Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 5:18 pm 
Аватар

Здравейте момци!! Скачам тая сутрин, твърдо решен да изловя всички торпили дето плИват на Терминала, правя си кафе-убиец, един бърз рейд по форумите и......женЪта застава в опасната стойка Ф и попарва дивия ми ентусиазъм с думите - ми аз не съм ли човек....докога ще си седя сама в къщи.....
След тия слова човек не може да направи нищо, освен да отмени излета......или бързо да измисли вариант, който удовлетворява всички участници в ситуацията :wink: :wink: :wink: . И така, не след дълго, бат,ви Райко, благоверната и служебно куче Мики / по прякор Мекицата - измисли му го щерката, щото като малък верно миришеше на мекица :lol: / , натоварени в колата се движеха по пътя София - Самоков. Целта на занятието бе река Искър в района на кафе Лаго, находящо се след с. Пасарел. Стигнах до мястото, настаних жената и собаката не едно одеало, сглобих такъма и нагазих в реката.....А тя малка, ледена и бистра като сълза.....Започвам да разбирам колегите, които отдавна са оставили зад гърба си риболова по задушните кариери и гьолове...красотата на реките, особено по-дивите, не може да се сравни с нищо....
Оръжието бе Даймъндбек Класик Троут, 8.8 фута, 3 части, 2-3 клас, който е от щатското купче :lol: , и беше сефтосан преди две седмици на Терминала. Изключително мека въдица, просто при маховете усещате буквално как под пръстите ви "играят" първите пръстени на дръжката..... Тогава пръта бе комплектован с Кортланд Силк 3 клас, и ми скъса нервите с "неспособността" си за постигане на дистанция / рибите се държаха много навътре /. Лично за мен това бе необяснимо, докато днес реших да експериментирам и нещата си дойдоха на мястото. "Лекарството" се оказа по-тежкото - 4 клас, Мастъри ЕксПиЕс.....Бях изумен как малката разлика в тежините на шнуровете може да се отрази на поведението на пръта....Все повече у мен се затвърждава виждането на родбилдърите, ползващи Комънт Сент Систем - приемайте означенията за класа на пръта ориентировъчно!!!!!
Риболова протече много интересно - ситуацията налагаше 95% от хвърлянията да бъдат "рол каст" / таман го оттренирах, че не ми е силна страна :wink: /, рибите бяха повече от дребни, но обстановката бе вълшебна и прекарах прекрасен час и половина сред ромона на водата, газейки с изтръпнали от студ крака, без погледа ми да се спира на найлони, гуми и прочие гадости.....Пропуснах да спомена за мухата - разбира се, корк в най-малкото му изпълнение - на кука номер 16, ако не се лъжа..Всъщност, ето и снимките от излета:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Доколкото можех да се ориентирам, ми оставаше не повече от километър от прословутите прагове, но трябваше да поемам по обратния път...А по него срещнах ето тези хубостници, които стоически изчакаха да ги щракна, преди да се гмурнат в царството си :lol: :lol: :

Изображение

В "крайната точка" ме чакаха нетърпеливо благоверната и служебная собака Мекица :lol: :lol: :lol: :

Изображение
Изображение
Изображение

Толкова от бат,ви Райко момци...Надявам се и вие да сте прекарали с любимите си и любимото си хоби поне единия от почивните дни!!!!!!!!!!!!!! Поздрави на всички!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 5:30 pm 
Аватар

Бате направо ме утепа с тази река,за нея си требе сериозен кастинг.Иначе поздрави за великолепната семейна разходка,не е важен само риболовът,важно е да ти е гот на душата.Мекица изглежда много фотогенична.Аз какво да кажа,работа,работа и туй.Добре че,пускате с колегите убийствени репортажи да малко да оплакна окото и душата.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 5:44 pm 
Аватар

Ехеее, бате Райко, за малко да се засечем. Сутринта се изстрелях рано, рано на "килметъра" над теб :) . Докато разуча напълно непознатото за мен място имах един удар, пак докато си притеглям мухата за да заметна и това беше. С показването на слънцето рибата се покри а и излезе силен ветрец. Вятъра и панаира който се заформи от плувкари и теферичлии ме отказаха от риболов и си бих камшика посока София.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 7:42 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
...Започвам да разбирам колегите, които отдавна са оставили зад гърба си риболова по задушните кариери и гьолове ... красотата на реките, особено по-дивите, не може да се сравни с нищо....

Бате, така се почва ... :D
За Другия път си приготви тъмни седжове и мокри мухи, че има изненади :D :D

Поздрави.

П.С. Служебния куч е страхотен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 7:56 pm 

еее пак си ги ковнал бре бре хубави снимки прекрасно място ама да ти кажа и аз ковнах ама една балканка и едно кленче на едно место мухата беше парашут със зелено тяло от Док Мишо ми беше останал за което му благодаря много че ме направи щастлив тоя ден повече няма какво да кажа :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 8:59 pm 
Аватар

Естетска работа, Бат Райко! Евала!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 9:06 pm 

Рибоците може и да са мънички наборе, ама мерака е голям и това е важното в напрегнато то ни ежедневие!
Снимките и те са с мерак направени, та да ни стоплят сърцето, та да видим нещо наистина красиво, .......................................
Приятелски Поздрави Делчо :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 06, 2008 9:48 pm 
Аватар

Бате Райко,поздравления за емоционалния излет ! ! !
А пък с това :
Цитат:
.....Оръжието бе Даймъндбек Класик Троут, 8.8 фута, 3 части, 2-3 клас, който е от щатското купче LOL , и беше сефтосан преди две седмици на Терминала. Изключително мека въдица, просто при маховете усещате буквално как под пръстите ви "играят" първите пръстени на дръжката.....

....буквално ми "бръкна" в душата.... :cry: .....Голяма слабост ми е тая пръчка....Живот и здраве ще се "вземем" :lol: с нея рано или късно....

А верния другар направо е кукла....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2008 12:58 pm 
Аватар

WOW!КРАСОТА!мога да кажа само браво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2008 1:05 pm 
Аватар

Отчел си се гледам бате Райко, а ? :) Евала за излета, бях и аз на подобна по размери река и ми направиха така да се каже "демо", как се хващат риби в такива реки \:D/ Обаче, МЕКИЦАТА е моя човек заклевам се ! :wink: :lol: \:D/ Няма такъв сладур ЕЙЙ :) Прати му целувки от пилето :roll:
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 07, 2008 1:31 pm 
Аватар

Супер, Бате Райко! Ей такива снимки искам да виждам макар и с по-малки риби - стига с тоя ТЕЦ-о!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2008 11:04 am 

Оказва се май че в Неделя е имало засилено мухарско присъствие по Искър :D
И аз ходих, само че доста по-надолу от бате Райко и Драго, тръгнах от Панчарево нагоре. Оказа се че от валялия предната вечер дъжд реката е замътена и студена и нямах кълване до втичането на Ведена (от нея всъщност идваше мътната, студена вода). По-нагоре реката беше бистра, с ниско ниво и немного студена вода. Кълвяха предимно дребни кефалчета, рядко над мярката.
Ето малко снимки и от мен:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2008 3:11 pm 
Аватар

Колко е хубава без вапцата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2008 3:45 pm 
Аватар

Ахаааа.......и аз я познах тутакси :lol: :lol: !! Венци, направо човек не може да си представи, че само след един-два завоя попада в някакъв тотален релакс и нищо не подсказва, че е само на пет-шест километра от чудовището София!! Поздрави за риболова!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2008 5:08 pm 
Аватар

d_a_m_i_a_n_o_v_ написа:
Колко е хубава без вапцата :lol:

Bate Raiko написа:
Ахаааа.......и аз я познах тутакси :lol: :lol: !!

За "тояжката" на Венци ли става въпрос?

Тъй като аз не я познавам, живо ме интересува тази нежна хубавица.
Венци - ти си <please

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа