Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Авг 25, 2006 8:34 pm 

Та така,
След едноседмична почивка по Черноморието, и двудневен мухарски риболов по поречието на великата река - Съзлийка,
Петък сутринта, когато и си легнах в 00:30мин, решавам че сутринта ще ходя за риба ... :lol: Ами супер, щрак будилника и кратък сън. Ставането беше предназначено за 06:30, но съм си изключил будилника като е звъннал и пак съм захъркал... Та така, след приятен сън към 07:15 е събуждам и се чудя - да тръгвам ли, да си поспа ли... Ама айде - Петък, във ваканция съм, кво да правя ... скука :? :shock: :wink: (де да имаше някой от вас моето свободно време, а :lol: :lol: :lol: )
Мухарката и айде, в 08:43 вече си бях монтирал мухарката. Риболовът бе в местноста с.Ягода. На който не му говори нищо - местата, около последната мухарска сбирка, на която имаше и демонстрация на такъми от страна на Алем ...

Та не съм връзвал мухи от мухарският събор и мухите ми изключително намаляха, та реших да тръгна на "рискован" риболов.

Нямам аз подходяща муха и почвам с една малко големичка за местата оса - на кука 12 номер ...

Изображение

Първо място на обхождане - бента, малко под мястото на срещата на състоялата се сбирка:

Изображение

Странно, но с първото хвърляне закачам един дребосък, но заради лакомията ми го изтървах в последният момент ... Ми, добро начало :shock:

Няколко хвърляния, нищо...
Минавам след бента:

Изображение

Тук реших първо да снимам и после да ловя - резултата е: получавате снимка, но не и снимка на риба :lol: :oops: (уплашиха се)

Минавам нагоре:
Изображение

И тук- хоп, първия келеш за деня :lol:

Изображение

Да да, да беше само един :?

Изображение

Изображение

Снимки, release, снимки .... писна ми...

Тук видях това, наподобяващо пристигащо стадо овени, готови да се бият до смърт :lol: :lol: :lol:

Изображение

Минаха през плиткажа ... ясно беше че там няма да хвана риба, та поснимах :wink:

Мястото на мухарската сбирка - пусто, няма никой ...

Изображение

Малко над него:

Изображение

Изображение

На някои хора, местата са им добре познати. А на които не са - сравнително плитки, държащи риби, които днескашния ден проявяваха капризите си. Имах изключително много вяли кълванета, може би заради големия номер на куката ли, или незнам ... Просто го виждам, как в последния момент се отказва... :(

Тук пропускаме момента с затъването ми в една гнусна, вуняща тиня ...

Следващото място е:

Изображение

Тук си скъсах осата, и сложих един "гнусен" бръмбар, за който никой не ми е давал идея. Просто имах парче гума веднъж пред мен и реших да пробвам нещо, което по-късно ще изпробвам ...

Но в продължение на половин час нямах кълване на него, та го скъсах на един хубавклон... :lol:

Ми последната ми бройка от "цопкащите" е една имитация на гъсеница:

Та с нея: раз, два, три и т.н. докато най сетне измъкнах рибка>беше малко по хубава от останалите, ама докато я снимам "си би камшика"...

Местата:

Изображение

Изображение

Изображение

Тук след някви мъки, успявам да хвана един кефал на гъсеницата, която попринцип сам си измислих като модел --- бях много доволен - нещо което си измислил и да се окаже резултатно... За да няма спекулаций с това: като посетих Алем наскоро - случайно видях тази муха 1:1 направена от Акулата, но аз не бях виждал модела преди това от него ... няма знчение, важното е поредната снимка :wink:

Изображение

Малко по-нагоре и тоз красавец:

Изображение

(снимката ми харесва, само малко кофти поза тоз кефал - много си разчекнал остата)

След едно нарочно селско мятане - си скъсах и последната гъсеница, та вариант ми остана само една голяма мравка, пак на кука номер 12...

С нея имах няколко вяли кълванета (очевидно на дребосъци), едно откачане и при поредното извозване един хубавец - шляп ...
Клъвна много бавно, като се вдигна от дъното като "старши" :lol: Не го напъвах много, бях с 0.12 повод, а и замалко да влезне под едни корени ...
В крайна сметка:

Изображение

Спокойно, не е толкова голям :lol: 8)

Изображение

Това беше и посленият кефал, после си пошляпах още малко, поснимах ... стана горещо ...

Изображение

Изображение

Изображение

Навръщане видях тази група "мухари", където на същото място, на проведената се сбирка имаше ... скара ... мухари ... коли .... :lol: :lol: :lol:

Изображение

Риболовът протече доста интересно: с добро начало, трудна пауза и след малко хитринки - прекрасен край 8)

Така в 13:00 вече си бях в къщи ...

Поздрав,

Краси Костадинов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 1:18 am 
Аватар

Браво Краси,удоволствието от разглеждането на снимките ти,ми беше още по-голямо от обикновенно(всичките места надолу по течението съм ги обловил на збирката)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 9:04 am 

браво братле и излетът и снимките ти са супер зсе така да я даваш <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 5:33 pm 
Аватар

Супер снимчици.Показал си Тунджа много красива,искрено те поздравявам за добрия излет.Жив и здрав Краси

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Здрасти Краси..
МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2006 8:56 am 

Здравей Краси,
... пробвах и аз разни мухи като бях на сбирката... Горещо ти препоръчвам "Микро-Мохикана"... на него извадих една доста прилична риба../ освен дребосъците/ на едно от местата ,които виждам на снимката..
Свържи се Т-то да ти каже за разликата в кълването между "Микро-Мохикана" и другите мухи точно на тази рекичка...Картинки за направата му има в FM .. ще бъдеш доволен!

Поздрави,
Д-л Косьо

П.С. Най-после направих филмчето от сбирката... и съм оставил по един диск за Старозагорската и за Варненската група..при Акулата в магазина на бул."Сливница".. Той пък бил в отпуск.. ма ще се разберете...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2006 12:39 pm 

Здравейте, колеги,
Радвам се че репортажа и снимките ми са ви харесали :!: :wink: При първа възможност ще посетя местата, че ... есента идва и после :? ...

D-r Kosio написа:
П.С. Най-после направих филмчето от сбирката... и съм оставил по един диск за Старозагорската и за Варненската група..при Акулата в магазина на бул."Сливница".. Той пък бил в отпуск.. ма ще се разберете...

Благодариме ти (от името на Старозагорци) за загрижеността. Да се надяваме че някой ще има път скоро към София, та да го вземе.

Поздрав,

Красимир

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа