Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: 28 май за клен
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 12:20 pm 
Аватар

Здравейте колеги малко закъснял пост но да си кажа и аз :)
Нямяше с кой да отида на рибка и сутринта към 5,30 часа подкарах колицата към най близкото разрешено място кадето знаех че може и да хвана нещо временцето и нивото показваше че няма да се прибера капо:)
Изображение

все пак въпреки че хванах около 30 тина кленчета резултата беше лош защото не излезе нищо едричко
Изображение
Изображение
Изображение
Рибоците взимаха осички на 10-ка кука и едни малки бръмбарчета с оранжево коремче на кука 16. Имаше и много уклейки хванах няколко на същото бръмбарче само че малките гадинки се опитваха да удавят мухата преди да клъвнат .... ейй много нахитряха бре ..
В този излет няма умрели риби всички участници си тръгнахме живи и здрави:)
това от мене и успехи :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 12:40 pm 
Аватар

Евала Даниеле, рибката е сериозна!!! Радва ме факта, че започва вземането на пчела!!! Онзи ден си купих от бат Радо едничка и...........жална им майка в неделята :lol: :lol: :lol: !!! Поздрави за добрия излет!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 6:22 pm 
Аватар

браво браво . а каде е това място

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2006 6:52 pm 

Мястото май е нейде около София, тъй като в региона кефалът все още не се вдига активно на мухата, не знам по ква причина. Друга година си кълве, ама сега е по-пасивен...аз примерно ходих в неделя на Искъра до маалата, само един едър излъгах, останалото - претенциозен дреболяк. Друга година по тва време кълването е мнооого по-активно.
П.С. - най-радващото е, че все повече колеги въприемат пускането на кефала обратно. Аз от няколко години насам не съм прибирал кефали, оставям рибите обратно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 6:55 am 
Аватар

Бат Стан евала колега познал си :) до софия по Искъра в долната част на софия ако някой го интересува ще пусна инфо за точното място на ЛС на всички колеги:)
А до пускането на кефала тва винаги съм си го правил. много рядко взимам каквато и да е риба не зависимо дали е мерна ходя за риба заради удоволствието а не за да я ям :)
Та на същото място колегите плувкаджий избиха 10 см тровите костур4ета на бял червей а други колеги с цапалата напълниха кофи с уклеи та така е........ :cry:
Наистина кефалът взимаше много предпазливо и колкото и да е странно на мравка въобще не искаше да пипне метнах и няколко стримера и нимфи тях пък нямаше кой да ги погледне :) и към 10 часа кефала отиде да спинка може би и колегите с цапалата и въдиците много го подплашиха не знам :)
след обяд пак изтичках до там с мойто колегата кадето си мухариме духаше вятър беше гадно изтеглихме общо 4 кленчета около педя и той тресна едно костурче на тъпия ми стример :) ха ха ха стримера работи не мога да повярвам :) направих го от от връзчица на поздравителна картичка :) като въженце от ламе стана много грозен но рибоците го гонеха
Успехи колеги :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 8:01 am 
Аватар

Според скромното ми мнение, рибата в реката е "олигофренясала" и още не може да се осефери!! Даже ако ме питате това олигофренясване продължава след миналогодишните ужасии!!! То не беше вода, то не беше чудо!! Ако ви е направило впечатление, дори и в жегите Искъра си е леден!! Тази година пак дето се вика ден с ден нямаше едно ниво, камо ли нормално!! За първи път видях реката в нормалното и състояние, когато се поздравихме с Бат Стан без да го разпозная, т.е. миналата неделя!! В този смисъл смятам, че ако една - две седмици идиотите не пипат щита на Панчарево, най-накрая риболова ще потръгне!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 8:15 am 
Аватар

Здравейте.По Янтра вече клена си се вдигна и стоят отгоре и събират всичко.Не пропускам да плюя от всеки мост и налитат като оси :lol: За разлика от миналата година се виждат доста големи тупалки ,което е обнадеждаващо.Просто миналогодишните дъждове променяха коритото на реката всяка седмица и рибата се беше изпокрила.Ако тая година не вали ужасяващо ,предчувствам начесто и много силно огъната мухарка :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 9:59 am 
Аватар

Здрасти robko1 Янтра не се коментира :) за съжаление софиянци сме лишени от такива реки не се и съмнявам че кленчетата са изкочили при вас въпреки дъждовете. Тука си е гола вода все още само дребосък и то трудно ще ми се някой слънчев ден да помухаря по янтра :)
Успехи и винаги огъната мухарка :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 5:07 pm 
Аватар

Само решаваш,идваш и си готов.Кеф ти Янтра,Росица,Видима и още много знайни и незнайни.Вода бол,ама и рибета има :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2006 5:55 pm 
Аватар

Мерси robko1 ако минавам към вас задължително ще се обадия да помухарим те рибоците са си ясни при вас са колкото искаш :)
Само дано остане време че нещо напоследък само тука наблизо до обяд и толкова :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2006 4:57 pm 

Благодат е габровско-севлиевският регион....... Сънувам го......
Миналата седмица бях в Габрово и също гледах добри кленчета в реката. Направи ми впечатление, че количеството на рибата рязко намалява над завод "Капитан Дядо Никола" Има ли някакво обяснение?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2006 7:59 pm 
Аватар

dzaekov написа:
Благодат е габровско-севлиевският регион....... Сънувам го......
Миналата седмица бях в Габрово и също гледах добри кленчета в реката. Направи ми впечатление, че количеството на рибата рязко намалява над завод "Капитан Дядо Никола" Има ли някакво обяснение?

Това е точно в моя район ,там живея.Наистина от две години някъде намаляхя кленчетата и по -специално едрите,а аз си го обяснявам с промените на коритото, които бяха непрестанни миналото лято.Друго което забелязах е ,че точно в тоя район се придържат към дъното и не се вдигат ,а малко под "Капитана" има две места с плитки разливи където първо тръгва да взема суха муха винаги .На водопада на Капитана също много намаля рибата ,но аз си мисля ,че просто отиват в тия разливчета напролет където водата е по-топла.Като цяло миналата година бе"куца"откъм едри кленове, но тая забелязах в рамките на града на обичайните си места да стоят пичове по половинка и отгоре ,което много ме зарадва.Иначе такива педя и отгоре си има доволно.Абе има си риба не може да се оплачем с Мунчо :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа