Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2005 11:07 am 
Аватар

Най-сетне и аз да стъпя на тази река.Обаче не бях само аз,разбира се с мен бяха Бат Стан и Цецо(salmonman)А имаше и друга група-Владо,Чепето и Смока.И третата група познати беше най силна-съставена само от двама души-Левака с когото имах щастието да се запозная,и Пламен Панталеев-който също е голям пич! И така какво се случи до обяд наща група пълно капо-направо не е за разправяне! Забравих да спомена-ловим на воблери! Чепето и Владо бяха измъкнали по някой беляк и по някоя маломерна балканчица! А третата група май бяха хванали по един 30-так,който пуснали обратно за което им свалям шапка! Обядвахме и чакахме временцето да се оправи! До тогава не знаех че е толкова приятно да стоиш на маса с Видри! Нахранихме се наслушахме се на сладки приказки и наща група отново хвана риката-разделихме се аз и Цецо,а Бат Стан пое отделно! В едно от поредните замятаня на воблера ми забелязвам,че влакното е минало под тройката и тръгвам да обирам а воблера се мандахерца по най странен начин на повърхността и по едно време изскочи една риба и го захлупи чу се само ПЛЯС и рибата се откачи! въртях още поне 15 мин на същото място но нищо! Продължихме на горе обнадеждени,че все пак нещо кълве! Отпуснах воблера по течението сигурно на около 15 може би повече метра от мен,затворих бигела и задържах-при каоето последва удар-засякох и започнах да вадя рибата-за съжаление обаче тя направи красив скок на около 5 мтра пред мен и се откачи! Не беше голяма,и за това не ме беше чак толкова яд но все пак се ядосвах че откачах втора риба! Решихме да се връщаме да видим какво е направил Бат Стан! Аз си викам пак да пробвам мястото дето ми клъван първия път! Замятам воблера сигурно за 15 път и го водя по близко до дъното-Тряс и се едно се закчи в дърво засичам и започвам да моря дзверо-една минута го разкарвам на ляво на дясно и накрая тръгва да излиза гадината-ама нали знаете че Дзверо сака да рипа И като рипна за последно и се откачи да му **а знаете кво !
Ей направо ми се разтрепераха краката хубава риба беше при всички случаи над 35 см! Срещнахме се с Бат Стан и той беше хванал една 26 -тица и беше отървал една! За Мен риболова приключи! Бат Стан тръгна да ми обяснява да не се ядосвам! И след малко го гледам връща се от някакъв вир и разправя-ще си изям въдицата ебахти и рибата отървах и тнт! И той беше изпуснал шанса си да издърпа голямата риба! Междувремнно на Цецо му дрънна една риба но познайте какво стана-еми нали и той е в наща група-откачи се! И така малко разочаровани поехме по обратния път!
Звъннахме на другите да видим какво са направили и познайте Левака лепнал дежуранта си риба този път със скромните размери от 41-42 см! Свалям му шапка на този човек и се радвам, че го познавам! Бат Пламен и той май извадил още две риби!
А сега имам честта да ви разкажа каквото знам за героя на вчерашното дерби-дами и господа,постоянния в упорството си,не падащия духом,вечния мухар,който не зарязва мухарката и в бури и ветрове-Влааадоооо Гетооооооооооов! Измъкнал 38 сантиметрова балканка на джапанка за кефал-браво Бат Владо майстор си! Друго нямам какво да кажа!
Това се случи вчера на река Златна Панега в която се влюбих! Мисля че беше чудесен ден за риболов просто някоеи като нас пропиляха шанса си да хванат по една долра риба , но това не значи че сме се отказали и в най-скоро време реката и рибите и ще бъдат отакувани отново !
Поздрави на всички! Радвам се че стоях с вас на една маса и ловихме риба заедно!

П.П.Предполагам че Бат Владо ще свали снимки и ще качи !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2005 4:09 pm 
Forum Admin
Аватар

Станиславчо, преми мойте поздравления за прекрасното отразяване на събитията.
А батко ти Владо ми е ясен, от както му лепнах прозвището Класикът, прави всичко възможно да си го заслужи, ехехехехеее.
А така, Владе, нема да ме излагаш, ей, ехехеее.
С нетърпение очаквам снимките да се появят...
Поздрави на всички, ловящи по Панега с мушички!

Радо

П.С. А бе имаше ли нещоооо, такова дееее, бракониери по реката?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2005 6:52 pm 

Аааа Левака, пак е уловил яки риби. Бай Владо Класика, сто процента е хванал рибата на осата. Ей класика..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 21, 2005 10:35 am 
Аватар

Браво,бре Станиславе, мноо хубава истовиика разказа, все така продължавай! Аз се бях подготвил, резах снимки, измислях имена на реката, а ти право куме в очи... бравос!!! :lol: :lol:
Та да доукрася и аз историята...
Сутринта времето с нищо не предващаваше разразилата се след обяд буря, беше слънчево, но нямаше люпене на насекоми и неможах да излъжа нищо на сухото муше. С Чепето се отдадахме на опитване на ракиийка, разглеждане на буболечки, абе чакакахме нещо да се раздвижи....е раздвижи се ракъв вятър че положението стана страшно. Аз дръпнах някое кефалче и толкоз. Стратегически се оттеглихме в кръчмата...
http://uploads.akulata.com/files/n4.19.03.jpg
" Пустите мухари станаха блеснари" :lol: :lol: . В тоя ураган всички почнаха да ловят на блесна и воблер, само аз завалийката метках в шнура та ми се увиваше около врата...
И както се казва упоритоста се възнаграждава(бе то ако беше тъй магаретата да са царе) след поредното хвърляна към отсрещният бряг духна много силно и аз изчаках да поспре - черният ми водолазен брумбар пореше течението и аз го подръпвах леко.....и изведнъж пръчката се сгъна, помислих че е голям кефал и чак после разбраг че е пъстърва. Яко забиваше в дълбокото, но накрая я взех-
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и рибата миг преди да отплува с още пареща целувка по бузата-
Изображение
След тая фотосесия говолен и щастлив бръкнах в джобовете и отпивах ракийка до края на деня.
Пожелавам и на вас такава (че и по-добра слука)
Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 21, 2005 10:41 am 
Аватар

браво Владо за успеха и за постъпката към рибата.това се казва МУХАР :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 21, 2005 11:37 am 

Браво,
Радвам се че мухарите станаха с един повече.

С т е ф а н

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 21, 2005 9:41 pm 
Аватар

vlado написа:
В тоя ураган всички почнаха да ловят на блесна и воблер, само аз завалийката метках в шнура та ми се увиваше около врата...
Браво Владо затова,че не си се предал пред вятъра и затова,че си пуснал рибата.Знам колко изкушава да я задържиш....И аз в съботата мятках на Тополница във вятъра,но нямах успех.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 22, 2005 1:05 am 
Аватар

Не знам за вас .... може би понеже съм още сравнително млад, но ако аз бях на мястото на vlado с уловената пъстърва не знам кое би ме накарало да я пусна обратно.Егати парчето .....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 22, 2005 1:26 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 12:00 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 22, 2005 7:55 am 
Аватар

Pileto написа:
Не знам за вас .... може би понеже съм още сравнително млад, но ако аз бях на мястото на vlado с уловената пъстърва не знам кое би ме накарало да я пусна обратно.Егати парчето .....

Пиле, ще ти кажа къде е номера - като я изядеш и ще я забравиш, като я пуснеш още много дълго време ще я помниш и ще се кефиш как си я хванал ! Пробвай!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа