Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:01 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 27, 2008 6:33 pm 
Аватар

Здравейте момци!!! Тоя Мунчакис така ни "зариби" с тоя пуризъм, че направо да вземе да го регистрира като търговска марка :lol: :lol: :lol: .
И така, в неделята се напнах и скъсах синджирот, както би се изразил бат ви Данчо Савов.... Халките се разхвърчаха из целата маала, собено като се вземе предвид, че ходенето ми в ломско се размина :( :( ...
Грабнах Грейса и към ту 9.00 се появих на стената на Пънча. Предварително бях решил да се пусна по реката, па ако останат силици чак до Терминала да отида.....Ето как ме посрещнаха преливниците:

Изображение
Изображение
Изображение
Сглабяйки такъма фърлях по едно очо към водата - виждаха се младежи с пуристки размери, вяло поклащащи се в студената вода....Не бе повод за възторг, но човек и на малко трябва да се радва...Ето такъма:

Изображение

А ето и любимата муа:

Изображение

Нагазих с батушките и започнах да подавам корковата убавица на перспективните места - никакъв ефект. Преджапах първия, по-плитък, преливник и започнах силовите упражнения да достигна заветните върбалаци, около които принципно седят няколкото по-сериозни риби...Както обикновено, не успях, но трябва да се опитва :wink: :wink: :wink: . Прътът определено не се натоварва добре с 5 клас шнур, но към момента просто не разполагам с по-тежка артилерия. Ето ги прословутите върбалаци:

Изображение

След двадесетина минути реших, че стига толкова силово маане и се пуснах по реката.....Освен няколко вяли побутвания нищо не подсказваше, че в нея има въобще живец...По едно време скъсах корка и ровейки се в кутията с мухите, попаднах на микромохикана...Няколко пъти съм слагал тая муха и никога не съм "закачал" риба на нея...Викам си - айде да я пробвам, може пък днес да и е ден....Вързах я и нещата се преобразиха веднага - още с първите подавания последваха уверени взимания на мухата:

Изображение

Размерът е повече от пуристки, но не това е важното :wink: :wink: :wink: . Единственият "тунинг", който съм си позволил е за кръцна с нокторезачката дупето на мухата / все ми се струва, че стърчи доста зад куката /:

Изображение

Продължих надолу по течението, като от почти всяко по-тихо място имах уверени вземания от такива молодци...Най-голямата риба за деня бе извадена от един задънен разлив:

Изображение
Изображение

И така в шеги и закачки лек полек стигнах до ТЕЦ-о. Просто бях задължен да извървя петстотинте метра до канала, все пак не бях ходил на култовото място поне от два-три месеца, ако не и повече.....В момента в който се появих съжалих - не за разкарването, а за съкрушената надежда, че може би нещичко се е променило в добра посока. Мястото е толкова обезобразено, че забравих въобще за апарата, а и форума не заслужава да бъде "оцапван" с подобна грозота :( :( :( . Седях на ската и направо не можех да повярвам на очите си докъде може да стигне човек в тормоза си над определен ландшафт.....И за капак на всичко бях изумен отново, когато в жалкия остатък, наречен канал, забелязах величествено да плува риба около 40-те санта....така че все още живота оцелява в тоя ад!!!!
И за да приключим по-оптимистично :lol: :lol: , по едно време се натъкнах на ей тия "пуристи", кротко ровичкащи около реката:

Изображение
Изображение

Погледах ги тихо десетина секунди, след което им викнах - де бре, свинкииии!!! Ефектът беше поразителен - последва бясно групово квичене, което направо ме уплаши / все пак съм си градско чедо :oops: :oops: / и тайфата отпраши със светлинна скорост, помитайки всякакви трънки и глогинки по пътя си :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: . Направо се почувствах като на африканско сафари :lol: :lol: .......
Толкова пуристки преживелици от бат ви Райко!! Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 27, 2008 9:32 pm 
Аватар

"Погледах ги тихо десетина секунди, след което им викнах - де бре, свинкииии!!!" :lol: :lol: :lol:

Това със сигурност ще влезе в аналите на този,който беше започнал да си записва бисерите от Форума....В моите със сигурност влиза :D ...

Само си представих самата ситуация(нЕма такъв смех :lol: ) - тишина,5-6 розови и други цветове прасенца кротко си пасат....И след малко - Де бре,свинкиии :lol: :lol: :lol: - след което настава суматохата......Заболя ме корема от смях :lol: :lol: :lol: . Къде ти дойде това на ума,бат'Райко :lol: :lol: :lol: ....

Иначе,самия излет,няма какво да го коментирам. На бат' ви Райко разказите нЕмат никаква нужда от снимки :wink: ...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 27, 2008 11:27 pm 
Аватар

Есктра излет бате Райко. След 3 дена на легло с 39 градуса температура бях планувал точно този излет за неделята. Щяхме даже да се срещнем нейде по реката ако не беше Владо - Tazz с по сериозна оферта за излет по същата река в дефилето. И понеже съм мискинин някак си омаловажих снимането. За репортаж с моите 3 риби не си и мисля но Владо хвана 10х3 тъй, че като му пратя малкото снимки нека да разкаже. Като цяло - групирали са се вече хайваните и е зор да се набарат. Който пръв ги набара обаче пише репортаж тъй като играта става гол след гол.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 28, 2008 7:23 am 
Аватар

Абе на теб ти е майтап, ма кат ревнаха тия ми ти Ти рексове :? :? ...а аз ги поздравих, дет има една приказка :lol: :lol: :lol: .
Драго, прави си за групирането - от едно тихо място на реката дръпнах последователно пет-шест пуристчета, без въобще да настъпи суматоха. Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 28, 2008 9:19 am 

ехххх батка пак си ги хапнал хехех не можеш да ги откажеш уейййй то аз ги отказах вече щото нямам време де браво за куража ама тия свиние ако бяха се обърнали срещу тебе малииий лошо щеше да стане оттървал си се но мани майтапа страшно е наистина :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 28, 2008 9:21 am 
Аватар

Хубава разходка, Бат Райко! Много ми харесаха местата - по такива кътчета човек по-добре осъзнава някои неща и остава със себе си, поне при мен е така. А и есента навява допълнителна меланхолия.
Голямо е и удоволствието от компанията на приятен такъм, нали? Въдиците са като съпругите - и "Джаксънче" върши работа, но не доставя удоволствие...

п.с. Представих си картинно момента на късането на синджира и хвърчащите шрапнели - като фрагменти от касетъчна бомба "Дюрандъл"... :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 28, 2008 10:13 am 
Аватар

нищо се не види от фотографията при мене :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 28, 2008 6:51 pm 
Аватар

Браво Бате Райко. Супер излет си направил :) Искъра ми е от любимите реки(нали ми е и най- близо)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 4:27 pm 
Аватар

Бате вече си достигнал до извода че,само с корка не става,ще помислим по въпроса,иначе ако беше подал корка на онуй шареното знайш ли как щеше да натовари сопата :lol: :lol:,иначе поздрави за излета,аз пак не можах-мамаму и котка пак ми мина път.ПОздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 4:33 pm 

Бравоо. Като не успявам и аз да ида..:( Пишете!
По малко ми се топли душицата и изживявам емоциите. Хубав излет Бате Райко :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа