Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: 3 за сефте
МнениеПубликувано на: Съб Юни 20, 2009 6:02 pm 
Аватар

След 1 месец изпити дойде време за разпускане и 1-вото нещо дошло ми на ума бе разходка ... и по-точно риболов. Първата дестинация за която се сетих бе Искър при Батулия.

Ставане в 5:30 и в 6:30 на реката .... реших да започна със спининг и после да потренирам с мухарката. Не бях 1-ви, имаше вече 1 плувкар (горкият умря от скука .... остана си капо) и още 1 колега спинингист.
Докато слънцето бе скрито и над реката имаше сянка дръпнах 2 бързи кленчета, едното бе мъжко (пусна сп***ма докато го откачах), а другото предполагам женско, поради големият корем, което говори, че рибата още хвърля хайвер. И разбира се 2-те моментално бяха върнати в реката (дори и не си позволих да ги снимам). След това отчетох още 3 празни удара, един от които бе доста мощен.

Слънцето започна да напича много лошо (към 9:00) ... рибата поспя да се обажа, прибрах въдицата и започнах да приготвям мухарката за тренировки. За разлика от предните този път реших да сложа с цяла кука :lol: (понеже до сега бях с рязана поради мерки за сигорност :lol: ). Застанах под сянката хвърлена от моста и започнах да замятам към така учудващо бистрият Искър и с опити да се целя в рибата, която се виждаше покрай отсрещният бряг.
Относно кастингът ... шнурът и лидерът падаха опънати и почти кадето исках, е ... не винаги, но на всяко 2-ро мятане бе така :) .... не съм и сигорен, че движението на ръката ми бе правилно, но определено има напредък :)
Малко по-късно .... Изненада! Веднага след 3-тото успешно замятане видях едно кленче как се изтреля към джапанката, маскирана като бръмбърче и аз засекох ...... радост \:D/ .... след 2 секунди на брега бе сефтето ми на муха .... кленче!

Направих му бърза снимка за спомен

Изображение

И обратно във водата :)
Ошашавен и тотално и още по-запален продължих и извадих още 2. Едно бе малко по голямо, а другото на половината на сниманото (и те бяха пуснати моментално, даже не ги снимах).

Ако не бе жегата най-вероятно още щях да съм там, но ..... другата седмица пак :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 20, 2009 11:06 pm 
Аватар

Здрасти Жоро,
Поздравления за хубавия излет :D
Ще ги почнеш ти, усещам те :D :D Видя що е кеф с мухарка..., а по натам като почнеш да дърпаш по-големите и кеф ще има по-голем :D \:D/ :D

Жив и здрав
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 5:33 am 
Аватар

Жоро, поздравления и от мен....Дет се вика - днеска кленче, утре клен, вдруги ден....репортаж от Босна с Годзилите :lol: :lol: :lol: !! Поздрави!!!
П.С.: Отиди до Лесновска - определено е по-рибна от Исъра!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 10:53 am 
Аватар

Не е важно дали са малки или големи.Важното е да си на реката,ако може и с добра компания.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 12:08 pm 
Аватар

Мерси, дано :)
Само време да има :)

Следващият път ще съм без спининг, а само с муха :D

Bate Raiko, следващият път нея (Лесновска) ще пробвам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 05, 2009 7:04 pm 
Аватар

Днес неочаквано се освободих и разбирасе беж към реката .... пак там (вливането на Батулия в Искър).

Когато кацнах там беше само мойта кола и се изкефих, че ще хвана място, ама не .... имаше 3-ма парашутисти .... побеснях :x Пробвах да звънна на иара, но пак без успех :x
Отдалечих се от тях и започнах, ако не друго поне да тренирам кастинг, но месарите като видяха, че риба (пръскачи) скачат около мухата ми започнаха съвсем нагло да мятат върху шнурът ми ... аз бях по-слабият и трябваше да се отдалеча съвсем :x
Отидох при стадиона поне кастинг да тренирам, но бе много обрасло зад мен и скъсах 3 мухи :x Малко след това съзрях, че цървулите (парашутистите) се бяха махнали и аз подпалих с уникално бърза крачка до там и се боднах под моста :lol:

Започнах първо с най-малките ми джапанки и на бързо дръпнах 3-4 пръскача, ама те вече не са интересни ...
Сетих се че за клен в този форум най-препоръчвате корковите мухи (за щастие имах - благодарско на Ачо-Ангел, който ме бе снабдил с бая видове мухи, кога си купих мухарката). След 4-5-тото мятане се показа една голяма уста ми ми отнесе корка .. засекох и започна люта битка :lol:
Накрая на сушата излезна тази красавица

Изображение

Представа за битката може да придобиете, като видите как съм увил шнурът около макарата :lol:
Последва една снимка и обратно във водата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 05, 2009 7:33 pm 

Поздравления!!!Браво!
Ама щом си решил да я пускаш,не я слагай така на камъните,поне на тревичка.Да не говорим,че трябва да е във водата!!! \:D/ :lol:
Поздравления!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 06, 2009 8:30 am 
Аватар

bat_oc написа:
Поздравления!!!Браво!
Ама щом си решил да я пускаш,не я слагай така на камъните,поне на тревичка.Да не говорим,че трябва да е във водата!!! \:D/ :lol:
Поздравления!!!

Там няма трева, а исках да я снимам преди да я пусна, че това ми е първата по-голяма от диаметъра на макарата :lol:

Приемам критиката!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 07, 2009 1:54 pm 
Аватар

Аха, почна ги по-големите, а? :D

Поздравления. Продължавай все така. Ако не си връзвал, ще требе и джапанки да се научиш да правиш :D ... кога си свободен, звънни един телефон.

Жив и здрав
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа