Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 23, 2006 10:53 am 
Аватар

И така станах към 4 часа нощеска и докато се чудех дали да си лягам пак в главата ми мина една идея ..... събрах набързо такъмите подпалих колицата и се пласирах на развиделяване на мръсния и смрадлив искър в софия набързо вързах една оса и подкарах кефалите на сутрешна провека.Още спървия кастинг фрас едно

Изображение
последвано веднага от следващото
Изображение
и от брат му
Изображение
хопаааа и едно на простора че бях в средата на реката и намаше как да снимам
Изображение
ха стига снимки че аз фотограф ли съм или мухар извадих целата рода преброяването беше успешно кефалците си беха там до един както и очаквах към 10 почнаха да се обаждат по рядко и взимаха по капризно, даже се зарадвах че ми писна да ги откачам а малките се стараех въобще да не ги засичам оставях ги да се убодът и да си палят мотора малко по нагоре направих още две снимки
Изображение
и още една
Изображение
и реших да си ходя не си бях взел веригата та да им направя 3 синджира роби та ги пуснах да си плуват всичките :)
В къщи падна страшно миене на такъми понякога ми става даже жал за пръчката
Това от мене
Успех и наслука :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 23, 2006 5:29 pm 
Аватар

Супер излет, и доста рибка си надърпал, само така!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 24, 2006 5:12 pm 
Аватар

daniel написа:
И така станах към 4 часа нощеска и докато се чудех дали да си лягам пак в главата ми мина една идея ..... събрах набързо такъмите подпалих колицата и се пласирах на развиделяване на мръсния и смрадлив искър в софия набързо вързах една оса и подкарах кефалите на сутрешна провека.Още спървия кастинг фрас едно

Изображение
последвано веднага от следващото
Изображение
и от брат му
Изображение
хопаааа и едно на простора че бях в средата на реката и намаше как да снимам
Изображение
ха стига снимки че аз фотограф ли съм или мухар извадих целата рода преброяването беше успешно кефалците си беха там до един както и очаквах към 10 почнаха да се обаждат по рядко и взимаха по капризно, даже се зарадвах че ми писна да ги откачам а малките се стараех въобще да не ги засичам оставях ги да се убодът и да си палят мотора малко по нагоре направих още две снимки
Изображение
и още една
Изображение
и реших да си ходя не си бях взел веригата та да им направя 3 синджира роби та ги пуснах да си плуват всичките :)
В къщи падна страшно миене на такъми понякога ми става даже жал за пръчката
Това от мене
Успех и наслука :)

Браво Дани,ние утре с Пампо сме на Искъра,ако искаш ела да се видим,срещата ни е на спирката на рейс 90 до моста на Враждебна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 25, 2006 8:41 am 
Аватар

Да бе мамка му на работа съм бре пичове еййййй глей ся :( аре и да фанете некой клен Пампо зне къде ......
Аз се ти се бех обадил в събота в 4 сутринта :) ама си викам "жена му ще ме гръмне та не звъннах" :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 25, 2006 8:16 pm 
Аватар

daniel написа:
Да бе мамка му на работа съм бре пичове еййййй глей ся :( аре и да фанете некой клен Пампо зне къде ......
Аз се ти се бех обадил в събота в 4 сутринта :) ама си викам "жена му ще ме гръмне та не звъннах" :)

Баце сцепихме ги,поне така мисля :oops: хванахме по десетина рибки,и така,ама и бурята и дъжда ни сцепи :oops:
Има и снимки,ама сега лаптопа не е тук и нямам инфраред :cry:
ппПампо да слушаш другия път като ти казвам откъде е пътя :o

ПП2 Дани,жената е на море до края на лятото,така,че........

ОБЯВА:Всеки който си търси компания за риболов,да звънка,независимо в коя част от ноща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 26, 2006 8:22 am 
Аватар

Само по 10 :( май сте отцелили кофти ден :( в колко часа бяхте на реката
а реката там страшно се е променила и ако случиш пичовете да копаят може и капо да останеш а и още не си е върнала популацията от клен от предишните разкопки но предполагам че до една година всичко ще е наред

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 27, 2006 6:36 am 
Аватар

Дани, добри рибки сте надърпали!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 27, 2006 5:16 pm 
Аватар

daniel написа:
Само по 10 :( май сте отцелили кофти ден :( в колко часа бяхте на реката
а реката там страшно се е променила и ако случиш пичовете да копаят може и капо да останеш а и още не си е върнала популацията от клен от предишните разкопки но предполагам че до една година всичко ще е наред

Бахме след 9 на реката,но рибите кълвяха на супер недостъпни места,и повечето се откачаха.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 8:12 am 
Аватар

d_a_m_i_a_n_o_v_ 9 часа е късно малко но нищо де а реката там е гадна за кастинг почти не може да се говори повечето е само ролкаст а и той не помага много наистина едрите скачат на безобразни места почти е невъзможно да се подаде а като нагазиш в реката кефала веднага си пали мотора много е наплашен трябва яко тишина и много внимателно да се подава то затова там не ходи почти никой много рядко е да засечеш колега.
На мене обаче точно това ми харесва най много риба ловя като ходя сам когато сте двама е по трудно и резултатите са по плачевни :)
А за откачането трябва да си тренираш засечката или много се бавиш или много рано засичаш по вида на кълването трябва да си прецениш колко е голяма рибата при по дребните по бърза засечка при по едрите малко по бавно има и друг варянт в околноста кефала се прави на луд скача като подивял но не взима мухата а само я бута на какво ловихте бръмбарчетата от микропореста с червена опашка и осичките са подходящи за района на мравка на кука 16 вадих оклейки даже и слънчак :)
Успехи на всички :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 10:50 pm 
Аватар

daniel написа:
d_a_m_i_a_n_o_v_ 9 часа е късно малко но нищо де а реката там е гадна за кастинг почти не може да се говори повечето е само ролкаст а и той не помага много наистина едрите скачат на безобразни места почти е невъзможно да се подаде а като нагазиш в реката кефала веднага си пали мотора много е наплашен трябва яко тишина и много внимателно да се подава то затова там не ходи почти никой много рядко е да засечеш колега.
На мене обаче точно това ми харесва най много риба ловя като ходя сам когато сте двама е по трудно и резултатите са по плачевни :)
А за откачането трябва да си тренираш засечката или много се бавиш или много рано засичаш по вида на кълването трябва да си прецениш колко е голяма рибата при по дребните по бърза засечка при по едрите малко по бавно има и друг варянт в околноста кефала се прави на луд скача като подивял но не взима мухата а само я бута на какво ловихте бръмбарчетата от микропореста с червена опашка и осичките са подходящи за района на мравка на кука 16 вадих оклейки даже и слънчак :)
Успехи на всички :)

Здравей братиньо,ние попринцип бяхме там към 8 ама на сериозните и тихи местабяхме към 9,та какво да ти кажа.Аз ги ловях на мои произведения,първо кълвяха на малки майски мухи,после на бръмбъри на 10-ки със зелени коремчета,после спря и на тях,разбрах,че няма да се получи така........Смених ги с по-леки бръмбърчета(не много високи)отново мое производство,с жълти коремчета,колегата Пампо действаше по предубеждения(кълвяло само на такива с червена опашка)да ама не,верно,че ме би в първия манш,ама после аз вървях там където той тъкмо беше минал,и обловил района,та аз си надърпах след него 3 броя:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 10:59 pm 
Аватар

само е относително казано и на тези с червената опашка кълве но и на доста други :) експериментйрай си винаги дори и да взимат не е лошо да се сменя мухата от време на време :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 11:24 pm 
Аватар

daniel написа:
само е относително казано и на тези с червената опашка кълве но и на доста други :) експериментйрай си винаги дори и да взимат не е лошо да се сменя мухата от време на време :)

Ми аз затова и си сменях,защото си е хубаво:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 11:28 pm 
Аватар

аз лично предпочитам осата за този участък ако не дава на нея мианвам на другите екстри :) ако пак не дава минавам на дребни гадини ако пак не дава е голяма работа в заведениицето до моста има бира там дават :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 11:37 pm 
Аватар

А на оса не дава,аз поне се убедих,поне този ден беше куц.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 11:51 pm 
Аватар

странно ами загледай се в снимките всичките са с осата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа