Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: река Лесновска
МнениеПубликувано на: Пон Апр 20, 2009 7:30 pm 
Аватар

Здравейте молодци!! От доста време ми се върти из главата да направя посещение на река Лесновска и днеска със сина свършихме тая хубава работа.....Реката е коригирана след наводненията от 2005г., тараши се нонстоп от местните олигофрени / само за деня видяхме три парашутиста с прилично натежали живарници :x :x / но въпреки това държи учудващо много средни по размер риби. В последното се убедихме чрез блесната / синът е заклет железар /. Реката е доста висока, бърза и съвсем логично на сухата муха почти не вдигнах риби, но при бавно водене на малки блесни ударите бяха многобройни!! В крайна сметка целта на занятието беше и той да начеше крастата преди забраната....онзи ден на устието при Голема Раковица ме гледа тъжно как в рамките на половин час извадих над 15 средни риби на мухата...Беше страхотно преживяване до момента, в който се наизвадиха булдата и при настаналото тотално плющене на топките рибите изчезнаха из язовира :? :? .....
Няма много за разправяне, ето няколко фотоса...
Те го Загоров-младши:

Изображение

Изображение

Ето и реката:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Интересното е, че при споменатите наводнения от 2005г. реката скъса дигата си и на практика започна да се влива в Челопеченската кариера. По данни на колегите още на следващата година се е забелязало рязко увеличение на популацията на кефала в езерото. Към момента, както ви казах, реката е твърде висока и нямаше как да пробвам местата около самото вливане, но лятото е пред нас :wink: :wink: . Ето една панорамна снимка на мястото:

Изображение

Точно вляво от позицията на снимане започва една поредица от относително плитки водоеми, в които тренираното ми очо тутакси съзря няколко добри рибки....Заех стратегическа позиция и скоро излъгах два хубавеца:

Изображение

Изображение

Изображение

Поразходих се доста из тия гьолчета, но на другите не видях риби....В един момент отидох до голямото езеро и направо занемях.....Чел съм много във Фишинг мания за мърсотията на това място, но не очаквах да е толкова мръсно :( :( :( . На практика ходите по килим от боклуци, които влизат във водата...Заглеждайки се в земните насипи установих, че те са само отчасти "земни" - примерно на 40% консистенцията е пресован боклук...Толкова бях зашеметен от тая грозота, че въобще и не си помислих да извадя апарата да снимам свинщината...Бързо се върнах към малките езера и реката, където се срещнахме със сина...Накрая се наложи да правим доста бърз преход към колата, защото над града се беше извила страховита чернилка и дъжд....Толкова от бат, ви Райко!! Поздрави на всички и лека работна седмица!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 20, 2009 8:34 pm 
Аватар

A пък бат` Райко разцепил кефалитееее! \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 20, 2009 8:43 pm 
Аватар

Поздравления за излета бат` Райко!А ,що се отнася до свинщината, няма смисъл да я снимаш,тя е навсякъде около нас и във нас! И от ден на ден се увеличава и става по голяма и по голяма...Съдба!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 20, 2009 9:07 pm 
Аватар

Минахме днес покрай реката, и едни гуми запалени, някакви пушеци и смрад. Идилия. И си се сетих за един репортаж - "бат Райко в м'глата". И те репортаж :D от Лесновска. Хубаво прекаах и аз днес, по обясними причини няма снимки (четири капа от пет излета), само къде няколкото катастрофи по Хемус помрачиха добрия ден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 9:43 am 
Аватар

Поздрави за излета Бате Райко:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 5:50 pm 
Аватар

Поздрави за излета и от мен Бат Райко!

Репортажа е страхотен с едно изключение/което не е само в този репортаж/ и сего искам да го споделя.

Като четях в началото и си викам, ей много хубаво, но в края пак се споменава за боклуци, мръсотия и т.н.. Някак си ми разваля приятната емоция от предходните редове. Ако може някак да ги пропускаме тези неща, защото мисля че тук няма или са много малко хората, на които трябва да им се обръща внимание на това. Пък и може да са някое определено място.

Бат Райко, съжалявам, че точно в твойта тема го споменавам, но предполагам не само по мое мнеие ти си емблематична фигура във форума и повече хора ще го прочетът и могат да си кажат мнението.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 8:37 pm 
Аватар

Айдеее......щом станах емблематична фигура ми е веке време за пенция :lol: :lol: :lol: :lol: !!!
Сега сериозно - jonata, съгласен съм напълно с теб - вънка е такава приказна пролет, че направо е грехота да говорим за кочината, дето ни залива!! Исках да направя един свеж репортаж, всъщност и затова не снимах това чудо на човешката глупост!! Поздрави на всички молодци!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 9:14 pm 

Това място е т.нар. "боклуците на Богров" - старото сметище на София, преди да направят това на Суходол. Та затова боклука е на пластове покрити с пръст - цели планини. Отгоре вече е порстнала трева и бурени. Романтично място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 9:37 pm 
Аватар

Красива рекичка, бате Райко! Хубаво е репортажчето, браво. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 22, 2009 2:14 pm 
Аватар

Ех, Бате Райко,
От всяко място правиш с репортажа си красота.....
Поздрави и .... скорощно откриване!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 22, 2009 8:32 pm 
Аватар

Бате Райко Браво за хубавия излет \:D/
Мернах ви докато разпъвахте такъмите, само спрях да огледам терена, още малко да се затопли и рекичката става страхотна.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 23, 2009 5:13 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Айдеее......щом станах емблематична фигура ми е веке време за пенция :lol: :lol: :lol: :lol: !!!

Ааааа нема такова нещо. Това е твое тълкувание. Нема да се измъкваш са.
За мен в този спорт с най-голяма сила важи девиза:
"Няма стари и млади играчи, има можещи и неможещи" 8) :D

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа