Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2006 11:57 am 
Аватар

Здравейте мухари !
В събота ходих на Черни искър точно над сливането с Бели.Решихме с жената да опитаме на палатка , което за мен е страшен успех знаейки какво е нейното отношение към туризма...(ще се боря до край!) Всичко беше супер като изключим това , че попаднахме на семейство луди за съседи , но нейсе. За съжаление мойте способности и умения в областта на мухарския риболов са като на новобранец естествено и не успях да хвана нищо, но поне научих нещо интересно : в една от локвите останали от разливането на реката забелязах множество личинки и понеже ме заинтригуваха внимателно проверих какви рибки са . ПЪСТЪРВИЧКИ !!! Стотици бъдещи красавици . Стана ми жал и им сипах няколко кофи вода от реката за да изкарат до следващия дъжд. За щастие на рибетата и нещастие на жена ми той дойде още същата нощ, обаче точно навреме ! После се поразходих и нагоре по реката и открих още много такива локви пълни с живот .Природата си върши нейната работа безотказно , но за съжаление после идват ХОРАТА и ... Боже опази !
Между другото на сливането някакви си правеха състезание на стръв и активизираха местните ,който налетяха по реката като бесни...Двама роми ходеха след мен и само чакаха да освободя място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2006 2:08 pm 

Благородна постъпка във всички случаи, но вероятно рибките, които си спасил, са лешанки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2006 4:10 pm 

mecho puh написа:
Между другото на сливането някакви си правеха състезание на стръв и активизираха местните ,който налетяха по реката като бесни...Двама роми ходеха след мен и само чакаха да освободя място.

Е, аз бях там в събота, ама не видях местни да налитат на реката като бесни. Налитащите като бесни бяха една група потребители на този форум, предвождани от високоуважаван медик-офталмолог с подчертан афинитет и доказани способности в риболова на суха муха. Вероятно аз съм изглеждал като местните бушмени, ама кво да се прави - не мое да го докарваме всички на външен вид, хехе...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2006 4:53 pm 
Аватар

Относно рибетата - някой бяха 4-5 см и съм сигурен за породата ! Бат Стан говорех за зоната точно преди разклона за църквата - дойдоха 4 коли с номера След Околовръстното и от едната от тях ( такси ) слезнаха въпросните роми. Аз първо мислех , че са фенове за концерта , но като извадиха директните ми стана ясно . А иначе тебе съм те виждал поне на снемка в сайта на видрите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа