Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2006 3:15 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!! В съботата ми се обажда Алекс и бързо, бързо се разбираме за едно "нападение" по новооткритите, поне от мен, разливи на реката към летището!! В неделята се появяваме на реката към 8.00 и Алекс забравя ума и дума, като вижда какви лакътници се разхождат из разлива!! Разделяме се на две стратегически позиции, като нямаме пряка видимост един към друг от ниските върбалаци. Рибите патрулират на около 5-6 метра от брега, като най-сериозните се държат подобаващо на около 10-15 м. навътре и нищо не е в състояние да ги докара по-близичко до бат,ви Райко :lol: :lol: . Започвам методично да пробвам най-различни мухи, като за начало слагам радовата оса. За съжаление хайваните не я искат - отчитам няколко бързи придвижвания, след което следва безразлично отминаване. Пробвам още няколко модела, е не ще и не ще. Към 10.00 вече напича зверски!! Накрая връзвам доказалата се муица тип "коркова космата наденичка" / прощавайте френския ми :lol: / и най-накрая една хубава риба около 30-те см. я поема с мерак:

Изображение

След около петнадесетина минути, когато "родата се успокоява", щипкам по перчиците още един такъв убавец:

Изображение

Оставям пръчката и отивам при Алекс - той нищо не е закачил. Давам му една мух тип коркова убавица и му казвам, че докато не хване риба нема тръгване от ряката :lol: :lol: . Връщам се на моята позиция и след петнайсетина минути шнура опъва поредния пич:

Изображение

След малце и те тоя:

Изображение

По едно време храсталаците се разшумяват и Алекс се появява ухилен до ушите!!! Най-накрая, след два съвместни риболова, през които човека не можа да закачи нито едно рибе, на третия резултата е налице!!!!!!!! Следва бързо запечатване на успеха му:

Изображение

Междувременно рибите съвсем изчезват от полезрението а жегата става непоносима!!! Събираме предоволни такъмите и си отпрашваме към спирката по живо по здраво!! Така завърши този добър, поне според мен, излет. Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2006 3:21 pm 
Аватар

Браво за излетчето Bate Raiko пак сте понащипкали кефалците :)
Като напече проклетото слънце за жалост кефалците в този район отиват да спинкат :) Пипат вяло на малки мухици а бе кефалска му работа:)
Успехи и Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2006 4:36 pm 
Аватар

Привет ,бате Райко.Капризна работа става вече в жегите.Днес по Янтра из маалата "гадовете" не поглеждаха джапанки,а се бодваха на парашутчета 12 номер и седжове с крило от пуешко перце прегънато на две.Колкото по-малки и бистри са реките толкова по-фини мушета си требе,а Янтра в момента е идеална не е била така от 2 години,а риба...Ама аз се отвлякох :lol: .Все такива слуки ви пожелавам.!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 9:34 am 

Браво муари хубав излет то нещо се ни пречи дали дъжд дали слънце важното е да има риби и дет вика бат Райко да ги щипкаме по перчиците.Поздрави за Алекс и все така да ги бие по главите отсега нататък :lol: .Ако ходите в неделя пуснете едно ЛС може и аз да дойда.Айде със здраве на сичкото мухаре и успехи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 29, 2006 2:38 am 
Аватар

Браво много добри рибенца,аз онзи ден ходих на реката точно над моста на шусето,ама нъц,виждаха се в мътната вода такива хубавци(само с полароида),ама бягаха от мухите,само на мяйски мухички скачаха някакви дребосъци,не се закачаха въпреки,че бяха на 22-ри номер :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа