Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 12:25 pm 
Аватар

Зараняска къде 7ч. тръгнахме бойна група от Студ. град. В колата бяхме Крум, Иво (по-известен като ИВО) , Акулата и аз. Веселби и закачки подкрепени с малко ракийка, ей така, за да се спази нашата традиция :lol: .
Пристигнахме в района на село Лисичево и слязохме по- надолу по самата река (преди един малък ВЕЦ). Реката изглеждаше многообещаваща- течението се забавяше и водата влизаше в диста дълбок участък. Както разбрахме после(защото никой от нас не беше ходил преди), няколко километра по-надолу имаше стена и това дефакто беше втичалото на своеобразен язовир..
Започнахме да мятаме, но за нещастие водата беше доста студена и риба не се виждаше... Е небеше съвсем така. Иво напреви сефтето си малко по-надолу от мен. -
Изображение
Изображение

Аз се отказах да ловя там и се качих под моста на селото, където бяхме видели риби. Там водата беше по-тънка и доста по-топла, имаше водорасли и рибата играеше. Заложих на малки джапанки- 16 - мухички и мравки. Резултатът на закъсня- за кратко време, хвърляйки в плитчините бизо до брега около и под моста, хванах 7-8 дребни кефалчета. После доидоха некакви месни и ме попитаха дали ще ми пречат ако си хвърлят рачилото , та да си наловят дребосък. Преместих се по-нагоре. Там още няколко дербосъка. Сложих една по-голяма оса (12) и пордължих да хвърлям- много удъри и само едно още. Реших че няма смисъл да тормозя мъниците и слязах да видя как се беше представила компанията.
Те бяха слезли под ВЕЦ-а и ловяха в дълбока вода без осезаемо течение.
Изображение
Изображение
Кастинга беше затруднен от папурената плантация на берга.
Изображение
Изображение
Слънцето бе затоплило горният слой на водата и рибите играеха по повърхноста. И при тях хванатите риби бяха дребни. Към 14ч. решихме да си ходим.
Риболова достави удоволствие на всички ни и нямаше недоволни.
Особенно доволен беше Иво, който са разписа при първият си риболов с муха и шнур.
Разбира се всички риби бяха пуснати обратно.

Поздрави!
п.с. Снимките са от ивовият апарат .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 1:26 pm 
Аватар

Владо,
мерси за изчерпателноста...( онзи дървеняк съм аз) а това е първият ми излет, първия клен ...първо убуване на ботушите... първо кълвино...итн.
Благодаря на Радо за напътствията... ловил съм на блесна , на стръв , на булдо... беляка (РадооооооРадооооо много паразитна дума е тая) НЯМА по-приятен начин да го ловиш освен с муха!
... мухата пада на повърхноста, ...и още не разлели се кръгчетата по водата и се "чува" онова познато на всеки мухар (мляааааас) ... вчера не съм спал... НЯМА ПО-ЩАСЛИВ ЧОВЕК ОТ МЕН ! :wink: :D :D :D
На слука на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 3:11 pm 
Forum Admin
Аватар

Иво написа:
Благодаря на Радо за напътствията

Моля, Иве, няма защо да ми благодариш бе пичага, за мен беше удоволствие да "издавам занаят" на човек, който с огромно желание иска да се научи.
Нямаше ли още някоя друга снимка на реката?
За тези от вас, които също като мен ще им бъде първи път ако отидат, мога да кажа, че ще бъдат очаровани от красотата на местността. Страхотен разлив, бистра, все още малко студена вода, но с огромни ята гладен беляк. Една своеобразна лаборатория, където човек може да изпита качествата на мухите си...

Поздрви!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 3:25 pm 

Бравос, Колеги! Гледам и на бента на Лесичово сте били... Местата наистина са страхотни и държат хубави кефали, въпреки, че в последните години какво ли не й правиха на реката по този край...

Следващията път се спуснете под Бента в посока село Калугерово до към старата помпена станция .. Над нея има един Манастир за ориентир ... Там реката е изровена от Златотърсачите, но има страхотни дупки със сериозни кефали.

Другия вариант е над Лесичово посока Мухово ... На там не съм ходил от години, но красотата си заслужава ..

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хаааааа
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 3:49 pm 

Хм....всичко ми звучи съвсем достоверно, ама Акулата малко се е поувлякъл с израза, че там имало "огромни ята гладен беляк", в смисъл че не са чак толкоз огромни ятата, и рибата не е чак толкоз гладна, че да ви сръфа по ботуша. Правя това уточнение не да се заяждам с Акулата, а да не би някой да отиде там в търсене на огромните ята гладен беляк. Има си риба, не е като да няма, още преди три седмици с Павел Иванов ловихме там кленчета с мухарките, ама чак пък толкоз огромни ята не видях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:12 pm 
Forum Admin
Аватар

Сашо написа:
Следващията път се спуснете под Бента в посока село Калугерово до към старата помпена станция .. Над нея има един Манастир за ориентир ... Там реката е изровена от Златотърсачите, но има страхотни дупки със сериозни кефали.

Саше, тези места сме ги подминали, защото бяхме надолу и стигнахме в едно село един мост,как беше точно второто място бе Иве?
Та това дето казваш къде точно е? Треа да се провери, че имам тук една идея...

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:19 pm 

Ами то след Лесичево мост над реката има в Калугерово/в самото село/, след това моста на магистралата и после един такъв голям нагънат, на който му казват "Падналия мост". Той е до село Юнаците ако не се лъжа. Преди него са жестоки разливи ... А за да се стигне до него се минава през Динката и след около 5 км вдясно по черен път ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:27 pm 
Forum Admin
Аватар

Значи точно там сме били на второто спиране, на моста на Калугерово, дето ми стана смешно като прочетох името му по табелите, щото се сетих за един виц за калугери...
Та ето това:
Цитат:
Следващията път се спуснете под Бента в посока село Калугерово до към старата помпена станция ..

Къде точно се намира тази станция?
Че на Калугерово местата бяха много бързи и имаше май само много дребосъци...Така както ми изглеждаше реката, може да се напълни скоро с риба, като започне да хвърля хайвера, ма знам ли...не я познавам вобще...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:38 pm 

Това, което описва Владо, като своеобразен язовир е всъщност "Бент Лесичево", за който се изписа много по повод бракониерите там... Бента е разрешен целогодишно за риболов или поне до миналата година беше така...

... Та като се спуснете от стената на Бента по реката след около 3-4 км е помпената станция.. Бяла сграда, изоставена, намираща се до един напоителен канал, който тече успоредно на реката ... За този участък е удачно да се влезе от пътя Лесичево-Калугерово, но преди помпената станция.. Отклонява се черен път преди мост на самото шосе, на около километър преди Винпром-Калугерово, намиращ се вляво от пътя ...

Ако питаш с друга цел за мястото, мисля че поляните при "Падналия мост", за който пиша по-горе са по-удачни като място... Само не знам рибата дали се е разшавала, защото едно че е рано, друго че кълването се влияе от нивото на водата. Особено ако пуснат повечко вода от язовир Тополница ...

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:45 pm 
Forum Admin
Аватар

SASHO написа:
Това, което описва Владо, като своеобразен язовир е всъщност "Бент Лесичево", за който се изписа много по повод бракониерите там... Бента е разрешен целогодишно за риболов или поне до миналата година беше така...

... Та като се спуснете от стената на Бента по реката след около 3-4 км е помпената станция.. Бяла сграда, изоставена, намираща се до един напоителен канал, който тече успоредно на реката ... За този участък е удачно да се влезе от пътя Лесичево-Калугерово, но преди помпената станция.. Отклонява се черен път преди мост на самото шосе, на около километър преди Винпром-Калугерово, намиращ се вляво от пътя ...

Ако питаш с друга цел за мястото, мисля че поляните при "Падналия мост", за който пиша по-горе са по-удачни като място... Само не знам рибата дали се е разшавала, защото едно че е рано, друго че кълването се влияе от нивото на водата. Особено ако пуснат повечко вода от язовир Тополница ...

Поздрави

Саше, това е сладка новина, че рибата преди бента е разрешена целогодишно, но до къде до кой участък е разрешена?
Ясно за останалото...

Благодаря ти!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 4:51 pm 

Целогодишно е разрешен само Бента ... Има се впредвид голямото завирено пространство до вливането на реката в него ... Абе в общи линии разрешен е до един бетонов улей който се вижда срещу тебе като застанеш с гръб към шосето ...

Това дали е разрешен се изнасяше като информация от ИАРА всяка година преди забраната. И сега трябва да е така ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 11, 2005 7:37 pm 
Аватар

Видях аз,че има нашествие на мухари по Тополница в неделя.Бях на моста на Лесичово,и един мухар,когото не познавам,мяташе с лява ръка току отдоло.Реката е много хубава и все още държи клен,макар че преди 3-4 години той беше с пъти повече.Просто сега е останал само дребосък с редки изключения.За местните думата маломерка не съществува,постоянно се бракониерства,както е навсякъде.С някои направо съм се изпокарал,щото направо съм ги псувал някои,след което съжалявам,разбира се.На някои май че акълът почна да им идва,като видяха,че вече рибата я няма.Даже съм замислил да ходя на Марица и което хвана да го нося в Тополница,дано да го направя!А новината,че на бента ще е разрешено през забраната,не е нова,това е от 2 години,и хич не е сладка,защото вие,които сте били в неделя,ще ги пускате,а другите-какво,ще ловят и ще убиват рибата точно с хайвера в нея.Хич не ми е приятно,защото съм го виждал и знам,че ще го видя и тази година.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 12, 2005 7:58 am 
Forum Admin
Аватар

Още снимки ...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 12, 2005 9:22 am 
Аватар

Красота !

Последна промяна ANUBIS на Вто Апр 12, 2005 9:30 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 12, 2005 9:28 am 
Аватар

Валери написа:
Цитат:
Видях аз,че има нашествие на мухари по Тополница в неделя.Бях на моста на Лесичово,и един мухар,когото не познавам,мяташе с лява ръка току отдоло.

Ми аз съм бил тоя дет метка с лява ръка. Те бая хора спираха на моста, но ако си бил с едно момиченце, дет й обясняваше, че баткото ей сега ще хване, значи съм те видял.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа