Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2009 7:05 pm 
Аватар

Последващата ми дестинация за почивка след Велинград беше с. Триград. Никога не бях "почивал" там и вече нямах търпение да пристигна.Въпреки по-скоро песимистични прогнози от колеги, които понаобикалят там, все пак исках и аз да се пробвам.
В интерес на истината никога не бях ходил за пъстърва на муха и това още повече подкалждаше желанието!
Помня и как прецеждах офертите за почивка там. За да се спра на вила за гости "Зора". Днес, след няколкодневния ми престой мога да кажа, че просто попаднах на уникално място! Добри и сърдечни хора за жазяи, които всеки ден ни изненадваха с прекрасни гозби и родопски менюта.
Ето какво ме "посрещна", колеги! :

Изображение

Това, което се виждаше от терасата на къщата, в която бяхме - планинска красотата в неподправен вид!

Изображение

Изображение

Тези красиви цветя пък опасват самата тераса:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И тъй като нямам навика да ходя за пъстърва познайте, кое беше първото прецакване, което осъзнах: че съм планувал да съм там в делнични дни! Като се усетих (след половината път от Велинград за натам) познайте какви слова редих :)
Ама нищо де, вечния Кадетор полетя по завоите и късният следобед бяхме там. Ок,ама нали да спазим обичая с реваншизма, мойто момиче каза: "Отиваме на реката, ок, но ще го съчетаем с пикник да не скучая" ;). (Това ще обясни и "парадната униформа", която имам на снимките :) )
Ок, казвам и тръгнахме да поразгледам къде би било удобно и за двете мероприятия. Намерих едно подходящо и се настанихме. Пооглеждах реката и единственото, което виждах бяха малки балканки. Все пак са си риби де! Хапнахме по сандвич и реших да се пробвам с рибите, да видим дали и там ще има реваншизъм :)
Вързах една суха муха и на второто подаване: О, май гад! Рязко взе мухата когато изтече покрай една храстка!

Изображение

Супер щастлив бях, и доволен...и това ми беше достатъчно!
Пуснах мъника да расте и се върнах към пикникуването:)

Следващите няколко дни до днес се задоволих само с цъкането с език когато се разхождахме покрай реката. Въпреки, че реката е маловодна, а и обезрибена в разрешената за риболов зона на места си има риби, макар и дребни за спорт стават.

Накратко, това беше от визитата ми в това докоснато от Бога местенце!
Определено ще се върна там, но този път с престой от петък до неделя :)

п.п.: за тези които не са наясно имайте впредвид това, да си нямате взимане-даване с кмета и да ви хвърлят в "Дяволско гърло" :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2009 9:51 pm 

Много добре за престоя и излета в Триград. Не опита ли на Чепинска река нещо.
Макар и не по темата, признак на каква култура е да напишеш на официално поставена табела "НИЗКА КУЛТУРА". Явно на тия които са я писали, не им е много висока , въпреки че апелират за такава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2009 8:34 am 
Аватар

Stoyan Gruev написа:
Не опита ли на Чепинска река нещо.

Не успях да ида за риба там, защото и двата дни бях на един обезрибен, но пък приятен водоем ;) \:D/

Изображение[/list]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2009 3:06 pm 

Stoyan Gruev написа:
признак на каква култура е да напишеш на официално поставена табела "НИЗКА КУЛТУРА"..

признак,че още сме в преди 89-та....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2009 8:45 pm 

Не, не Ваньо ! Не намеквай за това какво е било преди 1989. Аз се причислявам към поколението родено, израсло и образовано в този период. Ако сравняваме в това отношение, сега е много по-зле. Ако не вярваш, няма да те пращам далече. Прегледай правописа и правоговора в постовете в този форум на някои по-млади колеги и ще се увериш. Повторно се извинявам, че това не е по темата и нека сложим край. Може да я продължим, но в друга рубрика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 8:21 pm 
Аватар

Ахаааа.....бива ги тез обезрибени водоеми :lol: :lol: :lol: !! Краси, поздрави за чудесната отпуска!!!
Иначе за ниЗката култура.......колкото и смешни да ни изглеждат сега тия табелчици, имаше някакви изградени навици у хората...Даже тия дни като гледах цветните кофи за разделното събиране на боклука, дето са пълни с всякакъв боклук :-s , се сетих че някъде през 80-те Бай Тоше реши да въвежда тая система...ма сега някак с по европийски стоят на терена....
Още веднъж - поздрави Краси!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа