Ето малко снимки от неделният излет. Името на реката ще спестя и ще дам повече подробности по самия риболов.
Пристигнах там късно- 11.30ч. и след малко мотаене насам-натам видях доста еднодневки да се събират на групи над водата. Бързо потичках до едни подходящи места и седнах да попуша и огледам ... видях 1 риба да взема насекомо от повърхността бодро изприпках в реката да я пробвам. На третата муха – обърната голяма майска- на доктор Мишо – рибата взе... но почти веднага се откачи...
Имах още някой удър но нищо!
Слязах по-надолу и видях още една риба, мятах й , сменях мухи... не се показа повече.
Намаще люпене на насекоми и рибите вземаха епизодично и много красиво, излизайки целите над водата, мушетата играещи на повърхността..
Докато мятах на капризната риба виях друга на 4-5метра от мен и веднага се прицелих в нея. Сложих една малка майска мушица и рибата на петото подаване я взе. Доста се побори и поскача над водата, но накрая я взех в ръка. Хубава двадесет и пет сантиметрова риба. Калин беше свидетел на случката и направи няколко снимки-
Тука добре се вижда мушето което докато се мяташе в ръцете ми се откачи.
След тази фотосесия рибата отплува.
Имах и един удър и на стримера, който ми подари Док , рибата удари в дълбока вода близо до мен и я видях- подобна на горната- помята и се откачи.
Привечер и Калин хвана своята риба, след като й предложи цялото си меню.
Тя също отплува.
Поздрави на всички!
п.с. Излета беше страхотен, а мухите на Док са уловисти