Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Октомврийчета
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 8:43 am 
Аватар

Привет колеги.
Тази събота се приготвих да бера гроздето по село но като ми се откри онуй ми слънце и си рекох е...м ти гроздето ще чака, просто не се усетих кога бех у реката е снимките ми станаха ужасни , но с тилифоньо толко :lol:.
Пренесох се в реката с голям песимизъм , че поради хладното време едва ли нещо щеше да излезе , ма ей тъй поне да повхвърлям на воля и чист въздух , да ама въпреки ледената вода и студения въздух още с второто метане и мушето ми беше глътнато, последва го второ , трето и спрях да ги броя, през топлите месеци съм се капотирал а каква стана тя , верно не бяха трофейните риби , но ми стоплиха душицата в хладното време :lol:.

Изображение

Изображение

Ето ги и есенните багри леко загатнати

Изображение

Изображение

Изображение

Ей ги и убавците премръзнали като мене ама гладни :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ето го и поредният клен у мренска кожа :lol: ,ей странни са тез мренчоци , ама и туй хайванче така се мяташе че побързах да го върна да се не бастиса , а за мухата дето налапа , лично произведение в стил полусуха , полумокра , след половин часово хвърлане у водата от оса придоби вид на оса ударена от вестник , а в момента в който мренката налапа , приличаше на развеяната прическа на Дий Шнайдер :lol: или по точно на вид стример с неизвестен произход :lol:.
Толкоз от мен , успех на всички и наслука :lol:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 6:37 pm 
Аватар

Браво Соте \:D/ .Предлагам ти да се преквалифицираш в мухарството.Почвай ги направо мрените само :D :D :D .
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 9:24 pm 
Аватар

Здравей Соте. Завиждам ти искренно за излета който си направил. За гроздето ................. то ще почака до следващата събота. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 12, 2010 2:06 pm 
Аватар

Бре, бре....наистина с тия мренчоци Соте требва да сменява "специализацията" :D :D :D !! Поздрави баце!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 12, 2010 3:04 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Бре, бре....наистина с тия мренчоци Соте требва да сменява "специализацията" :D :D :D !! Поздрави баце!!!

От казана за варене на ракия ще да е , щото е наблизо :lol:.
Пък и аз като най видният мухар и връзвач на мухи направо и уроци може да ви давам :lol: :lol: :lol:.
Ех Бате Райко и на мен още не ми се вярва , че дори и не съм мислил за мренки , ама преди да хвана мухарката ловях със спининг и точно този период от годината мряната се активизира за две седмици и приключва , най вероятно се е сбъркала по бързеите , просто не е имала време да разбере какво захапва :lol: .
Поздрави и наслука момчета , че май ще се зазимяваме :lol:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 12, 2010 3:18 pm 
Аватар

Цитат:
Поздрави и наслука момчета , че май ще се зазимяваме LOL.

Здрасти Соте.
Никакво зазимяване,никакво зазимяване и зимата си има своѝта красота.Благодаря за увлекателния разказ и,че го сподели с нас.
И после мренките били кьорави и зрението им пречело. \:D/ \:D/ \:D/

Поздрави и жив и здрав.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 8:48 am 
Аватар

Здравейте колеги.
В събота се бях наканил да бера гроздето но почти през целия ден не спря да вали та си рекох че грозде няма да бера е ясно, но я си лови въдичето и директно у реката :lol:.
Беше ми пределно ясно че съм обречен, то тоз мой песимизъм няма мярка, но и този път стана екшън и фотото от вълнение цамбурна у водата, но не съжалявам :lol:.
Радвам се че Стоянчо се включи, да приятел мренките май не са кьорави щото ме побъркаха :lol:, но и аз няма да забравя преди няколко месеца как ме окуражи по форумите точно за мрените :lol:.
Kленчетата ми бяха целта, дъжда не им пречеше и си взимаха на суха много активно, вярно че не излезе някой батко но за мен си беше доволно, но започнах ей с този красавец и то на суха в бързея :lol:.
Така да се каже клен в мренска премяна :lol:, или аз съм сбъркан или тези мряни се побъркаха тотално :lol:.

Изображение

Изображение
Това беше бързея но си продължих с кленчетата.
Изображение
Но мренките ми бяха в главата и ме човъркаше мисълта за тях, та на бързо махнах сухата и си сглобих някакво подобие на чешка нимфа, не стана както си я представях и след серия заплитания и закачки успях да метна поне веднъж без проблем и ей го резултата :lol:.
Изображение

Изображение
Улови се не на нимфата, не на мократа а на сухата муха не е моя купих я от магазина, ще я пусна като оправя фотото :lol:.
Странно създание беше тази мряна и тя в бързея захапа, преди година дори и не помислях че ще се ловят мренки но си е факт неоспорим :lol: .
Да не си помислите че съм станал по добър :lol:, не, има доста да наваксвам а и с тез нимфи ми е още доста трудно е поне се опитвам :lol:.
А на реката станах свидетел и на тази природна красота.
Изображение

Изображение

Толкоз от мен но от тук нататък ще пробвам пак да гоня мренките :lol:
и все си мисля че е от селския казан за варене на ракия :lol: не за друго а защото е наблизо, забравих да спомена че нивото доста се покачи, явно има огромно значение за успеха :lol:.
Поздрави от мен и наслука на всички 8).
Всички герои от екшъна си плуват на воля :lol: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 7:03 pm 
Аватар

Браво Соте поздравления за хубавия излет ще чакам с нетърпение снимките на тас чудна муха за мрени, че ще ги пробвам и нашите дали са крастоска с клена :D А и да не се вкисне гроздето :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 9:02 pm 
Аватар

Колеги ето я и мухата, да е жив и здрав комшията, ей досега я снимахме макар и на по две ракии :lol:.
Изображение

Изображение

Изображение

Още един път казвам че не е моя изработка, купих си я от Орозовите и едва ли мога да я направя, не го приемайте за реклама, целта ми не е това, дори не разбрах какво стана :lol:, но стана и дано някога пак стане, тръпката е върховна :lol:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 10:42 pm 
Аватар

Соте , аз съм доста нов тук , но мисля, че това не е суха муха - с този риб от тел, е по-скоро мокра, а и честно казано не ми харесва, но важното е,че я харесват мрените :).........

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 6:29 am 
Аватар

Де бре.....абе я Радо да направи един подфорум "мренски риболов" :D :D :D :D :D!! Соте, поздрави за мерака....аз се бях наканил съботата, ма само като погледнах през прозореца и ми мина мерака :( :( :( ...то и грипа малко ме заапа де :wink: :wink: !! Поздрави за излета!!!
П.С.: И аз мисля, че туй нящо мяза повечко на мокра муа....ма не мож ми се има никакво доверие по тая тема :oops: :oops: :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 7:53 am 
Аватар

Привет колеги.
И аз нищо не вдевам от мухи, но като ида в магазина и казвам че искам сухи и ти вадят едно табло за да си избираш, е те това съм си избрал така че нямам намерение да споря, само знам че с утежнената нимфа най отдолу всичко се потапя а и бързея увлича така че няма начин да не иде на дъното а мряната за какво го е взела идея си нямам :lol:.
Точно преди две минути сложих мухата в чаша вода и мога да твърдя че си е суха а е рибвана не с тел а с някаква лъскава лента, но и аз толкоз си разбирам от мухи, но мухата си стои на повърхноста 8).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 9:37 am 
Аватар

Това е 101% мокра муха :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 12:05 pm 
Аватар

Здрасти Соте.
Отново прекрасен излет.Благодаря,че го сподели.
С нетърпение ще чакам следващия ти излет.
Аз бих заложил на зле вързана суха такава: :wink:
Black Zulu - Dry Fly
Изображение
Мократа и версия:
Black Zulu - Wet Fly
Изображение

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 20, 2010 9:55 pm 
Аватар

Соте, ти направо си за Албиона, бе човек! Там я ловят хитрата мряна на муа... :lol:

Чудесно си се справил тия дни - браво!
Не ми се ще да пускам подобна тема за Марица, та - ако разрешиш - ще ползвам твоята тема... :oops:
В неделя на връщане от града на "СПА компотите" не издържах и рязко дръпнах ръчната на моста на р. Марица при Стамболийски! :wink: Оставих навигатора да си играе с кучето и беж на ряката! Ето я и нея :
Изображение
Чудесна форма, въпреки лошото време през уикенда. Не след дълго при "изтичането" нещо ми отнесе мухата заедно с 20-30 см от типета (0,10, малко старичък и сигурно с възелче... :lol: ) . Масивен удар и после 30-35 минути пълно отсъствие на риби... Обаче ми беше толкова леко, че не можах и да се ядосам!
После - в 16:00 като по часовник се получи страхотно раздвижване! Смених няколко мухи и накрая на червена осичка се появи ей тоя сладур:
Изображение
Мухата:
Изображение
и естествено - рилийза: :lol:
Изображение
После още един малчо:
Изображение
Смених осичката с корк да пробвам и ето най-сетне нещо по-интересно като противник
Изображение
Едното му око беше "с перде" , но явно това не му влияеше на апетита!
И той плува там нейде сега...
Изображение
Последваха още едно откачане и един малчо, който не ме изкуши да го увековеча... :lol:
В резюме - 2 и 1/2 часа и 6 риби в това време! Направо чудесно!
П.П. Бате Райко, ще взема да ида у неделА на Искарот при Курило - голямата река си е друга бира! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа