Та така,
След едноседмична почивка по Черноморието, и двудневен мухарски риболов по поречието на великата река - Съзлийка,
Петък сутринта, когато и си легнах в 00:30мин, решавам че сутринта ще ходя за риба ...

Ами супер, щрак будилника и кратък сън. Ставането беше предназначено за 06:30, но съм си изключил будилника като е звъннал и пак съм захъркал... Та така, след приятен сън към 07:15 е събуждам и се чудя - да тръгвам ли, да си поспа ли... Ама айде - Петък, във ваканция съм, кво да правя ... скука

(де да имаше някой от вас моето свободно време, а

)
Мухарката и айде, в 08:43 вече си бях монтирал мухарката. Риболовът бе в местноста с.Ягода.
На който не му говори нищо - местата, около последната мухарска сбирка, на която имаше и демонстрация на такъми от страна на Алем ...
Та не съм връзвал мухи от мухарският събор и мухите ми изключително намаляха, та реших да тръгна на "рискован" риболов.
Нямам аз подходяща муха и почвам с една малко големичка за местата оса - на кука 12 номер ...
Първо място на обхождане - бента, малко под мястото на срещата на състоялата се сбирка:
Странно, но с първото хвърляне закачам един дребосък, но заради лакомията ми го изтървах в последният момент ... Ми, добро начало
Няколко хвърляния, нищо...
Минавам след бента:
Тук реших първо да снимам и после да ловя - резултата е: получавате снимка, но не и снимка на риба

(уплашиха се)
Минавам нагоре:
И тук- хоп, първия келеш за деня
Да да, да беше само един
Снимки, release, снимки .... писна ми...
Тук видях това, наподобяващо пристигащо стадо овени, готови да се бият до смърт
Минаха през плиткажа ... ясно беше че там няма да хвана риба, та поснимах
Мястото на мухарската сбирка - пусто, няма никой ...
Малко над него:
На някои хора, местата са им добре познати. А на които не са - сравнително плитки, държащи риби, които днескашния ден проявяваха капризите си. Имах изключително много вяли кълванета, може би заради големия номер на куката ли, или незнам ... Просто го виждам, как в последния момент се отказва...
Тук пропускаме момента с затъването ми в една гнусна, вуняща тиня ...
Следващото място е:
Тук си скъсах осата, и сложих един "гнусен" бръмбар, за който никой не ми е давал идея. Просто имах парче гума веднъж пред мен и реших да пробвам нещо, което по-късно ще изпробвам ...
Но в продължение на половин час нямах кълване на него, та го скъсах на един хубавклон...
Ми последната ми бройка от "цопкащите" е една имитация на гъсеница:
Та с нея: раз, два, три и т.н. докато най сетне измъкнах рибка>беше малко по хубава от останалите, ама докато я снимам "си би камшика"...
Местата:
Тук след някви мъки, успявам да хвана един кефал на гъсеницата, която попринцип сам си измислих като модел --- бях много доволен - нещо което си измислил и да се окаже резултатно... За да няма спекулаций с това: като посетих Алем наскоро - случайно видях тази муха 1:1 направена от Акулата, но аз не бях виждал модела преди това от него ... няма знчение, важното е поредната снимка
Малко по-нагоре и тоз красавец:
(снимката ми харесва, само малко кофти поза тоз кефал - много си разчекнал остата)
След едно нарочно селско мятане - си скъсах и последната гъсеница, та вариант ми остана само една голяма мравка, пак на кука номер 12...
С нея имах няколко вяли кълванета (очевидно на дребосъци), едно откачане и при поредното извозване един хубавец - шляп ...
Клъвна много бавно, като се вдигна от дъното като "старши"

Не го напъвах много, бях с 0.12 повод, а и замалко да влезне под едни корени ...
В крайна сметка:
Спокойно, не е толкова голям
Това беше и посленият кефал, после си пошляпах още малко, поснимах ... стана горещо ...
Навръщане видях тази група "мухари", където на същото място, на проведената се сбирка имаше ... скара ... мухари ... коли ....
Риболовът протече доста интересно: с добро начало, трудна пауза и след малко хитринки - прекрасен край
Така в 13:00 вече си бях в къщи ...
Поздрав,
Краси Костадинов