Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 8:05 am 

Здравейте! :D
Поради много малкото свободно време, което ми остава тази година излетите ми на муа са много малко.За сметка на това пък виждам, че скоро ще има състезание на Голямата река Тунджа и за това искам да дам малко картинки и инфо как точно протекоха 3-те ми излета от по 2-3 часа активно ходене и риболов.

Така изглеждаше реката преди 4-5 дни край с.Мечкарево

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Кофти работата за момента е, че на лице са всички условия за риболов с муха - има мнооооооого насекоми, мнооооооого е чиста водата, времето е хубаво, но хах в реката няма една риба!Даже много рядко могат да се видят уклеи на местата, на които през 2004 съсипвах кефалите!
Теоретичната подготовка за излетите е на 100%.Практическата се състои в мухарка Shakespeare Onset fly 2.55 5-6 макара SERT и шнур на AirFlo, нисък клас, но идеален за целта.Мухите са бртмбари (жълти, бели, оранжеви) на кука номер 6 - Mustad.Убедих се, че на муха се ловят и дребни риби и реших тази година качеството да е за сметка на количеството, но да видим ...

На първият излет, проведен много скоро ето по тези места:

Изображение

Хванах ето това:

Изображение

Изображение

Което след внимателно освобождаване беше пуснато обратно във водата да си живее...ахахаххаха глупости - много ясно, че разплетох лястовичката и я пуснах да си излети!Имаше няколко атаки от кефали, но бяха малки!
В крайна сметка работата отива натам, че както 2005, така май и тази година с постоянното колебание на нивото на реката породено от язовир Жребчево ще ми съсипят мухарския сезон ...

Изображение

Успех! :D [/img]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 8:19 am 
Аватар

Здрасти Митак!! Направо не мога да повярвам като чета публикуваното от теб :( :( . От няколко години задължително преди или след морето спирам за по два - три дена на т.нар. Бял дом на стената на Жребчево и направо си мисля, че това е рая - толкова риба имаше в реката под стената, че не е истина!!! Явно напоследък природата съвсем се обърка, след като и такива сериозни реки в страната си "траят"!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 8:45 am 
Аватар

..

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 11:39 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 9:01 am 
Аватар

Здрасти МИТКО лошо положение на толкова хубава река но живота е корав и рибката ще се завърне. Тука около София има рекичка разкопана от багерите и началото на сезона нямаше нищо но последния път извадих едно кефалче в норма до 1 година се надявам ако пак не я разкопаят всичко де е нараед.
А това с лястовичката е номер едно :)
Успехи и Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 10:53 am 

Много, много зле!Даже и на воблер няма кефали.Това ей тука е моста на с. Бинкос - съседното на Червенаково.Този мост едно време беше изгорял, сега е оправен и е в много хубав вид.Около него реката е мноооого хубава, виждат се чат-пат рибКи, ама не е като преди.

Изображение

Изображение

Изображение

Може да се направи преценка до къде е била водата.На с.Баня също реката е върхът.Супер много риба съм виждал там!Не съм ходил там скоро, не зная как е обстановката.Струва ми се обаче, че и таз година ще се лови на плувка и дъно в по-дълбоките разливи...

То не може да се опише - в реката имаше всякаква риба с всякакви размери и на всичко отгоре се виждаше.Някой даже може да си помисли, че лъжа ако сега я види.Щом и епизодичните "парашутисти" не хващат нищо ... Обяснение за всичко може би е голямата вода, която много изглади бреговете и махна подмоли, укрития.Коритото стана малко като фуния, а и водата е бърза.Може би рибата се е изтекла по-надолу...Само мога да гадая!Факт е, че знам какво има в реката и, че по малки куки за муи от номер 6 не мисля да слагам!

Изображение

Непоправим оптимист ейййййй!Хахахах!
Обаче нищо не се знае!Ей сега през ваканцията много започвам да обикалям (да мухаря и да блесня), пък да видим! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти
МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2006 1:37 pm 

точно след този мост посока сливен има една помпена станция и два разлива на реката.много удобно място и имаше много риба.пробвах само на воблер защото нямах батуши да нагазя гонеше но без да пипа ако бях с мухарката щеше да вземе сигурен съм.иначе реката е трепач много ми хареса а на разливите горския каза че имало и щука (да не повярва човек )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа