Здравейте колеги!! Със сълзи на очи ще ви осведомя за приключенията ми в ломския край, започнали на 28.10. следобяда и приключили на 29.10. привечер

. Пропускаме "веселото" излизане от София - бях спрян точно 3 / три / пъти от борците срещу организираната престъпност, които демонстрираха присъствие по входно-изходните пунктове на столицата

Пристигам в селото на тъщата - Златия, към 15.00. Слизам от колата и усещам "първия кинжал в гърба" - леле-мале, вятър със забележителна скорост и отвратително постоянство. Но ентусиазма е див

, бързи целувки прегръдки с бабата и дядото, бързо преобличане, хвърлям муарка в багажник и със сина даваме газ към първото перспективно място - бента на р. Цибрица, находящ се точно срещу мястото, където си правят панаира и неделния битак. Появявайки се на моста, усещам втория кинжал в гърба си - бент няма

!! За да не съм голословен ви показвам, доколкото сина ме е успял да заснеме, как местните "бушмени", както разбрах в последствие, радикално решили проблема с трудно уловимите от това доскоро прекрасно място кефали - аз поне съм хващал в предмухарския ми период на блесна от този бент риби до към 500 - 600 гр., което за Цибрица си е много добро постижение. Значи колеги това, което се вижда на снимките като пясъчна ивица и отсрещните върби, всичко беше във вода с дълбочина около 120 - 170 см. най-много, с много слабо течение, дължина около 700 - 800 метра, изобщо прекрасно място за муха / блесна /. Синът ми прави някакви плахи опити на блесна - разбира се нищо, да не ви заблуждават красивите завои на реката - дълбочината е около 25 см. и бърза, на практика нямаше никакво успокояване, където да се завъртят хайванчета
[img][img][img][url]http://foto.bg/showphoto.php/photo/18225/cat/500/ppuser/820[/img][/img][/img][/url]
На последните две снимки се вижда как "бушмените" са разкостили съоръжението :evil: Мятаме се на колата и към Дунава - там вятъра закономерно се усилва още повече и забравям за мухарката и започвам да си мисля за хвърчила, самолети, планиране и други подобни въздухоплавателни мурафети

. Поредната "приятна" изненада - Дунава нисък и с цвят на боза. На пристанището няма нито един местен ром, което ясно говори изобщо за риболова. Между другото братята са абсолютен риболовен показател, независимо от праисторическите им такъми. След 15 мин. съзерцаване на пълното мъртвило в голямата река ми стана ясно, че шнур няма да размахам, дори и при най-добро желание

. Добре, че бях хвърлил в багажника блеснарката с няколко по-големшки блесни. Последната надежда се оказа прословутия канал, който започва от Долни Цибър и продължава в полето към с. Станево. След 20-тина хвърляния закачих щука около 45 - 50 см., което малко повиши настроението ми. При сина нищо. Към 18.20 вече беше тъмно и приключихме за деня. В съботата не искам да ви казвам - пълна трагедия - оловно небе, отвратителен вятър, обикаляне на целия канал, при мен нямаше пипване, сина закачи съвсем уставно за устата две червеноперки / не бабушки / на дребна блесна.
В минорно настроение в неделя си тръгваме. Качвам Петрохан в отвратителна мъгла. Външния термометър на аудито застрашително пада, докато спира на 0.5 градуса над нулата. На самото било - о, чудо, мъглата свършва като отрязана с нож и грейва едно слънце с тихо време - не е за разправяне. Което веднага повдига бойният ми дух

. Пристигам към 14.00 в София, разтоварване, оставяне на колата и към 15.30 задъхан пристигам на любимия си канал зад ТЕЦ-о

. Почва се едно маане напред - назад, ха тука, ха и тука, е неще и неще и тва си е

. Някакви неописуеми дребосъци целуват мухата и нищо повече

. Поне се запознах с двама колеги, съжалявам, че не успях да запомня имената им, единия списва във форума, които също не успяха да излъжат нищо. Още веднъж им благодаря, че ме хвърлиха с Фиестата си до спирката на рейсовете. Толкова от мен пичове. Каръшка работа и туй то

, но здраве да има. Официално се извинявам за петъчното заглавие / несъобразяването с т.5 от правилата /, няма да се повтори занапред. Поздрави на всички и дано сте имали по-добри почивни дни от мен!!![url][/url][url][/url][url][/url]