Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2005 12:01 pm 
Аватар

За съжалиние нещо не се е получило със снимките ....пробвай пак

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2005 6:25 pm 
Аватар

Снимките са прекрасни,а местата -още повече.Завиждам благородно на хората,които са ходили там.И аз ходя на красиви места,но тогава нямах цифров апарат да ги снимам,но тази година...Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2005 12:34 pm 
Аватар

Изображение

Да помогна и аз :lol: !
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2005 2:07 pm 
Forum Admin
Аватар

Бат Косьо, хубави снимки си пуснал.
Коя от къде е?
Междудругото, ако имаш още такива, като тази първата с пейзажи, а може и с улов, ако искаш, може да сложим някоя на сайта в галерия, ето тук:
http://akulata.com/gallery.html
Сега събирам от приятели и скоро, ще направя на всеки, дал ми смимки, негов личен албум с местата от където са снимките.

Поздрави!

Радо

П.С.Това предложение за снимки, важи за всички ловящи с мухички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: евала
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2005 5:21 pm 

Косьо, страхотни снимчки на още по-страхотни реки, пъстървовия рай, който ще го закрият за жалост съвсем скоро с шибаните им вецове.
Впрочем благодаря ти за присъствието на Широка поляна и Веринско - и в двата дни, в които те видях преди състезанието, заех първо място в сектора. Тва е - като видите д-р Братанов и да знаете, че ще ви върви.
Стефан дръпнал отлична риба в неделя, а? Поздрави и наслука. Ще се появиш ли на третия кръг на леда?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 1:22 am 
Аватар

Е такива красоти не бях виждал!Нямам търпение да разбера каква е техниката за улавяне на риба в тези потоци:).Изглежда страшно трудно заеби ... Като се събирате за излет, споменете във форума и ще съм там независимо какво става.Само ще гледам и ще попивам, а ако съм си купил и каквото трябва може и аз да опитам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 9:03 am 

Pileto написа:
Е такива красоти не бях виждал!Нямам търпение да разбера каква е техниката за улавяне на риба в тези потоци:).Изглежда страшно трудно заеби ... Като се събирате за излет, споменете във форума и ще съм там независимо какво става.Само ще гледам и ще попивам, а ако съм си купил и каквото трябва може и аз да опитам.

Ами техниката, явно е със стръв, както се вижда от две снимки. Да видим в новият закон, как ще се регламентира риболовът на пъстърва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 7:25 pm 
Аватар

Аз на снимките виждам само един мухар,може би :?: ,на втората снимка отгоре надолу,ако правилно се изразявам.Д-р Косьо ли е това не знам?Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 4:31 pm 

Аз виждам няколко мухари. На снимката дет Влдо е спомогнал. Мястото, май е нар. Вит, след моста на вливането. В далечината в гръб, май се забелязва Никулдена и неговта свита.
Храстът от ляво е същит под който Цандер направи около 150 замятания едно с едно еднакви и прецизни до мм. Е разбира се и доста риби измъкна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2005 4:44 pm 
Аватар

Много по-готино ще е ако няма много хора на реката.Предпочитам усамотените кътчета кадето се уединяваш с природата и забравяш за всичко останало което те зарива в ежедневието.Дядо ми е от село Драговищица, Кюстендилско.Реката там е прекрасна, няма начин да не я знате.Вече вие ще кажете дали става за риболов на изкуствена муха.Но това е местото на което бих искал да хвана първата си риба на изкуствен муха и да увековеча момента!Няма по-прекрасно място от тази река за такава тръпка!Зема ли си фотоапарат, снимнките от най-яките места според мен няма да закъснеят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2005 3:19 pm 

Ivan VP написа:
Аз виждам няколко мухари. На снимката дет Влдо е спомогнал. Мястото, май е нар. Вит, след моста на вливането. В далечината в гръб, май се забелязва Никулдена и неговта свита.
Храстът от ляво е същит под който Цандер направи около 150 замятания едно с едно еднакви и прецизни до мм. Е разбира се и доста риби измъкна.

Много набито око има Ванката Пигов. Да наистина мястото е р. Вит, където се проведе втория кръг от републиканското по блесна и муха. Прекрасна река, стана и супер добро състезание....
И двата дни играх в сектора, който е на снимката и го научих наизуст. А и пъстървите ми понаучиха блесните, щото доста от тях ги опитаха какъв вкус имат. Точно под храста на отсрещния бряг /вижда се на снимката/ се бях свряли няколко бройки. Скатават се на сянка и не излизат, крият се под клоните и на нищо не кълват. Та точно в края на състезанието успях да вляза на това състезателно място и да им метна в скривалището на тези рибоци - точно под клоните на отсрещния бряг. Но блесната я водех само в едно тънко място дълго 1,5 м и широко 50-60 см. Преминеше ли оттам бързо вадех и правех ново замятане пак там. Бях сигурен, че в този джоб под храста има риби. И не се излъгах. Три риби дръпнах за 6-7 минути в края на състезанието и взех първо място в сектора. Голяма тръпка си беше, за два часа да се изредят всички състезатели на това място и никой да не ги дръпне тези трудни риби, а да вземат да се подлъжат по моята блесничка.... :oops:

Пожелавам много приятни и незабравими моменти на колегите по планинските реки!

Zander

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 10, 2005 6:06 pm 
Аватар

Ето и Тевно езеро:

Изображение

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2005 8:08 am 
Forum Admin
Аватар

Д-р Косьо написа:
а мястото е малко след с. Четирци на р. Струма . Ако се движите от към Невестино преминавате през селото и след големия завой търсите някоя от отбивките

Бат Косьо, здрасти,
там където казваш не съм ходил още, Акулова перка не е цепила водата, ехехехе. От снимката ми изглежда голямка реката, треа да я пробваме скоро.
Росен, как ме докачи на слабото место, като написа:
Ето и Тевно езеро:

Роска, това езеро брато е пълно със сивен, обаче хижара, как му беше името беее..., забравих, както и да е, не дава да се лови пустия му егоист.
Брат ми пак го излъга нещо и го пусна за половин час и надърпа 6 сивена се по 26 санта некъде, имало и по-големи.

Поздрави на всички, бродещи по красиви места с мухички!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2005 9:23 am 
Forum Admin
Аватар

[quote"Д-р Косьо"]Още в самото село започват прекрасните места а ако се отбиеш по черния път през самото село(покрай вливащата се в Струма р.Елешница(дано да не бъркам името) и стигнеш до островчето можеш да се пробваш да хванеш "легендата на района" - четири килограмовия клен,който е изпускан няколко пъти ,но се знае къде точно живее... [/quote]
Здрасти, Бат Косио,
значи казваш огромния "Вол от Мърводол" доста слава е насъбрал, малиии. 4 килограмов, а? Това си е риба на живота. Дано имам някой път възможност и да я пробвам и там реката. Надолу по Сандански тези екземпляри са вече мит.
Шамана написа:
Ето и една снимка от Росица

Бат Павле, Шамане мухарско-дунавски, страхотна снимка си сложил на Росица, на тази река още не съм бил. Изглежда прекрасна с всичката тая растителност по бреговете, няма начин и там да няма някой славен беляк, тръпнещ в очакване...
Д-р Косьо написа:
А какво ще кажеш за Джулюница и Стара речка?

Къде се намират тези реки?

Поздрави на всички показващи невероятни снимки на рекички!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2005 9:55 am 

Акула, Стара речка се намира точно на 250км от София. Невероятна река. Има доста кефали.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа