Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Апр 23, 2005 9:51 pm 
Аватар

Каква я мислихме каква стана...
Петък беше труден ден. Първоначалните ни планове с Борислав бяха в събота да отидем на р. Двойница, после той ми сервира, че в събота нямало да можем да отидем, щото щял да го играе детегледач, аз обаче бях твърдо против такива волни отклонения от програмата и му дадох да се разбере, че в събота по един или друг начин сме за риба. Как да е убедих го, ама не щеш ли, как така се извъртяха нещата, уж щяхме да ходим на Двойница ама решихме да отидем на Луда Камчия и понеже пътя е повечко се разбрахме за сутринта в 5 да тръгнем. Няма смисъл да ви обяснявам, че вечерта не можах да спа като хората, то това си е ясно, към 3 часа сина ми скочи в леглото пищейки "МАМО, МАМО" А за тати си ич не мисли, че го чака тежък ден. Та в 5 часа и 5 минути (тоя път закъсня малко) Борислав дойде. Качвам се аз в колата а оня ухилен ми вика, така и така тръгваме рано, така и така ще бием път, давай да те водя на една река към Шумен. 2 часа по-късно бяхме на въпросната река. А гледката приказка, мирише на пролет, зелено навсякъде, а нейде в ниското се чува как тече водичката.
Изображение

Решихме да започнем с воблерите, стъкмихме на бързо такъма и се спуснахме към реката. То реката хубава, обаче риба нийде се не видеше, ние ли бяхме кьорави какво ли, ама риба йок. Тръгнахме на долу по течението в търсене на вирове и на един такъв вир, какъвто търсехме, така както не се виждаше риба аз взех, че дръпнах едно мерно кефле. Видяхме както се вика светлина в края на тунела. Само дето в следващите няколко вира си останахме само със светлината, която някак си беше започнала да избледнява. В един участък от реката фиксирах кефали на повърхността, които явно имаха афинитет към летящите твари, само дето мястото си беше трудно дори за спининг, след 30-40 замятания имах само едно сторване (евала на тоя дето я измисли тази дума). Беше станало към 9 часа, когато решихме да се вдигнем на горе по реката. Някак си изневиделица ни дойде, като видяхме, че в по-горният вир над този в който сефте видяхме, че няма риба някак си се е появила риба. Та замятахме ние юнашки воблерите, по едно време чувам някой ми свири, поглеждам към Борислав а той с един напрегнат вид бори някаква риба, ама напрегнат ви казвам та чак се вълнува, брех викам си на акъла туй ще да е добитък, а той сякаш прочел ми мислите вика КИЛО И ПОЛОВИНА. Ама как ги тегли това момче рибите още във водата, страшен е ша знайте :lol: Та бягам аз с кепа, ама преди да стигна до него той взе, че го изтътрузи. Кило и половина нямаше, ама рибата си беше повече от прилична
Изображение

Та така да се каже, няма да влизам в особени подробности, ги почнахме кефалите, удряха в съвсем умерено темпо, приличен спинингов риболов. И аз дръпнах едно дето си струваше да вадя фотото за него
Изображение

Маломерки нямаше нито една, всичките кефали бяха прилични, около педя и 3 пръста и на горе. По обяд беше като хапнахме наслаждавайки се на природата
Изображение

После стъкмих мухарката. Почнах пак с witch щото нали предният път на другата река на уич отиваше рибата, ама тези риби към уича никакъв интерес не проявяваха. Та след няколко безуспешни опита сложих оса и то каква, 10-ти номер. И като ги почнах, кво да ви говоря, и в най-смелите си представи не съм си представял колко риба може да бъде извадена на муха, ама като ви казвам риба имам предивд пак онези по педя и три пръста и на горе. Бях почнал да ги броя, щото нали ги връщам, ама след седмата от вълнение ли от какво ли им изгубих бройката, ама бяха много. Ама то голям кеф с мухарката да дърпаш добри риби, ама голямо густо прави. Само от единият вир дръпнах повече от 15 риби. Изобщо какво да ви говоря, нямам думи. Беше един чудесен риболов. Борислав и той взе по едно време да ги скубе с мухарката, от един вир за нула време дръпна 6-7 риби, като на конвейр. За да добиете представа за размера на рибите, кепа ми се превърна в живарник и последните риби ви ги щракнах за архива
Изображение

Пожелавам такава слука всекиму!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 23, 2005 10:25 pm 
Аватар

Браво, Бобо, евала!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 25, 2005 10:01 am 
Аватар

Така така, евала бре Кеф е имало по шуменските реки Браво !
И ние имахме добра слука но с по дребни екземпляри :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 25, 2005 11:25 am 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Бо,
чудесен излет сте направили, благодаря, че сподели!

Браво и на Босрислав, да го поздравиш от мен.

Остани със здраве!

Радо

П.С.Ще помоля обаче модераторите тук да я преместят историята в "На масата", тъй като по голямата част е за спинингов риболов с воблер...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: hehe
МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2005 12:06 pm 
Аватар

Еееххх, Хубав риболов беше нема спор....аз се накефих яко..ама ми е чудно защо моя кефал изглежда голяма колкотона Бобо..при положение че беше два пъти по голям ..и определено над кило..явно не ги знам пинизите за симки...!!! има какво да уча значи... :lol:
Бобо е роден за мухар хехе, това мога да го обява с чиста съвест..браво Борисе..!!!!
скоро ще кастингираме наравно..!!!
абе верно дееба кела си беше 41-44 санта пък глеи го кво е излязло..?1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2005 12:15 pm 
Forum Admin
Аватар

Борислав написа:
Еееххх, Хубав риболов беше нема спор....аз се накефих яко..ама ми е чудно защо моя кефал изглежда голяма колкотона Бобо..при положение че беше два пъти по голям ..и определено над кило..явно не ги знам пинизите за симки...!!!

Боре, по добре, че не ги знаеш тези прословути пинизи, ехехеее, че на тия снимки излизат едни човеци с малки ръчички и голееееме длани и риби...

Бобо ще стане мухарин, щом се учи бързо...

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти бобо
МнениеПубликувано на: Нед Май 15, 2005 6:12 pm 

къде е тази река аз пет години учих в шумен и не ми прилича на нищо видяно от мен :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа