Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 1:43 pm 
Аватар

Струма е най-любимата ми река, нямам излет на нея който да ме е разочаровал или да не ми е предложил оная тръпка заради която ходя за риба! Събота реката ми предложи и още едно усещане което не бях изпитвал до сега – удоволствието да ловиш петнисти / извън платените разбира се :oops: /. В 7.30 бях на реката зареден с кутийката с муите – кефалски разбира се и доза добро настроение. Намерих си едно перспективно местенце под един от многото прагове по реката в района около КН и започнах да меткам една „Осичка” на кука 14 с надежда да излъжа някой от дедовците - кафали, каквито без съмнение държи реката по тия места. След час обикаляне по реката и едно две уловени кефалчета – правнуци реших да пробвам с една коркова муха със същата големина. При едно замятане близо до тръстиката от единия бряг последва такава красива атака че ме накара инстинктивно да се усмихна и да си помисля „ брях туй кленче как хищно атакува”. Не можете да си представите каква беше изненадата ми когато видя че това всъщност е прекрасна двадесет и пет сантиметрова пъстърва. Намокрих си ръката, откачих я от куката и я пуснах да отплува с такава нежност че ако ме беше видяла жената ........ щеше да поиска развод. После хванах още три красавици около педя и няколко кленчета, пуснах ги по живо по здраво и с това риболова приключи.
Това е от мен. Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 1:56 pm 
Аватар

Това може само да ни радва ! Значи има пъстърваааа \:D/ Поздрави за хубавия излет и още по-големи успехи следващият път :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 5:31 pm 
Аватар

Дени здравей,браво за излета много се радвам за този репортаж,защото и на мен Струма ми е любимата река и евала за рибоците.Аз също бях през събота и неделя на Струма до Кюстендил и дръпнах 2 кефала само.Не бяха голями единия беше около 21см а бе деца :D :D :D.Но реших да не пускам тема за такива дребосъци... чакам моя момент :D :D :D :D така да го кажа.Но поне бях на едно прелестно място,просто страхотно,прохладно със смяна на теченията и миришеше на върбата Ива,но очаквах много повече.Явно другия път ще е моя миг,а дано.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 5:59 pm 

Да,първата "разправия" с петнисти е запомняща се!И аз няма да забравя как скачаше вертикално нагоре и беснееше наляво и надясно и после като се откачи,стоях като пълен нещастник 10 минути и се чудих за какво става въпрос!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 6:30 pm 
Аватар

Здрасти,crystal!
И на мен ми направи впечатление,че кефалите изобщо не бяха активни. Имам чувството че още не са си хвърлили напълно хайвера и за това ги няма.Жена ми е от КН и често ходя там, така че ако искаш може някой път да направим общ риболов. :P
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 6:50 pm 
Аватар

Оооо разбира се,че искам мойто село е Шишковци знаеш го 100%.Наистина не бяха въобще активни кленовете даже като газех не видях нито един,който да ми направи впечатление и ми стана много странно,но също ми направи впечатление,че водата в неделя беше много студена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 9:39 am 
Аватар

В Струма ври от маломерна пъстърва.От яз.Лобош до с. Невестино и по надолу сигурно ги има.С маломерките месарите си прават състезание ... пхвално за ИАРА имало 20-30 акта около Земен.Пролетта излизаха от половинка до кило. Рекорда го държи Тони Пъстървата с 2,4 кг.

Вапроса е каде са се дянали сега големите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 03, 2008 10:44 am 
Аватар

valyo hristov написа:
В Струма ври от маломерна пъстърва.От яз.Лобош до с. Невестино и по надолу сигурно ги има.С маломерките месарите си прават състезание ... пхвално за ИАРА имало 20-30 акта около Земен.Пролетта излизаха от половинка до кило. Рекорда го държи Тони Пъстървата с 2,4 кг.

Вапроса е каде са се дянали сега големите?

Е точно при лобош не ври от никаква риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 8:09 am 
Аватар

Слезни към Земен. Точно под язовира та до с. Жабляно държи много големи кленове.Пробаи при канала дето идва от с. Калишта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 1:19 pm 
Аватар

Дени, поздравления за излета и хванатите "пъструшки"!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2008 9:50 am 
Аватар

Здравейте,

Събота 19.07 пак бях на Струма. Сутринта към 7ч. бях в района на с. Копиловци, на същото място на което хванах петнистите преди две седмици. Сега от тях нямаше и следа но за сметка на това имаше доста кленчета. Направи ми впечетление /както и колегата Кристал беше писал по рано/ че едрите риби ги няма или поне не се интересуват от мухите ми. Ето снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Следобед реших да пробвам друго място и за това отидох по-надолу по течението - при село Четирци, при вливането на р. Елешница. Там положението беше абсолютно същото, нищо че водата беше доста по топла. Срешнах и двама колеги но и при тях резултата беше горе долу същия.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е от мен.
Поздрави,
Дени!

П.П. Датата на апарата не е вярна - смятай 19.07.2008г.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2008 11:10 pm 
Аватар

Ето го и моя човек с още една блестяща проява,браво Deni страхотен излет си направил.... много поздрави.Пък и кефалите си ги бива страхотни са \:D/ \:D/ .А аз си мислех че при Kопиловци под моста до "Амигото" ще излязат големите батковци :D .Аз за жалост още не съм ходил от много време заради тези изпити,но се надявам да отида скоро и разбира се ще ти кажа как стоят нещата.Баща ми беше ходил на село и един съсед му бил казал,че между Шишковци и Копиловци мисля,че го знаеш мястото то е някаде 800 метра дълго и доста широко,та на това място били излиза кефали около кило та този същия човек знае,че "штрапам" с мухарката та му казал баща ми.И не е трябвало да спираш,а да продължиш нагоре,ама нищо надявам се другия път аз да те зарадвам така,както ти мен сега.
Поздрави.

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2008 11:37 pm 
Аватар

Дени а каква е пръчката с която ловиш? Над надписа се вижда една намотка, снадка ли е или просто декоративно или ремонт?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 10:36 pm 
Аватар

Здрасти, crystal!
Мисля че знам мястото, за което пишеш, то започва от прага под който са снимките ми и продължава нагоре по течението. Аз в събота пробвах и нагоре, просто апарата остана в колата и нямаше как да документирам. Проблема е в това, че единият ми ботуш е започнал да пропуска вода :? някъде над коляното и не мога да газя в по-дълбоки места, а реката там е доста дълбока и широка и трудно бих могъл да достигна най-перспективните места. :) Но нищо тази грешка скоро ще бъде поправена :wink: - с нови ботушки. Чакам скоро и ти да се похвалиш с някой успешен излет. \:D/

Здрасти, Драго!
Мухарката ми е Рон Томпсън, а намотката за която говориш е снадката между двете части. :D

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 11:07 pm 
Аватар

Deni написа:
Здрасти, crystal!
Мисля че знам мястото, за което пишеш, то започва от прага под който са снимките ми и продължава нагоре по течението. Аз в събота пробвах и нагоре, просто апарата остана в колата и нямаше как да документирам. Проблема е в това, че единият ми ботуш е започнал да пропуска вода :? някъде над коляното и не мога да газя в по-дълбоки места, а реката там е доста дълбока и широка и трудно бих могъл да достигна най-перспективните места. :) Но нищо тази грешка скоро ще бъде поправена :wink: - с нови ботушки. Чакам скоро и ти да се похвалиш с някой успешен излет. \:D/

Здрасти, Драго!
Мухарката ми е Рон Томпсън, а намотката за която говориш е снадката между двете части. :D

Поздрави!

Стига бе Дени!!!
В туй време да говориш и за ботуши?!?!
Слагай късите гащи и кецовете и смело напред .............

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа