Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 3:41 pm 

И така след като в Неделя с колегите "Лафонтен" и неспоменатия г-н "Т-то" бяхме за уклей, така днес сметнах че не е толкова интересно да гледам слънчевото затъмнение от къщи, и се озовавам на същия язовир.
Още с пристигането си установявам наличие на много кефал по повърхността - викам си "идеално" 8) И така връзвам направената от мен мравка на кука номер 14 - гледам един красавец наближава към мен. Още с първия кастинг му "сервирам" мухата и ..... първия голям кефал за годината е налице 8) ура :oops: Снимка и се обадих на "Лафонтен" да му се похваля, но той не откликна на поканата ми за повсеместен риболов...
Изображение

Гледам още един хубавец наближава - раз, два и .... прас - но какво, не кефала, а мухата ми остана на клона зад мен :x
До тук с мравката ми. Връзвам измисления от мен бръмбар, на който снимка немога да ви предложа :oops: За мое нещастие и за щастие на кефала :P бръмбара дори непопадна във водата, а на върбата пред мен :x Дали защото сложих 0.12 повод .... жалко .... :? Закачам последния си бръмбар модел от тук(форума). Не взех с мене си много бръмбари понеже бях с колело - отидах само за час и се бях нагласил за риболов уклей отново :oops:
И така отказах се от мястото и отивам на друг перспективен участък, където също виждам кефали да "движат".
След упорити "изледвания" метър по метър на конкретното място и половин час мъки се отказах с 3 откачени кефала, още при самата засечка :x :x :x

Изображение Изображение
Имах и изключително много доближавания до самата муха на сантиметри, ах защо само се отказваха .... :( Нямах избор понеже нямах други мухи ... Отричам се от този бръмбар, а той е "микропореста гума, тяло - калчища или прежда, хекъл от петел, и с червена опашка" Просто минимум 10 кефала се отказаха от този бръмбар...

Изображение

Но мърфи винаги се появява там, където не трябва...."точно когато най ми трябват няма да си взема кутията с бръмбари, а когато не ми трябват и хващам уклей - ще мъкна с мене си сума ти и мухи ...."
Какво да се прави... \:D/
Еми немога да искам повече от едночасов риболов - толкова емоции, толква надежди... :P
Снимките са с лошо качество понеже са от телефонът ми, а и при качването им се губи качеството им в някаква степен.
Поздрави и Наслука колеги :wink:
Краси Костадинов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 3:52 pm 
Аватар

<bravo Браво Краси!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 6:00 pm 
Аватар

Бат Вальоооо,бат Вальо!Гледай Краси какви риби дърпа на езерото,пък ти с 5 уклея ми се хвалиш.Вече не си професора на кефалите на "Загорка",а май към доцент на уклеите ще те квалифицираме.Ае поздрави на всички мухари в Зарата и все такива риби!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 7:18 pm 
мосю Кирчев написа:
Бат Вальоооо,бат Вальо!Гледай Краси какви риби дърпа на езерото,пък ти с 5 уклея ми се хвалиш.Вече не си професора на кефалите на "Загорка",а май към доцент на уклеите ще те квалифицираме.Ае поздрави на всички мухари в Зарата и все такива риби!

Хахаха аз и на тая титла съм доволен. Ся ти тука предизвикваш ли ме, да не вадя аз снимките на парчоци. Язе от всеки ръкав коз вадим, така че внимавай :D :D . При мухарския риболов бройката е важна, не е като при плувкарския-некви си килограми :) Така че засега аз водя с 5на1 за мен. :lol: :lol:

Похвално Красе. Снимките са станали хубави какво се оплакваш. Не снимаш някакви дребни мушета, така че... Главното/кефалът/ се вижда много ясно... Няма какво да се чудиш защо не е работила тая муха-цръвеното никога не е било уловисто там, пук ако ще и само една опашчица..... и каза той гордо гордо и се покашля.

Поздрави!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 8:12 pm 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Краси,

Интересен репортаж, благодаря, че сподели!

Последните снимки само малко не са по моя вкус, малко като умрели изглеждат тия рибички, или, живи са си?

Прайш ли "Кеч и рилийз" или предпочиташ "Кече и печ", не че е нещо лошо и това де, любопитно ми е просто?

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 30, 2006 6:41 am 
Аватар

Здрасти Краси!!! Поздрави за успешното откриване на сезона!! Пич, не бързай да отписваш определена муха, да не ти разправям и аз колко "поглеждания" съм имал :cry: :cry: , пък друг път я лапват с мерак :lol: . Но все пак, като върл фен на корка бих ти препоръчал да имаш винаги един "корк" в кутията!!! Още веднъж поздрави и все така и по-добре чак до края на сезона!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 30, 2006 8:12 am 

браво бе тарикат евала страшни са.в интерес на истината този бръмбар и аз съм го отписал миналата година нямах и удар на тази муха.
ще ти идвам на гости май :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 30, 2006 1:29 pm 

Хехе,
Първо да кажа благодаря на всички за менията и пожеланията :wink:
Исках да споделя излета си, въпреки не много хванатите риби и не чак толкова качествените снимки. Даже един колега ме попита какъв модел ми е телефона :lol: явно са му харесали...

Цитат:
Последните снимки само малко не са по моя вкус, малко като умрели изглеждат тия рибички, или, живи са си?

Прайш ли "Кеч и рилийз" или предпочиташ "Кече и печ", не че е нещо лошо и това де, любопитно ми е просто?

Хората, които ходят с мен за риба знаят че изключително рядко вземам риба ЗА МЕН. Това отговаря донякъде и на въпроса - "обичам ли catch & release " 8)
По често се случва това:
Изображение

8) :idea: 8)

Bate Raiko
Цитат:
Но все пак, като върл фен на корка бих ти препоръчал да имаш винаги един "корк" в кутията!!!

Бате райко би ли ми пуснал на ЛС поетапни снимки на мухата от корк, че не съм наясно много, много как става изработването...

Mawro - м/у другото менгемето ти прави добри мухи :P :wink: Някой от бръмбарите направих на модела по твойто менгеме ... \:D/

Поздрави и наслука,
аз отивам да си пробвам бръмбарите :lol: ... :wink:
Краси Костадинов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 30, 2006 6:48 pm 
Аватар

Krasimir написа:

Цитат:

Хората, които ходят с мен за риба знаят че изключително рядко вземам риба ЗА МЕН. Това отговаря донякъде и на въпроса - "обичам ли catch & release " 8)
По често се случва това:
Изображение

Краси Костадинов

Май ставаше въпрос за снимките ти на поумрелите рибки.Тази снимка дето си пуснал е много хубава,но на първите рибите са наистина поизтормозени.Ае поздрави и все такива да ги дърпаш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 11:28 am 

Темата взе да се поизкривява малко .../

Вчера се завърнах на езерото за "отмъщение" на кефалите, но коренно различна картина от предния ден. Водата беше мътна, като имаме напредвид че нито валя ... ех росна за 5 минути странно :shock: Нямаше и помен от кефалите от предния ден. Просто минах покрай същите места, на който имах удари предния ден, но не видях нито една риба :roll:

Бате Райко ми сподели че няма интерес към муховръза и неможе да ми помогне с снимки за този "корков бръмбар". Искам да помоля ако някой има наличие на снимки, а дори и без снимки - да ми каже на ЛС дори етапите на връзване - ще съм му много благодарен.
Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 12:28 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 7:07 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 6:43 pm 

Д-р Мишо - много ти благодаря за снимките. Ще се пробвам тези дни да направя нещо от този род и без това съм в ваканция... Отностно и аз съм на мнение че още при самото си падане, корковият бръмбар прави по "силно" цопване, което привлича изключително много кефала. Днес ходих пак на същото езеро, за което ще напиша по долу - запознах с един нов мухар - каза ми че хващал огромни кефали по тунджа - стана ми интересно на какво - и ми показа, познайте какво - бръмбари на кука номер 6 :shock: Все съм си мислел че под 8-ца рядко ще слезна, но .... :wink:

И така днес - отново слънчево, след училище, началото на ваканция - решавам да отида до именно същото езеро, като се обаждам на начинаещия мухар Д-р Най. За неговите впечатления от излезта го оставям той да сподели, само ще добавя че си направи сефтето на мухарката с моя помощ и съвети ...
Отиваме именно за кефал, но уви - отново никакъв помен от тупалките :? Е какво да се прави - поне има уклей и дребен кефал. Интересно ми беше да си изпробвам и собствено измислените мухички.
Още с първите хвърляния излезна ето този "звяр"
Изображение
Следващите няколко кастинга излезнаха няколко от този род
Изображение
Какво стана с него и с всички останали ли -

Изображение
\:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Решавам да отида до Д-р Най да видя как се развива и вади ли нещо. Имаше няколко изтървани риби, като констатирах че засича доста късно. Така с малко направления си направи сефтето - кефалче. Дадох му едно от "прясно" направените ми бръмбарчета на кука номер 18, а именно:
Изображение
Имаше на него няколко кефалчета и уклей. В последствие скъса бръмбарчето и му предоставих моя печеливш бръмбар и резултата на Д-р Най е налице
Изображение

Ами какво да ви кажа колеги - много се радвам че измислените от мен бръмбарчета се указаха уловисти. Динамичен риболов, приятна обстановка и компания, и леко горещо време оставят от мен един добър спомен от поредния ми мухарски излет.
А замалко да забравя - ето райското кътче, което посещам през ден най много 8) :wink:
Изображение
Ще се радвам за мнения отностно мухата ми, снимките и излета... :wink:
Поздрави,
Краси Костадинов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 9:45 pm 
Аватар

На Загорка
Изображение

Айдеее и аз фатих,колеги!Е, да де, доколкото може един ентусиаст,хванал 3 рибки да се нарече колега на мухарите.Но все пак под вещото ръководство на Красимир/ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ,КРАСИ <winers /прилъгах 2 уклея и едно дребномерно кефалче и вече съм на седмото небе,като се катеря и към осмото!Ей,боже мой АЗ! Направих си сефтето на мухарката:ей го сефтето,което едва не ми счупи мухарката :lol:
Изображение
Това е второто улов и първия кефал на таз въдица
Изображение
Имаше и още един уклей и още безброй неадекватни засичания :( , въпреки адекватното ръководсто на Краси.
Ай н`драве и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 10:17 pm 

Ееееех, на това езеро сигурно имам към 200-300 излета. А защо не ловите на малкото езеро, според мен там кефалът е повече? Поздрави и наслука на всички съграждани от Стара Загора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Съб Апр 01, 2006 3:15 pm 

Бат Стан написа:
Ееееех, на това езеро сигурно имам към 200-300 излета. А защо не ловите на малкото езеро, според мен там кефалът е повече? Поздрави и наслука на всички съграждани от Стара Загора.

Защото нямаме гащеризони Бат Стане :lol: Иначе бих се "закотвил" посредата на малкото езеро .../ Доста трудно е без гащеризон, поради наличието на изключително много клони и дървета. Единствено "рол каст" може да помогне според мен.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа