Знам, че съм малко закъснял с инфото, но все още има един почивен ден преди забраната и някой може да намери полезна информация (колкото и оскъдна да е)! Става въпрос за излета, които направихме aз и брат ми на 6ти Септември! Не мога да опиша вълнението , което ме обзе, като разбрах, че брат ми от Германия ще идва на гости на семейството ми, както си казах на ум - хем да види кръщелничето си и хем да отидем и за риба! То си беше бая вълнение, защото както знаят някои от вас от преставянето ми във форума откакто ми се е родил синът ми(да ми е жив и здрав, да порасне още малко и той ще идва за пъстърва), а той към днешна дата е на година и половина, нито аз или жена ми сме ходили за риба, а само се отдавахме на муховръз! Тука само да отметна, че само седмица след излета на 6ти, вече в Бургаски окръг, малкият си хвана първата риба, е вярно каракуда, но все пак е риба!
Но да не се увличам и да си продължа нататък.
За жалост на моята половинка, частните фирми понякога работят и на празници, какъвто беше и нейният случай, така че се разбра, че тя ще изпусне риболова! Отидохме с брат ми предварително да си извадим билети, тъй като аз тази година още не си го бях заверил, тъй като си си мислех, че и тя ще е суха като миналата т.е билета да ми седи на топло в раницата без и да помирише река, а аз само ще си зяпам разни риболовни предавания и ще си връзвам мухи.
След заверката, вече с приповдигнато настроение се прибрахме вкъщи! Говорих с тъщата и и казвам, ела да вземете малкия, че утре няма кой да го гледа! За щастие жената също се зарадва, че с тъст ми ще видят детето, а хем и той да се порадва малко на село, че в Пловдив местата за тичане са му кът! Дотук добре, но остана последният и то не маловажен въпрос - къде да отидем? За две години с тези големи наводнения, реките се бяха променили 100 %.
Знаехме, че ще е някъде из Родопите, но къде, това беше въпроса!
Ами сега, заседнахме с брат ми пред компютъра и четем форумите, дали пък там няма да ни подскажат нещо, уви не, за пъстървите може да се раззбере само от лично съобщение, а да попитам някой в лично съобщение не смеех, все пак пиша сравнително рядко във форума и не знаете дали не съм някакъв месар... и едва ли бихте ми казали отиди там и там... мислехме си за Велека, но първо е далечко и второ не знаех какво е състоянието и в момента, а пари за да ловя на забраненото не ми се даваха, и така чета и се хванах за една мисъл на бат Стан. Вадиш картата и отиваш да провериш! Доста рисковано за първи риболов за последните 2 години, но какво пък! Хоп една онлайн карта на Родопите, където дават всякакви малки и големи поточета и рекички(зa жалост сега немога да я намеря в търсачката
за да ви дам адреса, но беше флаш карта! Използвах Google за да я намеря! Но да си продължа - решихме да преслушваме притоците на Чепеларска река, за която чух, че наводнението преди 2 години е направило това, което и месарите дори не могат, обезрибило е я, в голяма степен, поне така твърдят местните, но е факт, че и ние пробвахме за около час, час и половина на нея, без никакъв резултат!
Едно от местата, където започнахме бе Забърдовска река, но освен една дребна, ама наистина дребна балканка нищо друго не видяхме и общо взето загубихме 2 часа, след това продължихме по нагоре по други притоци на Чепеларска река, на които не знам имената, а и на картите не са казани, някои от тях бяха доста малки, други имаха и доста добри вирчета, като цяло излета беше странен, защото спираш някъде и си казваш тук дали ще има и така, лошото е, че на много места няма къде да си паркираш колата, а ако има такова място, то мястото където да слезнеш до поточето поради стръмните брегове е на няколко километра път! За щастие имахме късмета да хванем някоя друга пъстърва, всичките от които бяха върнати по-живо, по-здраво обратно да си плуват и да порастват! Най-голяма уловена риба бе с размери , около 40 см, а средно рибетата бяха около 20-25 см! За жалост забравях да снимам в повечето случаи, но все пак това ми беше първият път от доста време и сувсем ми беше излезнало от главата да правя снимки, все пак прилагам няколко от пускане на рибите обратно за да не си помислите, че съм някакъв месар
Това е от мен при пъстървовия риболов за тази година, догодина повече
Тук са линковете за хората гледащи форума извън БГ>
Picture017.jpg
Picture009.jpg
Picture006.jpg
Picture012a.JPG
Picture026a.JPG
Picture010a.JPG
Picture027a.JPG
Picture005a.JPG
Picture008a.JPG