Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 31, 2006 2:03 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!!!! След като се прибрах в сряда вечерта и, дето се казва, ми се повдигаше от риба :lol: :lol: , в събота вечерта вече кунките треперят, като че ли не съм стъпвал на гьол от година!!!
Скачам в 04.00 часа в неделята, сядам в леглото и с умиление оглеждам нощната масичка, на която съм строил убавините като войници :lol: - коя ли ще е днеска???? Я тази, я онази, айде накрая толкова се кефя от пустия му Файв Ривърс, че отново го натъманявам и отивам в кухнята да си направя сутрешното чайче / за жалост другата ми тръпка - кафето, го спрях от месец, мамка му :x :x /. Търсейки къде щерка ми е забутала чая, погледа неволно попада на ролетката. Викам си - има нещо свише, та да се загледам в пустата му ролетка :lol: , я да я туря в торбата - дет се вика ни хляб иска, ни вода!!! Речено - сторено!! Откривам накрая чая, пийвам един на две на три и излитам към Окръжна болница. Към ту 06.45 съм на заветния гьол - а то една тишина, една огледална повърхност - не е за разправяне!! Само един ранобуден старец с плувка забелязвам при спускането си към първото перспективно място. Оглеждам водата и ми спира въздуха - на около десетина метра от брега са се строили десетки кефали, който стоят абсолютно неподвижно във водата, направо като някаква сюрреалистична картина на художник - мухар с болен мозък :wink:
Започвам лекичко да подавам и още повече започвам да се чувствам като в някакъв сън - мамка му и прасе - рибите буквално не помръдват, направо оставате с впечатление, че са някакви макети, а не живи същества!!! Бре наляво, бре надясно, а пред тази, а пред онази, не и не :cry: :cry:. Най-накрая, след около десетина минути ялови подавания, една тупалка взе мухата с такъв плясък, че старчето отсреща в тая блага тишина направо си изпусна пръчката :lol: . И като се почна - ха напред, ха назад, а навътре, а навънка, излишно е да ви казвам на какво приличаше пръчлето, макар че свърши отлично работата си!!! Старецът отсреща дотолкова беше съпричастен, че стана от столчето си и се повдигаше на пръсти, като че аха да скочи във водата и да дойде да помага!! След пет - шест минути разходки "дзверо" полегна леко, плъзнах го по водата и класически с палец си го извадих!! Ето го и него, цели 38 см., документирани от ролетката:

Изображение

Изображение

Направо ми трепереха краката от преживения кеф!!! Тъй като беше безмислено повече да "мъча" това място продължих надолу, продължавайки да подавам корковата хубавица. Имах още две вземания, но рибите се откачаха след два - три тласъка, толкова леко и внимателно пробваха мухата!! Междувременно стана към 09 часа и слънцето започна да припича неприятно. Рибите съвсем се дръпнаха на около тридесетина метра навътре и нищо не бе в състояние да ги накара да се доближат. Езерото се понапълни с рибари и счетох, че е безпредметно повече да упорствам. Бях си направил "душевната че..я" и дето се вика за "честта на пагона" облових на връщане към Гара Искър перспективните места по реката. Излишно е да ви казвам, че от всяко такова извадих риба, разбира се "джудженца" в сравнение с убавеца от сутринта, но все пак рибки. Ето местата и рибките:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Засега толкова от бат,ви Райко!! Закованият убавец цяла седмица ще топли мухарското ми сердце, чак до неделята.....А тогава......пак ще си сложа ролетката в торбето :lol: :lol: :lol: Поздрави на всички муари!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 31, 2006 2:25 pm 
Аватар

Хейй уникална риба си забол бате Райко, пожеравам ти следващия път да те чакат пак стоени, но тоя път бащите им.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 01, 2006 1:02 pm 
Аватар

:shock: :shock: :shock:
Малиииииии.....
Е, че как да да не рече шопу "По-високу от Витоша нема и по-длибоку от Искару нема". Ми, че то по-убави от нашите гьолове нема :!:
Аз през целия път до Червеняково по-голема риба от 30 см не съм видех :roll: А, метках в събота на Тунджа, не е да не съм меткал. Че, и жената меткаше, ама :-s
Бате Райко, нещо криеш ти т'ва е тайната :idea:
Я кажи от каква тапа е корковата ти муха. От бело или от червено вино :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 01, 2006 4:18 pm 
Аватар

Така става като си си взел рулетката :D

Споделено удоволствие ! Браво.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 9:24 am 

Бат Райко е овладял до съвършенство риболова на махленския ни гьолец. Сюперб! Мястото е мнооого трудно и улавянето на риба там е сертификат за мухарска квалификация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 7:48 pm 

hrimar написа:
:shock: :shock: :shock:
Малиииииии.....
Аз през целия път до Червеняково по-голема риба от 30 см не съм видех :roll: А, метках в събота на Тунджа, не е да не съм меткал. Че, и жената меткаше, ама :-s

Лош късмет си изкарал!Аз като видя кефали от тунджа по два,три килограма се схващам,немога да мисля после!Незнам такова чудо да налапа муха,за какво ще става въпрос-най-вероятно една муха по малко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа