Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: почивен ден
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 8:34 pm 
Аватар

Днес реших да почина а най-добрата почивка е да ида на риболов.Нарамих такъмите и хоп на една близка рекичка до Хасково. Изображение Моят колега Пачо ви е писал за нея и друг път.Реката на пръв поглед има вид на пастървова река но изцяло е пълна с кефал. . Изображение Изображение Мисля че като видите снимките ще разберете че съм прав,красива малка река. През целия ден хвърлях на мокра муха както ме посаветва колегата Боян ам и резултата беше такъв. Изображение Изображение Под каманите на реката намерих голямо количество от тези Изображение а в един ъгъл на реката намерих да лежи и да се препича това. Мисля че е змийорка не съм сигорен Изображение Сигурно по опитните рибари ще знаят каква е рибата. Мисля че стана един приятен излет преди настъпването на зимата.Пожелавам на всички колеги да бъдат жив и здрави.

Последна промяна S.W.A.T. на Чет Ное 09, 2006 8:58 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 8:47 pm 
Аватар

СУАТ, здрасти!! Очаквам продължението на излета!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 09, 2006 10:01 pm 
Аватар

Много хубава рекичка, страхотен излет е станал - и рибки е имало!
Какво точно беше мушицата, че ми е любопитно? Аз лично съм имал най-голям (за моите възможности ) успех на Професор и Партридж енд ориндж (или йелоу).
п.с. Рибката е гулеш - живее само в чисти реки!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 10, 2006 12:46 am 
Аватар

Днес с Юри(SWAT) за пореден път преживяхме поредното си общо мухарско преживяване.
Някъде по обед,след 24 часова смяна се събудих и виждайки прекрасното време навън,реших,че немога да пропусна.
Знаех,че Юрката е на работа и надали ще може да съпреживее планувания излет,но реших въпреки всичко да му звънна да го "проверя".
Имах намерение да посетя въпросната река,но се оказа,че SWAT-a е на обект в Любимец и учтиво ме покани да го навестя.
Естествено,че предпочетох съвместното пред индивидуалното и след около един час го заварих,мъчейки се на работната площадка.
Веднага го "предизвиках" като му казах,че го чакам да привърши работа,на ..... на реката(р,Марица,която минава наблизо).И той не закъсня.
За мен този излет беше забележителен,защото успях да хвана поредния си вид риба с мухарка - а именно распер.Екземплярите са далеч от размера на уловените от Роската по Дунава риби,но за мен си е лично постижение.
Расперчетататтатата бяха по около 25-30 см. и случайно или не бяха уловени на т.нар. МУХА ЛАЙ.....КА(да си жив и здрав,още един път казвам,бат' Стояне-много успешна муха).

П.С : Съжалявам,че бях въоръжен със съответната техника,но не се наканих да направя малко снимков мат'риал

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 10, 2006 8:57 am 
Аватар

Освен по Дунава ги ловим и по Янтрата, като точно с мухарката по Янтрата са ми по-големите екземпляри. По Марица има много яки распери - за справка - Павлин (simms) - опитайте напролет да ги намерите. Няма нищо чудно, че си ги хванал на джапанка - той едрия распер взема всичко, което му е пред очите, та камо ли дребния - аз имам хванати на оса, Д-р Косьо и дребните и по-едрите ги мореше на поповата лъжичка, по Дунава тази година се научиха да го ловят с булдо с по две-три мокри мухи (които се продаваха като комплектчета, предполагам сте ги виждали). На последния излет по Дунава със спининга извадих едно булдо с две големи мокри мухи - купешки, с много добра изработка - поводите бяха някъде около 0.40 - хората по Дунава така са свикнали :)
Така, че - успех с расперите по Марицата ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 10, 2006 10:03 am 
Аватар

Най-интересното беше,че кефала почти липсваше,а се виждаше как малките рибки бягат от нещо.Предположих,че може да е распер и не се излъгах.Като хванах първия реших да сменя мухата и сложих една купешка - уж мокра муха,с лъскаво тяло.Реших,че след като гони,може да имам успех на придърпване.Никакъв успех и си сложих пак лай.....та.Просто не бях подготвен за такъв риболов и нямах съответните мухи.Явно трябва да се намери подходящо стримерче и може би ще има по-големи успехи с расперите по Марица.

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Хай!Pacho,
МнениеПубликувано на: Пет Ное 10, 2006 10:24 am 

Хай!Pacho,
..ако смениш думичката "стримерче" .. с "попърче" всичко ще си дойде на мястото....особено расперчето на куката... :D

Поздрави,
Д-р Косьо

п.с. Благородно ви завиждам за "екстендид" лято-то...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 10, 2006 4:49 pm 
Аватар

Здравей Юри,
Направил си чудесни снимки с новия фотоапарат.Излетът също е бил хубав.Рибочето на снимката, което така успешно си издебнал е щипок(змиорче, стискозъб,шерлек,симеонче,виюн) от семейство Виюнови .С гулеша са от едно семейство, но от различни родове. Нещо като братовчеди.Много го обичат кефалите, костурвите... :lol: ,бялата риба.Дядо ми не тръгваше на риболов, без да има във немското войнишко канче поне двайсетина такива рибки за стръв.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа