Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 1:00 pm 
Аватар

Изображение
:arrow: Обловени води: езеро Мирър Лейк
:arrow: Уловени риби: 5 от 15 (`щото съм новобранец :oops: )
:arrow: Дата на излета: 18 Април 2005г.
:arrow: Време: Слънчево(преди да се стъмни :roll: и да дойдат комарите)
:arrow: Температура на въздуха: 25 - 30С
:arrow: Температура на водата: 15-18С
:arrow: Цвят/Прозрачност на водата: Зелен ~ Видимост 50-60см
:arrow: Видове риби: Слънчева Риба, Черен Басс
:arrow: Техника на риболов: Спининг(Минивоблери ~ Ф0.20, Мини силикони с плувка ~ Ф0.13), Мухарка(двойноконусен шнур от 6ти клас ~ повтаряч бял и труден за сакатлии като стария)
:arrow: Използвани цветове/размери примамки: Подаръчетата от Стари Видри(профилактично ги изпробвам където и да ида), Зелен силикон(не ми се занимаваше много да експериментирам и нямах особен успех) Мухи кафяви Мейфлай :!: :?: :? :oops: (с`яяяяяяя ако съм ги объркал после ш`ма прощавате кат излязат снимките) и един огризан Попър с бивш оранДжЯв цвят(безвкусен явно :roll: )
:arrow: Качество на риболова: Отлично :!: :idea: Ми то винаги е отлично в сравнение с липсата на риболов 8) :idea:

Като взе да се измахва стария щях да си откача кунката от рамото - и то не за друго ами понеже рибите се виждат в плитчината как се ... разхождат :roll: и се стрелкат да лапат мухи и други твари по повърхността - следващия път отивам подготвен с порьозни паяци с малки размери и ще им сдера джуките като за световно :!: (Надявам се.) Много съм некадърен още в мухаренето(не че много ме бива в каквото и да било иначе де...) Басс-човците много стръвно налитаха ама аз не успявам да проумея кога кълве кога гледа, аз ли карам влака и с кой крак да засека... пък и сега е забранено да се ловят Басс та затова аз само ги съпикясвам предизвиквам и о-о-о-о-п им измъквам мухата под носа, че понякога и от устата (Вервайте ми :lol: ) Иначе много талантливо засичане направих на първия Слънчак :twisted: полагам шнура (да бе все още го лягвам преди мухата най-често :oops: ) и почвам да го гъдилкам докато се уталожат разбягалите се риби и изведнъж отникъде се стрелва една и потегля встрани порейки повърхността все още с моята муха помежду джуките и аз засичам - ама ЗАСИЧАМ :!: :arrow: рибата прелетя около 10тината метра помежду ни и се изтряска в колоните на платформата, на която стоях, хубаво че съм учил бърза помощ и дишане уста в г%з, че налях в кофичката вода и я пуснах а тя взе и се свести след малко... После взех да им хващам цаката и се изтарикатих да обикалям по брега в камънаците и наместо да замятам като Анелия Раленкова, та да сцепя очилата на Нешка Робева, просто чип-чип-ках из плиткажа и те се появяваха иззад камъните и ТРЯЯЯЯЯЯЯЯЯС :!: Голям кеф, само трябва да внимавам да не си извадя дзъркалите къвто съм схванат... Де е АКУЛАТА да поведе моята десница в правилните движения на мухарския валс :roll: А не невропаралитичните паркинсонови спазми, с които впечатлявам катериците и те се задавят и изпадат в несвяст от смях по борчетата... Имам снимки... време нямам :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 2:42 pm 

Хе-хехехехехе! Старче, добре дошъл ,добре заварил , добре нагазил във вирчето стопанисвано от нашият приятел -Радо! Прилично и дори отлично си положил ти мухата във устата на слънчака. Днес слънчак , а утре два , мургав басс чака си реда!! Сигурен съм ,че скоро ще цъкаме с език на виртуозни твои изпълнения на мухарският фронт , на чудесни разкази и фантастични снимки !!!

Бъди здрав !!!

Поздрави!!!
Чепе

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 6:59 pm 
Аватар

Така, както сладко го разказа, ми се дощя да държа дори и само фотоапарата! :wink:
Иска ми се и тази неделя да е така, но...Само трябва да се помолиме на господ да ни пази от бракониери и разни такива твари и да си опитаме късмета с няко друго кефалче. Е... Нали за това в крайна сметка се организираме в клубове? За да променим нещата!
Надявам се да се запознаеме, на живо, като се върнеш накой ден./Не че ти го пожелавам! За съжаление тук в българия е трудно./Но все пак...на гости, за по един мерен кефалец, си е добре!
Ще изненадаш даже и "Луди по риболова"! :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 8:48 pm 

Любак, жив и здрав да си, по-точно не мое са каже ше знайш - в сравнение с перспективата да не си за риба нема неуспешен риболов... За пръв път разбрах че слънчак се лови с муха преди 10-12 години, когато мой приятел си купи първата мухарка /некъв макарон от стъклопласти, който беше единствената мухарка въобще която успя да намери в местната търговска мрежа/. Добре ама с шнуровете немаше ча такова изобилие, та се наложи да му носят от Америка. И един ден гордо сe изтапани Борето с 1 чисто нов Scientific Anglers, а на кутията му снимка на....огромен слънчак?!?!?! Е тогаа колко майтап отнесе човека за дет си е поръчал от на майната си такъм за слънчаци... А тва с кастинга - щом дърпаш рибки още от първите излети, нимой дъ съ оплакваш /то да са умоташ кат пиле у кълчища от време на време си е в реда на нещата/...
Поздрави и благодарско за споделения излет...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 25, 2005 3:40 pm 
Forum Admin
Аватар

олд Шетърхуук написа:
Де е АКУЛАТА да поведе моята десница в правилните движения на мухарския валс

А сега застанете в "стойка дядо вади ряпа", а, ма не "баба сади марула", а...., точно така, тази другата, да..., ехехее, леееко разпънете назад, а сега мах напред, а така, сега мах назад, а сега пак мах на пред, а така, я пак мах назад, а сега веднага да се махаш от тук с тия ми ти шнурове и мухи, че ела да видиш на стрина Стойна килотите, какви бримки им напри, ехехехеее, Бай Ставри пак ки си помисли, че му изневерявала, и ки я млати с мангала, ехехее, мискинина му неден...

Ехехехеее, Олд Шетърхууук, нааааааш, ки ме сосипиш от смех уе брат....
Представам си те само как ги въртиш тия ми ти въртолети около езерото и как слънчаците си мчкат перките, кой по-напред да се вреди на опашката за ски тренажора, ехехехеххееее...

Бъди здрав брато и все така да ни радваш, ма ки предупреждаваш, че такива сладки моабети си надробил, че човек треа с една стомна вода да ги чете, и от време на време да си пийнува, та да не се задави от смех, ехехехее...

Радо

П.С. Ки прегледам списанията и ки вида какви мухи препоръчват за черните зъбаци, та белким докопаш некой другия път...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 25, 2005 7:47 pm 
Аватар

akulata написа:
олд Шетърхуук написа:
ки вида какви мухи препоръчват за черните зъбаци, та белким докопаш некой другия път...

Най-обикновена джапанка в размери 8 до 4 номер върши чудна работа с `черните зъбаци`, а и слънчевките я уважават (разбира се в по-скромни размери).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 01, 2005 11:28 pm 
Аватар

akulata написа:
...Представам си те само как ги въртиш тия ми ти въртолети около езерото и как слънчаците си мчкат перките, кой по-напред да се вреди на опашката за ски тренажора, ехехехеххееее...
Много много за представяне няма ама успях да изпедепцам снимките във МАНИЯТА

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа