Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Ное 01, 2009 2:02 pm 
Аватар

Здравейте колеги! Вчера откраднах 3 часа от почивката си риболов.Още от сутринта се бе засукал един вятър ,мислех :( ,та накрая попътувах хем разходка хем за риба а вечерта на маса :) Към 2 часа се добрах до рекицата.И там вятяр ама нежен не като морския по това време.Рекицата си се рееше сякъш необезпокоявана.Тук- там рибари.Студ но почивна идилия.Започнах от редовно застъпващите места.Идеята ми бе-за язовира на стример за зъбати ама там е открито и и пак вятър че ако развиеш шнура и стримера сам влиза във водата :!: Предимно попробвах нови неща.При почването на риболова тръгнах от редовно даващите места.Зада избягам от капото-шегувам се :) ,по точно да се ореантирам в интензивността на яденето на рибата.Бе на интервали както очаквах но си хапваше и то горе на лятното меню :) Изображение Та след като усетих рибарската тръпка след 6 удара почнах опитите.Сложих ей този прясно вързан бейби стример Изображение Пръчката не бе много подходяща но не ми се извизаше от водата да я сменям.Опита не бе дълго време защото не ми харесваше как се работи и подава но ще продължа да работя във тази насока.И от тук тръгва цялата ми идея за зимния риболов на кефала и да напиша нещичко.Според мен само опитите биха ми дали точен отговор на нещата.Освен нимфите реших да ловя но разнообразно.Иначе риболовната разходка мина нормално .Рибата ми се стори че е почнала да се групира за зимата-време и е.Е това е от мен.Позрави! П.С. Ради/Акулата/,за пръта точо е мнението ти-ЗАЛЕПНА,идеална е Мерси!Работи се чудесно.Бях притеснен в началото но като я размахах се успокоих.Много лесно се работи.Със 7,6 фута със лекота отворих дължина която правя със 9 футовия.И на къса дистанця както искаш си полалага мухата.За шнура не остана време .Идеяда беше и за тука със бейби стримера.Но има време.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 01, 2009 7:34 pm 
Аватар

Как не измръзна, бе човеко.....?
БРАВО за интусиазма...... сигурен съм, че и зъбати ще дойдат..ПОЗДРАВИ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа