Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юни 17, 2006 10:06 pm 

Преди малк осе върнах от Марица.Лових в града,в участъка зад Гребната база.По принцип се бях насочил към базата,ама в последния момент слезнах към реката.Към 20:00 часа почнах да провирам шнура през водачите и вързах една микро-порка-гумка :D Избрах си една вадичка,образувала се от голямата вода.Широка бе 2,5-3 метра.Мъчих се малко и мръднах по-нагоре по-вадичката,привлечен от скокове на риби.С триста зора се проврях през дърветата и храстите и...забелязах няколко кефала(около 200-300 грамови).А сега де - зад мен върби,отстрани върби - нявсякъде върби.Аз стоя на 3-4 метра,клекнал и не смея да мръдна.С 1000 зора метнах няколко пъти - то не бяха чупки в кръста,то не беше чудо,то не бяха вариации на тема кастинг(а като имате впредвид че ми е 6 път с мухарката,може да си представите каква трагико-комична ситуация беше).На 7 или 8-то подаване - прас :D Едно рибе към 300 грама - кефалче.Голяма радост,голямо нещо.Стана ми ясно,че останалите риби са се пръснали.А на всичкото отгоре трябваше да го пусна.Дожаля ми да го метна от 3-4 метра.Изправих се(то и не можех повече да стоя клекнал) и внимателно се отдалечих и го върнах във водата.И с рибите бях до тук...какво ли не мъчих,до самата река ходих,на 3 пъти цопах с маратонките във водата(трябват си ботуши и това си е).А колко насекоми ме изпоядоха и какви ли не бяха.Та равносметката - геройски жертвани 3 мухи(останали за спомен на върбите) и една риба.И най-важното - тръпката и радостта от пускането на хайвана :D .На мен това ми е достатъчно...

п.п.Марица - все още голяма вода,и мътна.
Поздрави на всички и успешен сезон :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 18, 2006 6:39 am 

Здравейте на всички!
Здравей и на теб Николай.Значи с този пост намекваш,че още има риба в Марица?Аз все си мисла,че няма.Ако има такива кефали ще съм доволен да ги хващам и пускам.
Поздрави на всички!!!

Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 6:43 am 
Аватар

Ники, здрасти!!! Приятелю, и това е част от мъката мухарска :lol: - хем да са пред тебе, хем да ги няма на практика!! От друга гледна точка това са любимите места на клена - колкото по-диво и обрасло - толкоз по-арно!! А пък и при положение, че реката е висока - просто задължително търсиш такива ръкави в страни от основната вода!!! От подобни ръкавчета имам незабравими спомени преди около 3 години на Марикостиново, и то при положение, че тогава въртях само блесната...!!
Иване, Марица е капитална река с още по-капитални риби - за справка виж какви извънземни лови колегата Симс!!! Тъй че дерзайте и не се отказвайте!!!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа