Здравейте пичове муари!!! В петъка правим последни доуточнявания с Алекс за неделята. Имаме да си връщаме на пустия канал за миналия път!!! В съботата портрета заминава рано, рано, като го моля да не "тормози" канала, че двама "разярени мъже"

ще го посетят!! Следобеда синковеца се връща и ми докладва да зарежем канала, ами да сме слезли надолу по реката - открил страхотни разливи, пък закачил един лакътник, който се набил във водорасли и скинал мухата и т.н. Викам му - абе сине, ти да не си стигнал до Враждебненските кариери, кви гьолове ми разправяш на реката, кви пет лева

, той вика - не бе, реката се разделя на ръкави и прави страшни разливи пълни с клянове!! Все пак не съм слизал посока летището от миналата година след наводненията и съм склонен да му вярвам.
В неделята се виждаме с Алекс, докладвам му промяната в плана и отпрашваме със страшна сила към гара Искър. Слизаме и хващаме надолу по реката. По едно време вярно реката започва да се разделя на ръкави и стратегически тръгваме по един черен път. Да ама нямаме пряка видимост към реката. Ориентирам се по крякането на жабите. По едно време същото става оглушително и разправям на Алекс, че трябва вече да сме стигнали мястото. Завиваме посока реката и след двайсетина метра изскачаме на ей тая красота:
Още с първия поглед виждам весела компания от десетина риби около 20 - 25 см. да си плувкат лекичко под повърхността на водата!! Даваме бавно на заден ход и започваме да приготвяме такъмите - Алекс мятка със Серт Авиатис, 9 фута, 3 части, 5 клас, аз съм с Кортланд Пресижъна, като новото в схемата е, че сефтосвам шнур Кортланд 444 Ес Ел / спешъл лайн, зелен на цвят / ВФ 5 Ф - от разпродажбата в Кинтекс. Между другото, ако попадна на още един подобен шнур на Кортланд, ще взема да се влюбя в марката

- изключително добре направен шнур, стъклено гладък, никаква памет, при положение, че е доста залежала стока!!! С една дума - слага в "малкия си джоб" много по-новата и по-скъпа версия 444 Ес Ел Троут Пресижън тейпър, какъвто имам!! От преди две седмици от бат,ви Радо съм си закупил една осичка, която очаква "звездния си час" в кутията:
Връзвам я с треперещи кунки, но "добрия тон" изисква да дам на Алекс първите хвърляния. Хвърля човека, слага им я на главата по всички правила на изкуството - е не ще да вземе и не ще

. Минава бат,ви Райко на рубежа, подава осичката на Радо и хоп - отчитаме първото клянче:
Минавам от другата страна на храста - подаване на осичката - хоп - втори номер:
Бързо разравям кутията и давам на Алекс да връзва оса, явно това ще им е мухата днес!! Междувременно гледам, че един бушмен обикаля от другата страна и гледа лошо към нас. Решавам да оставя Алекс да реализира и той някоя риба, пък аз да "обследвам" пространството. От другата страна на върбите излизам на едно чудесно оформило се разливане на реката с доста внушителни размери:
Веднага забелязвам защо чичкото - бушмен ни е гледал лошо - във водата се мъдри цапало, иначе е заметната архаична въдичка на плувка. Започвам да подавам наляво - надясно - няма пипане. Прави ми впечатление, че водата е много мътна. След десетина подавания, с които окончателно се затвърждават прекрасните ми впечатления от шнура, се връщам на старото място. А там Алекс няма късмет и това си е... Тръгваме на обратно. Докато размишлявам дали да не пробваме в самата река, се появява едно чиче с две кучета и като ни вижда ни казва - "..ааа....те вчера отровиха рибата, погледнете е там покрай камъните да видите колко рибки има, аз събрах една тавичка, ама ме е страх да я ям... ". В интерес на истината не виждаме никъде умрели риби, но му се доверяваме и отпрашваме без спиране към великия канал. За съжаление и там трагична работа - водата мътна и не се забелязва никаква риба. Въпреки всичко започваме да мятаме, но отчитам само атаки на дребосък - вероятно прословутия за това място уклей с резмерите на показалец

. Към 12.30 - 13.00 решаваме да приключваме. Таман към 14.00 се прибирам в къщи и като се почна - не е истина - направо имах чувството, че небето ще се продъни!!! Дано Алекс се е прибрал безаварийно!! Та това я свършихме в неделята!!! Поздрави и успешна седмица на всички!!!