Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Сложно време.
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 1:38 pm 
Аватар

Здравейте приятелчета . Пускам репортажа малко със закъснение, но важни държавни дела ми попречиха за по ранно включване.
В събота сутринта бях планувал да се измъкна от панелния ад,
но събуждайки се установих силното главоболие от употребата
на домашарки предната вечер , племенничката навърши годинка.
Но мисълта да пропусна риболова бързо ме върна на земята и
реших че докато стигна до заветното място ще съм напълно възстановен . Времето не вещаеше нищо добро , докато пътувах
на няколко пъти ме валя а като видях и реката съжалих че не
останах у кревато :lol: . Както и да е цвета на реката не беше
розов а бозов , но вече бях там и започнах риболова вече с бистра глава , не мога да се похваля с нещо особено но първия
ден се уловиха над сто кленчета , повечето под нормата но удоволствието си заслужаваше.

Изображение

Изображение

Изображение

дъжда не ме подмина , но ми дойде много добре предвид събитията от предната вечер :lol: , но след дъжда излезе силен
вятър който пращаше шнура упорито върху главата ми само клупа ми липсваше и всичко щеше да е на ред :lol:.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И на това място излязоха десетина малко над 20 см. но големите
убавци се бяха скрили вдън земя . На другата сутрин отново подгоних егото си но нивото се беше вдигнало а водата се размъти още толкова и положението беше направо отчайващо.
Тъкмо бях хванал един симпатяга около 10 см . и се зададе един приятел но и при него положението не беше добро , поразходихме се заедно а аз се понесох надолу по течението
с надежда за по добър резултат .

Изображение

Изображение

Хубави места но постоянно окупирани , общо взето се хванаха
10-на дребосъка , вдигания на риби почти нямаше , до обяд времето беше мрачно все едно е късния октомври но колкото
толкова , седобяда слънцето излезе но аз си тръгнах към София.
Извинявам се за телефонните снимки но фотото отиде на морето
барабар с трите домашни жени :lol: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 5:42 pm 
Аватар

Евала и за двата излета. Все пак ако всеки път хващаме по сто няма да е интересно.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 8:41 pm 
Аватар

Соте евала за двудневния риболов. Мътна немътна си ги наскубал. Междо другото като съ си в София ме боли всичко а като стъпа във водата спират всички болки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 9:07 pm 
Аватар

Соте и ти не си скучал приятелю.Най-хубавото е,че си се чувствал добре на любимата река.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 9:16 pm 
Аватар

Цитат:
Междо другото като съ си в София ме боли всичко а като стъпа във водата спират всички болкa

Проблема не е само при теб и аз съм същия , вчера си изкълчих крака по камъните, но нищо не усетих докато газех смело а днес едвам ходя накуцвайки , ама споко чакам събота и неделя и ще съм на шест за реката :D.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 09, 2010 9:36 pm 
Аватар

Соте, все едно в реката тече някакъв атибиотик та ни минават болките.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 10, 2010 7:03 pm 
Аватар

Соте, баце, нема лек за тая наш,та болест :D :D :D ......Поздрави за хубавите излети!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 10, 2010 9:37 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Соте, баце, нема лек за тая наш,та болест :D :D :D ......Поздрави за хубавите излети!!

AAAA, не така, веднага ще ви напиша рецепта:

Rp/ 4 x 40-см. кленджоци (желателно е от ония с червените перки*)
D.T.D. N:4
Signa: да се асимилират всеки уикенд между 07.00-12.00 ч.

Rp/ 2 x 40-см. шарени
D.T.D. N: 2
Signa: да се асимилират всеки уикенд (задължително същия уикенд)

Като витамини могат да се употребяват всякакви видове риби с по-малък размер в доволно количество...
Ако проблема персистира, повторете в следобедните часове.

Подпис: д-р Трифон Калев

п.с. Упражнено през уикенда, вероятно в понеделник няма да ви боли глава. Ако все още не се чувствате добре, терапията важи и за сряда и четвъртък, но без шарените, че са много toxic...

* Не знам защо, ама откакто ги набарах на Янтра, все ми се въртят из сънищата....

п.п.с. За тези, които не разбират съкращенията:
D.T.D. (da tales doses)- лат., Дай толкова дози!
Sygna- лат., Означи!

Айде НАЗДРАВЕ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 11, 2010 7:32 am 

Докторе,
като даваш рецепти, я ми напиши, ама сериозно,и за мене една, защото преди седмица упражнявайки любимото ни хоби, пострадах и сега се пукам от яд, че не мога да ходя, а реката тъкмо се оправи от дъждовете.
Ухапа ме пиявица от тия малките, речните. Впила се беше от горната страна на стъпалото близо до пръстите. Махнах я с дърпане, остана малка раничка с леко кървене, измих я с вода и толкоз.
Мислех, че с това ще се размина, но след няколко дена около раничката се появи обрив и кракът отече. Да си призная и аз му "помогнах" защото ходих още веднъж след това за риба, газейки с обувки. Та това са "рисковете на хобито", тъй да се каже. Е, какво ще ме посъветваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 11, 2010 8:19 am 
Аватар

Първото, което трябва да направиш, е да посетиш личния си лекар. Нещата изглеждат тревожни. възможно е да се е инфектирало мястото, затова задължително бягай на доктор, вероятно от самосебе си няма да мине. Пиявиците имат в "слюнката" си вещество, което пречи на кръвосъсирването, а това е предпоставка за навлизане на инфекции...Ако мястото около ухапването е с повишена температура или повишиш целотелесната си температура, значи има инфекция. Затова, бягай някой колега да го види и да прецени.
Ето и моята рецепта за в бъдеще:
ГАЩЕРИЗОН
Ще си позволя да перифразиран думите на един известен от близкото минало политик:
"За бога, братя, не газете боси"

Реките ни са достатъчно замърсени, в тях плуват какви ли не гадории, достатъчна е малка раничка по краката да се превърне във "входна врата" на инфекция. А такава лесно се докарва (минаваш през капинака да стигнеш до брега и вече си надран достатъчно). За да не съм голословен, ще ви дам конкретен пример:
Миналата година в Инфекциозно отделение, Сливен постъпи пациент с диагноза Лептоспироза. Това е заболяване, причиняващо се от една гадинка, живееща предимно в замърсени и застояли води (а какви кефалюги има там по принцип, не е истина). Заболяването се характеризира с изключително тежко увреждане на черния дроб, водещо до тежка чернодробна цироза, а не рядко и до смърт. Оказа се, че пациентът е бракониер, който е разпъвал мрежи къде ли не. Сега може някой да каже "хак му е", но опастностите не дебнат само бракониерите.
Затова, купете си едно гащеризонче, сега има дишащи варианти, удобни са, леки. Е, може да ви се спаружат леко ташките, ама пред това, което ни дебне... (ха сега, онлайн и всички мухарски магазини, такава реклама за гащи ви дръпнах, че очаквам дар поне едно hardy :D :D :D :D ).
Може да съм прозвучал малко минорен, но това са реални факти.
А ти, Стоянчо бягай в поликлиниката или ми ела на гости...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 11, 2010 11:28 am 
Аватар

Доктор Трифон Калев , чувствам се доволен че темата ми се превърна в лечебно заведение :lol: :lol: :lol: . Непременно ще се възползвам от рецептата, направо си е универсална :lol: :lol: :lol:
То че лек нема е ясно , но е жалко като Стоян и като моя милост да страдаме , и моя глезен се беше понадул ама се възстановява :lol:.Чакам с нетърпение да дойде събота та да си взема антибиотика , както казва един от колегите . Съветите за гащеризона са си направо необходимост и аз газя много пъти по гуменки , но вече се замислям преди да влезна у водата, мога да кажа само че ако не бях с ботушете в неделя, сигурно щях да съм с гипс :lol: :lol: :lol:.
Поздрави на всички , пожелавам на Стоян бързо да се възстанови а на Доктор Калев да ни лекува с оригинални рецепти :wink:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 11, 2010 2:57 pm 
Аватар

Бях писал съвсем наскоро за мухарските сакатлъци и тва за инфектирането на раните ме подсети още нещо.

Преди около два месеца си одрах ръката в някакви храсталаци /поне така предполагам/ - съвсем обичайни драскотини за да им обърне човек внимание...
Та въпросните драскотини се повъзпалиха /най-вероятно от речната вода/ и отказваха да зараснат много дълго време. Междувременно се разболях от гнойна ангина, доктора ме наблъска с антибиотици и де що имаше гад - измре : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 11, 2010 2:58 pm 
Аватар

Кой с каквото може, ще помага, все пак живеем в "СЛОЖНИ ВРЕМЕНА" :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 16, 2010 1:46 pm 

Продължавам темата, защото наистина не мога да разбера какво става с тая риба. Времето ли е сложно, или нещо друго.
В петък вечерта, след работа реших да почешя крастата и отидох на едно от любимите места. Реката прекрасна, бистра, поспаднала, но все още с добро ниво и топла.
Замятах къде ли не. Много вял интерес от страна на рибите. Предимно дребосък, който дори не може да захапе мухата. По-едрите побутват, пляскат с опашки, искат да удавят мухата и нищо повече. Няма ги никъде, спотайват се. След час време се прибрах почти "капо", ако не се броят няколко дребосъка, които просто ме ядосват с лакомията си да налапат стръв не по устата им.
По край мен мина един колега на воблер и той не беше хванал кой знае какво - един, два по-едрички кляна.
Ще се оправи ли най-после работата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 16, 2010 6:05 pm 
Аватар

Стояне, здрасти!! Да ти кажа честно все по-често започва да ми се върти същия въпрос из главата :-s :-s :-s :-s !! Поздрави и дано всичко с крака е наред!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа