Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Панега 28.04
МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2005 9:22 am 
Аватар

Излетът ни беше кратък но за сметка на това съдържателен. На реката се приводнихме около 7ч. и като започнна едно мятане направо не е за расправяне... Аз заложих на стример, който мятах в дебелите бързеи и след нулевият успех го смених смених с нимфа, в комбинация с имимтация на хайвер- ей така колкото да я тествам. До към 11ч. резутатът беше много зле, Радо и той не можеше да се похвали с успех. Сега идва интересното- вече леко апатичен от липсата на слука мятках нимфи в бързея и погледа ми се спря на скаридките пред мен. Явно им беше щур купон, да не кажа оргия. Десетки от тези гадини правеха секс в тихото и слънчево местенце пред мен- току преди силното течение. Явно опасноста ги възбуждаше, защото бяха доста поврътливи и някои ги отнасяше течението. Имаше доста двойки, които купулираха непреставайки да се движат. Направи ми впечетление, че туй отдолу (сигур женското) беше по-малко и светло, а горното по-голямо и тъмно. Сигурно вече се досещате какъв пъклен план са заражраше в главата ми. Направих си системка с 2 скаридки- една тъмна и друга под нея направо бяла. Мятах ги в бързея под мен и се премествах по малко надолу. Пусках и водех , после истеглях нагоре и пак пусках. В един момент усетих спиране и засякох. Помислих, че съм сакачил- 1-2 секунди дърпах и нещо не се помръдваше... и в един момент то се разшава. Рибата се движеше в дълбокото и обходи широк приметър. Масата й, както и силното течение оказваха критичен натиск върху линията - 0.15мм., след 4-5мин. най-после рибата реши да поскача и на повърхноста, та да видя и аз за какво чудо иде реч. Като цяло борбата приключи за около 5-6мин. В които рибата идваше и си отиваше от протегнатата ми ръка, е най после се озова там. Такъв охранен тип(мъжка) – нищо общо с предишната дет беше кат змия. Ето я и нея-
Изображение
Изображение

Минути след това се запътих нагоре видях Радо, който ми правеше знаци да отида при него с фороапарата. Беше хванал една красавица – 32см. на ручейник пупа. Направихме й фотосесия преди да отплува.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Бяхме доволни и след появилите се хора около нас и ангажиментите на нашият спътник и шофер- Левака, си тръгнахме. (Излишно е да казвам, че беше хванал повече от нас).
Поздрави на всички!
п.с. Днес се оттеглям на заслужен отдих за една седмица в Плевен!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2005 9:37 am 
Аватар

Еи големи сте бе БРАОС !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2005 10:09 am 
Forum Admin
Аватар

Привет навсички, ловящи по Панега с мушички!

Владе, страхотни са станали снимките, благодаря ти че ги сподели.
А уе, мишморок, ки стане фотографин от теб ей...
От тоя риболов ми стана ясно, че скаридката е наистина една много добра муха за Панега, всеки който е бил знае колко огромно е изобилието там., а и твойта 35-тичка го доказа... :wink:
Треа да се експериментира...

Адашка, не сме големи уе, на Левака корема е голем, ехехее...
Времнце просто намираме така повече за рибка, по перките да я щипкаме, лошото е, че е за сметка на другите важни работи...

Поздрави на всички, решили да опитат късмета си по Златна Панега с мушички!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2005 11:02 am 
Аватар

Я ми кажете какви дребосъци има в Панегата - имах страшно много вземания, но нарочно не слагах малки мухи - да знам поне какво ми е скачало. Вчера на връщане от София спрях за малко - не толкова да ловя риба, колкото да пробвам някъде, където не е забранено, новия шнур на 3М. Страхотен е! Оказа се, че мога да правя и кръгово замятане и какво ли още не - направо като Лили Игнатова бях. За час и половина не скъсах нито една муха, а я подавах доста добре и точно (според мен) - нещо, което със стария си и евтин шнур нямаше да направя никога. Още в началото предчувствах 20-тина мухи при катеричките :) . Не мога да си представя, догодина като си купя и хубава сопа - малиййй :) :) :)

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2005 11:27 am 
Forum Admin
Аватар

Росен написа:
Я ми кажете какви дребосъци има в Панегата - имах страшно много вземания, но нарочно не слагах малки мухи - да знам поне какво ми е скачало.

Ехехее, Роска, трябваше да опиташ с малки мухи и сам щеше да разбереш :wink:
Пръскачи има в изобилие...

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2005 12:21 pm 
Аватар

Има и кефал там, нали? Понеже поне половината риби, които вдигнах според мен си бяха кефлета. Поразузнах и местата (стари воденици и т.н.) и реката страшно ми хареса. Сега някой ще каже - ето още един дето ще увеличава манифестацията :) - няма - далечко ми е :)

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2005 2:58 pm 

:lol: Росене спецялно ти си постоянно поканен на манифестацията :wink: Видяли що народ има по реката. :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа