Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Родопски мотиви
МнениеПубликувано на: Нед Мар 21, 2010 9:11 pm 
Аватар

Мара ба, народа :) Честита първа пролет и от мен!
Миналата седмица, ей така ненадейно и импулсивно реших да замина малко в Доспат..на спокойствие, да си почина и да събера сили за предстоящата отпуска :) Речено-сторено. Вторника резервирах скромно легълце и в петък следобеда, айде багажите, айде едно прътле и най-важното, коМплекта от Таймен. Предварително знаех, че време за риболов няма да има много тъй като имах и други планове, но все пак...
Ранният следобед се Фърлих в колата и газ. Реших да мина през Батак-Доспат прохода, за което не съжалих нито за миг!!! Ето за какво става дума! Красота, красота и пак красота ме посрещнта там!

Изображение

Изображение

А тук, горният слой се е разтапял през дните, а после се е залеждал и гледката е направо прекрасна!

Изображение

Аре да си ходим пеш на вилата :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тука Утдолу е Широка поляна...:

Изображение

Тука, малко по-вляво Албена Денкова тренираше нови Фатки на лед.
Помолих я да направи едно красиво и оборотно завъртане около оста си! По тоя начин ми издълба дупка, щото нямах ледобур..после се сетих, че и мормишките са ми в Пловдив :)

Изображение

И тук...ВНИМАНИЕ!!!! Който ходи на Васил Коларов да се пази от Звън Земни!!! Кацат дето им падне!

Изображение

А тука гадовете са си приготвили нова площадка за кацане!

Изображение

И така, надвечер пристигнах в Доспат, настаних се..и слезнах в механата да цокам Уникално червено вино и да си изпафкам кубинската пура...
За следващият ден си бях запланувал разходки до изнемога. За съжаление се събудих с ебаси гадния главобол. Мигрената ме събори на легло докъм 14.30. После събрах сили, качих се в колата и марш към Сърница. От последното ми ходене там през есента на миналата година редом с K_bor и останалите от групата от Търново питаех само готини чувства. Разходих се по брега на язовира, нивото бе по-ниско оттогава. Мръднах и до реката и я видях, че колкото и с по-високо от познатото ми ниво, все пак ставаше за риболов. Тръгнах по гоският път ама влезнах в схема и реших да не рискувам, все пак не бях с високопроходим автомобил. Върнах се в Сърница, минах през мандрата и си купих от УникалниЯ кашкавал и още по-УникалнотО сирене!
Оттам пак в колата и газ обратно към Доспат, а то времето ама прекрасно!! Реших да подмина града и да продължа нататък. Още първото населено място долу вдясно ми грабна вниманието! Сгушено в ниското село Късак просто ме привлече и аз навих волана! Китен нагънат от завои път ме отведе до селото. Карах бавно, исках да огледам. Това е от тези малки села в които времето сякаш е спряло. Беше страхотно! Стигнах до нещо като обръщало, което беше обозначено със знак за кръгово, погледнах надясно и О, май гад! :) Пред един магазин, няколко дядовци насядали на пейката, свели глави да не им блести и се пекат на слънцето като гущери! Свърнах и спрях до тях. Слезнах ентусиазиран, поздравих ги и..сякаш всичко се промени. Старите хора грейнаха в усмивки, запознах се с всеки един от тях, и се заговорихме..за нещя които почти не помня...просто говорихме нещо...а аз им се радвах, това бяха най-нормалните и чисти хора, които съм срещал от бог знае колко време...Някак инстиктивно реших и се снимах с тях. Това е една от любимите ми снимки вече!!!

Изображение

После се качих в колата и се прибрах в Доспат.
Имах уговорка за вечерта да се видя с един Приятел, който живее там. Заведоха ме в една страшно уютна механа, пихме по едно и се прибрахме.
Днес вече събуждане сравнително рано, товарене на багаж, пихме кафе с моят приятел и около обед реших да тръгвам наобратно като този път се върна през Сърница-Велинград-Пловдив.
След Сърница обаче поглеждайки наляво не издържах и..спирачки, отвиване, преобличане и готов за бой! Не можех да не заметна мухарката!!! А и нали трябваше да тествам новият гащиризон+обувки.

Изображение

Се моа, приличащ поне на мухар. :)

Спуснах се долу до реката и заопитвах да ловя на нимфа. Още от първите моменти разбрах, че ако хвана риба ще е Уникално и просто се потопих във водите да им видя на тия от таймен издържащия на водни и нинам кви стълбове гащиризон, а и дишаемостта. Под него бях с анцунг. След около 15-20 мин прекарани почти до ръба се уверих, че не съм си дал парите напразно(поне засега мисля така) и излезнах от реката. Направих няколко снимки, за да имате представа за ситуацията, та някой ако планува риболов натам да е поподготвен:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И те така. Доволен от уикИнда се прибрах в типичен Пловдив.
Поздрави, Красимир!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 21, 2010 11:59 pm 
Аватар

Дали някой ден ще си седим и при нас ще се отбиват младоци? Казваш, чисти хора.

На Доспат имаше ли кръгове или е лед?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 8:01 am 
Аватар

Доспат си е перфектен. Няма лед, няма нищо..Около язовира на сенчестите места има все още сняг, но като цяло е вече пролет!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 8:37 am 
Аватар

Де брее...!! Краси, хубав репортаж си спретнал бате, Родопите са си направо извънземна работа.......Живот и здраве лятоска и аз мисля да наобиколя тоя регион. Благодарско за споделеното!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 8:43 am 
Аватар

Поздрави бате, Веско...
Добре прекараното време направо ме накара да забравя за търга в ибей...и работата се разсъхна :) Бамбучата няма нов собвтвеник...Ама сега си мисля, че въдици имам...свободно време ми трябва!
Наистина Родопите са уникално магнетична планина! Всеки път "слизам" с тягостно чувство, че всичко за този уикенд вече е оувър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 9:14 am 
Аватар

Страхотни места ни показа.
Страшно ми домиле със старите пичове ама и времето
добре си ги е запазило , сигурно и те са били луди по
риболова на младини . А снимките направо ме разбиха
а кажете ми има ли по красиви места от БГ.
Поздрави Краси желая ти успех.
Соте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 2:01 pm 
Аватар

Здрасти Краси,
Поздравявам те за ведрия репортаж!Имах нужда от подобни емоции.А за търга въобще не съжалявай! \:D/ И на мен ми се е случвало да забравя за някой търг,но си мисля,че така е трябвало. :wink: Непрекъснато се появяват нови неща и човек,ако иска все ще се "обзаведе"с нещо по мерак.Местата,по които си бил са ми познати,но винаги ми е кеф когато гледам снимки от там.
Поздрави !
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 3:13 pm 
Аватар

Здравей Краси и от мен.Много благодаря,че сподели.Прекрасни места си имаме в България.Радвам се,че си изкарал един незабравим уикенд.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 9:48 pm 
Аватар

Краси благодарско, че сподели. Наистина уникални места имаме, ама и око да ги види се иска!
Краси ама къв си убавец мамин, като маникен същински с новата придобивка :D :D :D :D

Поздрави!!!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 9:58 pm 
Аватар

ludiqdevet написа:
Краси благодарско, че сподели. Наистина уникални места имаме, ама и око да ги види се иска!
Краси ама къв си убавец мамин, като маникен същински с новата придобивка :D :D :D :D

Поздрави!!!

Напрао съм маа фака :)
А твоите падарки ги понамокрих ;)
На 15-тата мин ми клъвна.................................една върба зад гърба и тва беше! Ни аванс помогна, ни дявол! :)
В сряда ш нося менгемето и ако не връзвам в кръчмата та на! Мн съм назад в това!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 10:57 pm 
Аватар

Не знам дали ще връзваме ама ша ударим по едно няколко пъти :lol: :lol: :lol:

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 12:45 pm 
Аватар

Всеки с професията си :)
Аз нали ша карам та викам да не пия ;) Ше ви вържа мухи дето цял живот да ме споминате (псувате) :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 27, 2010 1:52 pm 
Аватар

Хубави снимки Краси! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]