Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 8:45 pm 
Аватар

Здравейте евро-мухари!!! Цяла седмица някои колеги от форума ми палят фитилите с разни успешни излети :lol: :lol: , та днеска сърце юнашко не изтрая и към ту обяд цъфнах на Искъра при резиденция Враня. времето прекрасно, реката бистра и тече едвам, едвам. Тая седмица, освен Гатито грабнах от митницата и още една убавиня, която очаквам от много време с нетърпение - старата линия със сивия карбон Даймъндбек Класик, 7.9 фута, 2/3 клас, две части. Пръчката беше в плачевно състояние - почти черен корк, тон мърсотия около водачите и патинирал в зелено макародържач. Но, както се казва - под скъсания чул се оказа едно малко бижу!! След една интервенция с Роли, Веро, четка и паста за зъби стигнахме до следния изглед - характерния кръстосан карбон, цигар дръжка, никел-силвер кап енд ринг макародържач, чудесни кафеникаво-червени конци, под които прозират крачетата на водачите и характерния за по-старите пръчки капковиден върхов водач:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Но, както се казва - дотук с добрите новини!! Бързо вързах системата, накрая сложих една мокра муха и започнах да помахвам из ряката. Пръчката ме очарова - бавна акция с огъване до дръжката, Куаят Тейпъра ВФ3 я натоварва прекрасно а рол каста направо го прави сама!!! Движех се посока Дружба и на всички перспективни места отделих необходимото внимание, като по-късно смених мухата с нимфа, но нямах нито едно пипване. Проблема бе, че даже и не мярнах следи от живинка във водата. Ето малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Озовах се на дигата, която разделя реката от прочутия гьол на ТЕЦ-а. От интерес отидох до ръба и погледнах езерото - направо щях да падна - явно тоя гьол няма да го бъде. На снимките по-долу виждате какво може да направи отпадната вода от филтрирането на пясъка за тринадесет години / поне аз от толкова време знам това езеро /. Уточнявам, че навремето имаше вода до ската, на който се виждат тръбите на снимките!!:

Изображение

Изображение

Ето така приключи това малко тъжно откриване на сезон 2007. За пореден път се потвърждава една моя стара констатация че между София и околностите и останалата част от страната по отношение на риболова няма нищо, ама нищо общо!!
Между другото Бат,ви Райко днеска навърши стряскащите 40 години :lol: :lol: , и въпреки неуспеха нито за миг не съжалява, че прекара по този начин по голямата част от рождения си ден, вместо да се налива с роднини като тараба :lol:. Толкова от мен!! Поздрави на всички и лека вечер!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 8:53 pm 
Аватар

Поздрави за излета, Бат Райко! Жалко обаче, как се скапва природата около нас. Тъжно е, че един ден ще имаме такъми, с които няма да можем да ловим риба, но пък ще си упражняваме кастинга поне...

п.с. За въдицата каво да кажа...нямам думи!

п.п.с. Честит рожден ден! Само хубави работи в живота да ти се случват! Пожелавам ти и пълна кесия - убеден съм, че ще я ползваш пълноценно!:D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 9:13 pm 
Аватар

Здравей,бат Райко!Честит рожден ден,здрав да си и все така да ни радваш с постовете си във форумът! Ако може един съвет от мен-намери начин да ходиш по-далеч от София,да знаеш,има невероятни места,все още не замърсени от хората,ще бъдеш доволен...Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 9:18 pm 
Аватар

Жив и здрав, Бат Райко! Каквото си пожелаеш - то да се случва!

А за излета, да не мислиш, че и ние, макар и далеко от София не го спретнахме същия :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 9:19 pm 
Аватар

Няма нищо не естествено в това да няма риба по това време бате Райко.Виж за езерото - ти си знаеш.За съжаление не можем да поддържаме и малкото ,което имаме.
Честит ти рожден ден и честита нова 'убавина ! ! ! Да си жив и здрав,а пък то другото все някакси се наглася.
А иначе като гледам снимките от реката,да се чуди човек как така няма риба на тези прекрасни места...

Нищо,годината е пред нас и тепърва ще ги натискаме рибоците.
Още веднъж ти пожелавам всичко най-хубаво и здраве да е.

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 9:39 pm 
Аватар

Честит рожден ден и от мене :) поздрави за даймонда добра гега изглежда.
а за рибата се не бой юни идва и аз не знам откаде май от където е в момента :D искъра в софия си е така нищо ново, трудно ще намериш и излъжеш нещо в момента :(
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 10:33 pm 
Аватар

Ха честит рожден ден и от мен!
За риболова няма да се плашиш. Аз се капотирах миналата седмица! :lol:
Bate Raiko написа:
София и околностите и останалата част от страната по отношение на риболова няма нищо, ама нищо общо!!

И в старозагорско по принцип зимния и пролетния риболов са си доста куци. Това важи с пълна сила за река Тунджа. По нея до април -май няма никакви признаци на живот. Истинският риболов на кефал тука започва едва с падането на забраната. Мисля, че необичайно топлото време просто забави неизбежното. Дано да не съм прав ама...

Последна промяна T-to на Нед Яну 14, 2007 11:09 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 10:56 pm 
Аватар

Бат Райко , Честит рожден ден :) .Мисля , че си го изкарал по възможно наи-добрия начин , въпреки капото :)

Поздрави , жив и здрав :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 14, 2007 11:56 pm 
Аватар

Честит рожден ден Райко - да си здрав и по-далечко от тЕцо да ходиш за риба :D :D :D
---------------
Наздраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 8:50 am 
Аватар

Малко на патерица,че вчера ме нямаше-жив и здрав ,бате Райко и честит ти рожден ден.Добър подарък си си направил,красота.А колкото до рибите ,наистина са много трудни през зимата/въпреки топлото време/.От излетите ми тая година разбрах ,че е най-важно да намериш къде са групирани .А от годините ходене по тия места съм открил ,че всяка година рибата тръгва на един и съща вир първо и съответно там ходя.Другото е ,че питам тия дето ловят на стръв /кокоши черва най-често/ как е, кълве ли ,къде са ги хванали и като разбера отивам и настоявам на нимфи.Важно е и нимфата да се влачи по дъното и да се задържа ,ако течението е много силно.Та такива ми ти работи.Ще има много излети успешни тепърва ,като пукне пролетта ,а с тия убавини дето ги имаш излетите ще ти носят още по-голямо удоволствие.

Аз днес към 11ч мисля пак да съм на реката и ако хвана нещо ще го щракна тоя път ,само не знам как да кача снимките,ама ще се оправя някак си.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 9:01 am 
Аватар

Ооо...пич! Кога "остаря"толко бе! От тук нататък ти започва най активната възраст! Желая ти повече пари, жени, мухарки и най вече риболовни излети!!! Бъди здрав и бодър!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 9:09 am 

Честит Рожден ден Бат Райко(на патерица малко).

Много здраве и късмет, па проблемите фърли на смет. И все със същото темпо, даже и една идея по бързо да ти се увеличават благинките. И нас да ни радваш с хубавите презентациии.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 9:28 am 
Аватар

Честит Рожден Ден Бате Райко (на патерица)! Да си жив и здрав и много успешни изледи! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 10:13 am 
Аватар

Да си жив и здрав Бат Райко!

Успех във всяко едно начинание и дълги години да ни радваш с постовете си!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ndx
МнениеПубликувано на: Пон Яну 15, 2007 10:35 am 

Честит празник, бате Райко. Да илядиш, дето се вика...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа