Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 5:17 pm 
Аватар

Желая успех и добро настроение на всички колеги, които утре ще откриват пъстървата! Дано да е добра годината!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 5:38 pm 
Аватар

Утре ли е :cry: :( Успех на всички !!!

Поздрави от Хасково.

She was the best damn woman I had ever seen
She had the sightless eyes
Telling me no lies
Knockin' me out with those American thighs....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 8:40 pm 
Аватар

Здравейте !Успех на всички през новият сезон.Надявам се колегите,които пускат рибите обратно да станат повече през новият сезон,това ще е супер.Утре,като гледам прогнозата на времето, край реките ще е интересно,виното в раницата ще е задължително :lol: ,както и търпението....Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 9:52 pm 
Аватар

Горе главите всички, утре откриваме пъстървовия риболов, така, че ви искам на линия ! :):):) Всеки следващ сезон ще става по-добър и по-добър за всички ни ! Знам го ! Успех на всички ! Ще се видиме обратно в бокса момчета \:D/ Очаквам петнисти репортажи еееей ! :):):):) \:D/ 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 10:36 am 
Аватар

Драснете някой ред да видим как е минал излета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 1:14 pm 
Аватар

И от мен успех на всички, които са на реката!

Ако има възможност споделете моля!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 5:59 pm 
Аватар

Успех на всички от мен! Аз самият мислех утре да сефтосам новата сопа, но като гледам къф сняг пере из пловдивско, май и тая седмица ще им се размине на петнистите! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 7:27 pm 
Аватар

Успех и на всички колеги и от мен! Тази година планувам поне 100% повишение на пъстървовите ми излети! Демек повече от четири :)

Валери написа:
Надявам се колегите,които пускат рибите обратно да станат повече през новият сезон,това ще е супер.

п.п. Аз обратно.Тази година всичко у турбътъ! Измил съм и съм наредил в мазето над 250 компотени буркана! На Събор 2011-та ше ви храня с домашно "Ропотамо"! За мезе на оная специална огнена вода на Наци ;)

:smt030

<eating

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 7:47 pm 

Помахах с мухарката!То било голям кеф :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 11:29 am 
Аватар

Здравейте молодци!! Аве седим си язе у домецо и гльодам тъъжно през прозореца, па по едно време же-се-ме-то ми звъни.....ма някакси тъй рибарски ми звъни, раийш....Гледам, бат ви Лъчо Минев - Що ще правиш в съботата бре? Ми.....да прайм, да прайм, що да прайм....отвръщам, жа гльодам през прозореца, после малце у Ибейката и накрая жа маам пръжки с лук и рачия :-s :-s :lol: :lol:!! И тогазе той отправи прИдложение, на което не може да се устои - откриване на пъстървовия сезон!!
Тутакси се съгласих, нали ме знаете какъв майстор на пъстървата съм и какъв шок и ужас предизвиквам в туй хайванче \:D/ \:D/ \:D/! И така, рано-рано в съботата бидох забран от дома, и след около час сериозната дружина акостира на река Искрецка! По-голямата част от групата се зае с подготовката на веселата част, а аз / барабар Петко с мъжете, дет викат бабите /, под вещото ръководство на бат ви Лъчо тръгнах да ставам пъстърваджия....
Тъй като мозъкът ми е гладък кат бебешко дупе по отношение на тоя риболов, бат Лъчо ми изнесе изчерпателна лекция за начина на ловене с нимфа, придружена с подавания от негова страна на избраното място. Докато се зверех в сигнално-оранжевия индикатор и си виках, че това е нечестива и бошлаф работа :wink: , тая джвъчка взе та се потопи, бат ви Лъчо леко засече и първата пъстърва виде пъстървотерминатора бат Райко на живо / ма ше има после да разправя на деца и внуци за тая среща веее :lol: :lol: :lol: ..../. Ето и малко фотки / извинявам се за качеството, ма бързах да снимам, та Лъчо да си я върне обратно, пък и бях навлечен кат ескимос :-s /:

Изображение

Изображение

Изображение

И така, продължиме нагоре по течението на реката. В съвсем, съвсем общи линии схванах идеята на тоя риболов и начина за правилното водене на нимфата, но откровено си признавам, че не ми ляга на сърцето - взирането в мухата, плаваща на повърхността е в пъти по-приятно от същото взиране в туй нечестиво оранжево фасче :wink: :wink: ! Времете бе неочаквано меко, снегът си се сипеше от небето и цареше една прекрасна тишина, нарушавана само от кучешкия лай, носещ се от околните къщи на селото
Нали съм си поет по душа / повечето люде, потребяващи пръжки с лук и рачия сме такива натури \:D/ /, наблегнах повечко на пейзажите:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бат ви Лъчо хвана още няколко риби, една от които бе много хубава - около 25 санта. За съжаление, аз не успях да хвана риба, НО, както посочих и в началото, този факт се дължи само и единствено на обстоятелството, че рибите още от петък вечерта бяха разбрали за моето предстоящо идване и се бяха скрили в дън земя \:D/ \:D/ \:D/ !! Ето и няколко мои снимки - надявам се, че виждате безспорния професионализъм при воденето на нимфата, който струи от тях :wink: :wink: :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А следващите снимки просто нямат нужда от коментар:

Изображение

Изображение

Изображение

И сега....изводите, анализите и разборите, както се следва после всеко человеческо занятие :idea: :arrow: :!: :!: :wink: :wink: :

На 90% е сигурно, че тоя начин на риболов няма да ме грабне. Далеч съм от мисълта да го критикувам или да го отричам...ама нали знаете - тая работа е малко като с колата и жената - не те ли грабнат за сърцето веднага, малко вероятно е това да вземе да стане в по-късен момент.

Голямо БЛАГОДАРЯ на бат Лъчо, че ме покани на мероприятието и най-вече, че има търпението през целия ден почти да не лови, а да ми казва и показва къде да подам и как точно да водя тая пущина нимфата!!

Голямо БЛАГОДАРЯ и на люлинската група, която се грижеше за веселата част.....Момци, крушовата рачия беше малък еликсир, от години не съм си позволявал да прехвърля границата от 400 грама, ма вчера просто нещата бяха майсторски изпипани...чекай, че докато пиша и ми потече слюнката \:D/ \:D/.

Улисан в рачията не съм фотнал Флайко, Пилето, Левката и Ники, за което им поднасям официални извинения!!

Днеска всичко ме боли, щот бая сняг изгазихме с Лъчо....ма както викат хората тя тая болка е сладка.......

Ами...това е от бат ви Райко Пъстървоубиеца :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !! Поздрави на всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Последна промяна Bate Raiko на Пон Фев 08, 2010 4:41 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 11:52 am 

Аааа,Бате,чакай малко!Недей си вади прибързано изводите!Аз с нимфите съм на същото ниво,като теб - "първи стъпки" :D Само,че както каза,човека с ,който бях вчера на реката "най-хубавото на мухарския риболов е,че само той предлага толкова разнообразни начини и техники".А и си мисля,че ако някоя 45см балканка се беше опитала да ти вземе мухарката от ръцете и после два,три скока по 1м,тръпката щеше да е неописуема 8)
Иначе,като гледам снимките ,за организацията не знам как да се изразя :D ...№1..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 11:56 am 
Аватар

:D Дееее, предаде се бате на лукавия и това е. Вчера цял ден ме напираше да мина да ви видя ама пусто без кола останах а и времето едно такова. Пък за нимфата и фасчето то не е задължително да те грабне, важното е като ти се наложи да знаеш как да реагираш а не да си проваляш риболова. Като пример само ето тука миналата година баш зад големия камик дет се вижда до брега Изображение
както си бях поседнал на тръбата да изчакам Ники Енчев и си плакнех нимфата в реката и една взе, че се хвана баш на фасчето със нимфата :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 12:26 pm 

евала на дружината та и аз поканих бате Драго да ходим в съботата ма той нямаше кола човека, а и беше студ и се отказахме, иначе бях навитак веднага да тръгнем, но така стана.Да ви питам нагоре при изворите има ли нещо, хванахте ли там, ех изпуснах батето да го видя там еххх жалко, иначе да не поверва човек, че вече е станал пъстърваджия хехеххе, бате за тая болeст няма лек да знаеш :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 2:26 pm 
Аватар

Eвала бате Райко отсрамил си муарската рая.
И аз като тебе бате кичим храстите с нимфи като коледни елхи.
Важното е че сте си направили кeфа а рибетата че те чекат напролет и мене също, щот с тия нимфета съм мноо добър особено за у цирко.
Поздрави , па има и поправителни , успех.
Соте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 4:43 pm 
Аватар

Здравейте момчета !

Е ми какво да ви кажа, лично аз съм доволен от откриването.Хванах и риби, коет мисля е напълно достатъчно за добро настроение и ентусиазъм за в бъдеще.Всичките риби хванах на малка фазанова нимфа на кука номер 16, права.Но заснех само първата, защото момчето с фотоапарата беше далеч от мен в повечето случаи.Хванах две балканки и две американки, като американките, които ми клъвнаха бяха дребни, от порядъка на 15 санта, не повече.Ето няколко снимки ...

Изображение
Една много красива 20 сантиметрова балканка ...

Изображение
Реката ....

Изображение
И да не пропусна героите от филма "Бригада" ... Няма нужда от коментар.Запознах се с бате ми Райко, само като го видях и си рекох "Тоя е от нашта партия".Гледам аз Лъчо се задава, а зад него друг човечец джапка из водата и ... оре :) Веднага го познах, а и знаех, че ще е там.Естествено, докато замяташе нимфата с индикатора сумтеше как би бил доста по-щастлив ако наоколо има шаварчета и някой "батко" му се изфръцка там :D Как да не му влезе човек в положение ... :) Та, заслужаваше си да си там този ден в компанята на тези хора.Бях щастлив.Другото няма значение.Успех на всички през новия сезон !

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа