах по тази скала, да видя до къде се е покачвала реката при потопа. Нещо страшно беше, коренища на дървета колкото една къща стояха обърнати на горе, злокобна гледка, онемяваш като я видиш, от това може да си представи човек, каква е била стихията по тия места...Ужас.

А рибките много интересно се бяха събрали зад камъните, стояха като вързани за камъните, зад всеки камък рибка, и верно малки беха, педарки...

А за Струма, какво да ти кажа, най първата риболовна случка в сайта е точно от двадесе и някой октомври лани. Сега е времето на кефал, дочух от един приятел, че Кюстендилско било бистра, сигурно и надолу при нас е така...

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 6:32 pm 

Е как бре, под стадиона на Локо Мездра, много ясно че там сте ловили. Имам един познат Митьо Мездрата, много ги лови кефлетата там.
Значи друг път в подобна ситуация бих ви препоръчал да реагирате така: хващате от Враца към Монтана и на около 20 км от Враца стигате до една река, която пресича пътя до село Сумер. Малка рекичка, ама държи рибки, щели сте да ги щипкате по перчиците колкото ви е кеф. Другия път там идете.
Ауе Джиивс, ауе Калине, разбирам че сме ходили на едно и също място с теб да ловим съвсем наскоро и то с добри резултати. Да не водиш много хора там, ей...че ръкавчето е малко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Чет Окт 20, 2005 7:32 pm 
Аватар

Бат Стан написа:
... Да не водиш много хора там, ей...че ръкавчето е малко.

Е сега тръгвам да фана местото,че е навалица сигурно :D :D :D

Стенлиии,къде се изгуби а уе.Нищо не казваш.

Жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 11:43 am 
Forum Admin
Аватар

Ето и малко снимки, направени от Радо Анубиса от риболова, за което му благодаря, че ги сподели!

http://gallery.akulata.com/album26

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 2:05 pm 
Аватар

Красота !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 7:04 pm 
Аватар

ANUBIS написа:
Красота !

:?: :?: :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 7:39 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
ANUBIS написа:
Красота !

:?: :?: :?:

... за снимките май ... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 25, 2005 9:57 am 
Аватар

Хаха, да за снимките го казах :D и за тва дето скивам през телескопа на Аватара ми !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа