Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 28, 2009 11:01 pm 

Здравейте колеги !!! Днес към обяд с едно приятелче се метнахме на колелетата и отидохме на река Лесновска. Времето, както се очакваше си беше кофти и всеки момент можеше да завали.
Пристигнахме ето тук

(не се лъжете по слънцето съвсем скоро щеше да е доста по различно)

Изображение

Реката беше доста бистра и се виждаха само дребни риби и то рядко. Нгазихме и се започна, но уви само дребосъци колкото
показалец, които моментално си отиваха във водата.

Изображение

Общо взето много слабо започна риболова имаше и доста хора, като всеки 3ти риболовец, беше бракониер парашутист. Звънях няколко пъти в Иара, а свободния сигнал, който се чуваше до разпадане на връзката успя да ме изкара извън нерви... ...събрах мухарката и отидох да видя какви ги върши моят приятел малко над мен.
До като си карах колелцето по-край реката изведнъж се стъмни, изви се един вятър, едни грамотевици и светкавици и аз с викове подканих Янаки ( другото момче) да излиза от реката и да се спасяваме преди да ни е хванала задаващата се буря. След 5 минути се намирахне в една кръчмичка в долни Богров на кюфтенца и бира.
Хапвайки разпитах кръчмаря къде да търсим рибите по реката, защото това беше първия ми излет там и района не ми беше познат. От дума на дума човека обясни къде да отидем и сподели, че ако човек "ИСКА ДА ЯДЕ РИБА... САМО НА ПАРАШУТ" смръщих се аз и му казах че не толерирам такива методи, а той вика, че в реката само така се ловяло както и видяхме вече за съжаление.
И така хапнахме, намокрихме пресъхналите гърла, защото то облачно, облачно ма си е топло пък и ние с колелата сериозно въртене му ударихме.
След малко бяхме на реката и ето тук Янаки с една рибка която се готви да си отиде :)

Изображение

Изображение

Изображение

Тук с него се разделихме. Аз поех срещу течението, а той обратно.

Излизаха малко по едри риби, но като цяло пак бяха под нормата.
И така вървя си аз и си газя, меткам си и изведнж нещо се насочи към осичката ми с мощно разцепване на повърхностния слой вода, чу се така жадуваното "цмок" и пръчицата ми се сгъна на геврек. Последваха мощни плясъци удари и успях да видя рибата, която по моя преценка беше към 40те см, но за съжаление тръгна много бързо към мен отпусна линията и се откачи на 3 метра от мен... ...Е к'во пък остана ми емоцията :) Пуших една цигара да се успокоя и продължих. Следващите риби отново не бяха големи, но ги имаше и риболва вървеше. Заваля дъжд и рибата се скри. Добре че беше за кратко...
Чух се с Янаки и се разбрахме да слезем долу до Челпоечене мисля че беше и там отново аз срещу течението, той към езерото. Тук обаче рибите бяха осезаемо по големи и взимаха доста смело осичката:)
.. е не чак толкова едри, но в сравнение с младоците при Богров си бяха великани...

Изображение

и веднага си отиваха

Изображение

Изображение

имаше и болни или пък бяха наранени от нещо, но ми направи впечатление, че се срещаха често риби с рани или свалени люспи...

Изображение

така изглеждаше участакът в който излизаха по прилични рибки...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук не се вижда много, само част от опашаката,а ама беше много нетърпелив да си ходи :)

Изображение

Изображение

Изображение

Разбира се имаше и един шишко, който ми напълни мухарската душичка :)

Изображение

Изображение

И си замина, че беше почнал да се замайва от сухата слава на фото модел :)

Изображение

Изображение

Изображение

Тук все още опиянен от славата... но скоро се опомни и забегна на някъде :)

Изображение

Изображение

И така приятели приключи днешният риболов по река Лесновска.
На тръгване отново се изви една буря, която ни преследваше по пътя към София. На косъм и се измъкнахме...
Спряхме чак на слончето в Борисова градина, където с по биричка завършихме деня, а бурята най на края ни настигна, но ние вече бяхме под чадъра с пиво и добро настроение... А какъв дъжд се изля само... :)
Поздрави и наслука!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 6:58 am 
Аватар

Фильо, здрасти!! Поздравления за страхотния излет!! За пръв път / а и последен засега / отидох на Лесновска точно деня преди забраната. И аз останах с много добри впечатления от реката по отношение на количествата риба, които държи в сравнение с Искъра. Единствената надежда за тая река е факта, че има връзка с езерото...иначе, поне според мен, досега парашутните бригади да са я разкостили тотално!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 5:32 pm 

Браво Филип!
Специални поздрави на Янаки.
:D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 6:30 pm 
Аватар

Здравеите,
Ако излета е бил вчера 28.06.09 г.,много съжалявам че сме се разминали.
Аз ги започнах още от сутринта от Черния мост до езерото.
Тази река е една от редовните ми дестинации.Държи много вкл. и трофейни риби.Но има една подробност-два последователни излета не стават.Много нескромно казано рибите там са ми абонати-другия път ги питайте за Бате Митко....
Болните са от маловодието и треволяка,а наранените са от парашутистите и вся осталная сволач бракониери-по здрави на цялата им рода по женска линия.
Бате Райко ,Искър-а също държи много рибоци и то доста добри.След Лесновската се преместих на Искъро и трабва да ти кажа,че последва не риболов а сеч,с тази подробност,че нивото беше паднало поне с 30 см.Ако не беше приближаващата буря едва ли щях да приключа тоолкова рано.Разбира се и тук парашута е основен риболовен такъм.Питам го един олигофрен не знае ли че е забранено,а той цървула боклучав отвръща-"е па как че е забранено,като ги продават в магазините".Зинах и отминах!!!!!
Поздрави Митко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 6:42 pm 
Аватар

Екстра излетче. Браво!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 7:23 pm 
Аватар

Привет Колега,
поздрави за позитивните емотции с риболова. Надбиягването с бурята си е заслужавало... :D ..

...унизително е, когато се опитват да ни казват, че безсилието, с което се зблъскваме при "борба" с бракониерството е нещо нормално в нашата скапана, а иначе тъй красива страна....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 10:55 pm 
Аватар

Поздрави за перфектния риболов!!!
Мухарство и колело, винаги ми е било любимото, макар напоследък да не го практикувам въобще, от мързел, пък и поради лек страх от кражба, чувал съм подобни ми ти работи... За колелото де.
За Лесновска река съм изкренно учуден, не поради невъзможността там да има риба по едра от палец, а че изобщо е останало нещо!!!
Точно в този район, Мусачево - Равно поле - Д.Богоров, последния месец съм виждал .... Е Не е истина... Ток, срекмета, кепове, парашути (май след всичко видяно парашутистите ги считам за редовни рибари)
Да ви кажа честно, не съм звънял, без телефон, без въдица.... не е оправдание....
Правим се на мотористи с един приятел от Мусачево, в региона, по черните пътища.... но там е ужас от бракониери

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2009 11:33 pm 
Аватар

добър излет се получи имаше и емоции с времето и т.н.на мен лично друго ми направи впечатление освен парашутистите-десантчици.Реката беше доста мръсна и на места се носеше миризма все едно бях не за риба а в някоя обществена тоалетна.Иначе като дестинация си остава място на което пак 6те се ходи:)до скоро и наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2009 6:41 am 
Аватар

Здравейте молодци!!
Рeacefull, нема да се пуашиш баце :wink: .......то всички си намирисват на кенефец :? ....честно казано много се чудя на прибиращите риба специално от Лесновска...ма както имаше един лаф навремето ние българете спин-а на крак го караме, така че.....
Ако за Лесновска не мога да ти кажа, то Искъра го познавам отлично от под стената на Пънча до летището. Има цели три втока на мръсна вода - два при/от Горубляне и малко по-надолу при крайните блокове на Дружба-2 / мисля, че бяха на военни /.
Бай Митко, радвам се да чуя, че най-накрая са спрели да изпускат Пънча.....с нетърпение ще се разходя по реката....Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2009 1:23 pm 
Аватар

Филка здрасти.Страхотен излет си си направил ти \:D/ \:D/ \:D/ .Супер просто аз яко се изкефих като го четях.Хубави рибоци и реката е хубава....аа този твоя приятел,да не би да е същият като се засякохме с теб на Струма

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2009 9:58 pm 

Точно той е :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа