Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 11:10 am 
Аватар

Ето за къде говори Д-р Косьо ... страшна река ... съжалявам, че няма как да дойда и аз!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 1:54 pm 
Аватар

За съжаление и аз няма да мога да се включа. Но това ме подсеща , че не е зле да има стая, в която хората да обявяват намеренията си за риболов, за да се събитаме и правим съвместни излети!
Успех утре , Косьо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 2:15 pm 
Аватар

Баси изкушението :roll:
От кьде ще трьгнеш ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 2:52 pm 

Бре, докторе, що не зацепиш директно за Ботевградско шосе..... или ще свършиш още някоя, неспомената работа, рано утром? :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 3:05 pm 
Аватар

Стара река. Тя е най-големия приток на река Янтра. От изворите и при Вратник в Стара Планина до устието на Джулюнишка река се нарича Стара река. Образувана е от сливането на Голяма и Малка река в северните склонове на Елено-Твърдишката планина. Разделя Еленските височини и Лиса планина. До село Кесарево протича в дълбока долина. На север долината се разширява до 3 км и реката образува меандри. Дълга е 35 км.

Голяма. Десен приток е на Стара река. Извира от Лиса планина. Между село Любимово и село Разделци протича в дълбока долина. При гара Асеново завива на югозапад. Влива се в Стара река при гара Кесарево. Дълга е около 75 км.

Казълдере. Тя е ляв приток на река Голяма в басейна на река Янтра. Извира от Лиса Планина в Разградска област. Влива се близо до град Стражица. Има продължително лятно-есенно маловодие. Дълга е 22 км.

Лефеджа. До устието на Джулюнишка се нарича Стара река. Дълга е 25 км. Най-близки населени пунктове са село Драганово и шосето до село Горски Горен Тръмбеш. Чрез разнообразни меандри се влива в река Янтра недалеч от село Крушето.

Веселина (Джулюница). Ляв приток на река Лефеджа. Започва югозападно от село Дрента в Елено-Твърдишката Планина. Близо до село Капиново пресича Еленските височини с дълъг пролом. От извора до вливането й в Лефеджа е дълга 69 км.

Златаришка. Десен приток на река Веселина. Извира под името Мийковска или Зленишка река от връх Чумерна в Елено-Твърдишката Планина. По долината преминава ЖП линията и шосето от Елена за Златарица. Дълга е около 21 км.

Д-р Косьо, с интерес ще очаквам да узная коя ще е и другата река в маршрута и искам да помоля (специално за мен) да обърнеш много сериозно внимание на утрешния маршрут - села, изходни места, черни пътища, вирове, бързеи и т.н. ... по нататък ще обясня какво имам впредвид.

Поздрави и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 18, 2005 12:06 pm 
Аватар

Наистина това са разкошни места за мухарски риболов!

Когато ние бяхме по Кесарево, точно след 2 дни мина големия потоп от там и събори маса къщи, животни и т.н., така че не ме учудва, че е променено всичко.

А за бляскащите риби - при всички положения са скобари. На един от последните ми излети - река Белица - имаше сигурно стотици. Страхотно бляскане по дъното - как ли не ги замерях - всякакви нимфи - никакъв интерес. Обърнах им много внимание, защото ме предизвикваха. Павката Иванов беше писал преди, че е хващал скобари на нимфа (мисля, че "Русата Стефи", или "Blondy"), но аз нямах никакъв успех.

Съжалявам, че не е било добро времето - искрено се надявах на добри снимки (от твоите) :)

Поздрави и догодина ще се срещнем там!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 18, 2005 3:58 pm 

Радвам се, че съм те подкрепил. Добре, че ходиш в командировки да освежиш и нашето ежедневие. Добра кореспонденция се получи и без снимки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2005 9:42 am 

Роска здрасти!
Все съм си мислил, че Стара река започва от първото "Смеси" точно над магистралата и се влива в Янтра на второто "Смеси".
А на моста при магистралте едната река е Джулюница, а другата Лефеджа. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2005 10:52 pm 
Аватар

Последните няколко дни се занимавам с векторизиране на едни карти, свързани с един проект, за който ще стане дума по-нататък. Ето и част от картата с гореспоменатите реки:

Изображение

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2005 6:41 pm 

Здрасти Роска!
Много подробна карта си дал! Вече ми се изясниха нещата. Иначе съм ходил и аз в този район 6-7 пъти преди години-много яки места за мухарене. А рибицата е доста вкусна-тогава ги похапвах. Преди години се появи материал не знам точно на кой бе в БГ Риболовец за спинингов риболов на Стара Река/ Стара речка, както съм чувал да и казват/ излиза, че това е всъщност самата Лефеджа, притока на Янтра. Същите места след смесването при магистралата.
Има я и тук с двете имена:
http://www.g-oryahovica.org/g_d_trambe6.htm
Нови стари имена, важното е, че дава яко. Може да се опита и на моста при Д. Оряховица на самата Янтра има добри места след него и рибички, но там е доста по-замърсено.
Поздрави и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2005 9:45 pm 
Аватар

Картата (това е част от нея) си беше баси играчката :) , но се надявам да има полза.

Реката, приток на Янтрата си е Стара река (Стара Речка), просто 25 километровия участък след смесито с Джулюница се нарича още "Лефеджа". Въобще целият водосборен район на Янтрата си заслужава вниманието с невероятнно красивите места и рибите, които държи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа