Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Говедарци 05.06
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 1:09 pm 
Аватар

Станахме рано зарана и дружна тълпа наброяваща аз, Чепе, Акулата и Боби Владимиров поехме нататък... Река голяма и буйна кат ... голяма и буйна река.. инак бистра кат сълзите на Чепето зарад огромната риба дет .... ама за туй по-после.
Стигнахме мястото и се разделихме на две(като във филмите на ужасите "аз предлагам да се разделим.." и после.. ) Ний с МИтачето нагоре всички останали наопъки. Втурнахме се около късметаС и след немного - ей го и него-
Изображение
нека снимката не ви заблуждава- рибата беше ОГРОМНА намалих я за да влезе в кадър...
Ей тука можете да я видите каква е голяма и хитра- тука се залага да изяде Чепето щот беше яко изнервена и ядосана, въпреки че се заклехме да я пуснем-
Изображение
След обещаващото начало наточихме куките и продължихме...
Аз успех да хвана една като тази и една наполовиха(ма пак бая така..) и потренирах си сиКеч и кареРиза - куките ми бяха без контри и рибите имаха право да отказват снимки- отказаха...
като казах снимки ето и още
Изображение
Изображение
По обяд доволни от добресвършенатаработа отидохме да лющим бири и яко кифтета и кебапи и хляб и лютеница и картофииии..
Като излязайме от кръчмата изглеждахме ето така
Изображение .....

Тука един консилиум по въпроса за значението на третата власинка от опашката на ларвата на майската муха
Изображение
па ний двамата с Боби пием кафе и наблюдаваме
Изображение
Изображение

Ето тука добре се вижда една едногърба водна камила- обърнете фнимание на защитната маскировка и мимикрия следствие специфичното местообитание-
Изображение

опаа :oops: , простете туй бил Чепендо който се бори с една мраморна пъстърва , или май беше норвежка сьомга- абе ЯКО ДОБИЧЕ-
Изображение

Ето и ухилената му физиономия.. преди добичето да изправи титаниево-ванадиевата му хромирана кука 4/0 на 4 мерта над речното корито при четвъртият си подскок... Те тогава текнаха онея ми ти сълзи по удохотвотеното от мъкка лице на лирическия герой...
Изображение

туй така между другото -
Изображение

Пожелавам на всички вас такава слука!!!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 1:52 pm 
Аватар

Еххх, Говедарци, Рила, КРАСОТА, Бистри реки ..... далеко пусто ....

Поздравления за чудесния излет и още по-чудесните снимки и разказ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 2:39 pm 
Forum Admin
Аватар

Добър вечер и добре дошли в дискотека Централ с. Склаве, както всяка вечер така и тази вечер, аааа..., Добър вечер.
За вашето пре-повдигнато настроение тази веечер ще работи Дижей Бобо-обо-обо.
И сега ежерибари всички ръцете горееееее, точно такааааа, започваме с първия поздрав от компанията специално за Владо Гетов, от Владо Гетов специално за компанията:
"Е-е-е-е-ела се-е-е-ега-а-а докосни ме-е-е, сега-а-а погледни ме-е-е,
сега-а-а целуни ме-е, сега-а-а обречи ме на любо-о-о-о-в."

Еехехехе, дек сте уе тайфичката? Мааали, шо ми е арно, божееее, божеее, както казва дойч гюбрен, шо смех събрахме ония ден.
Тва камили ли не виждахме в Искаро, хора с дълги ръце ли какво ли, не ми се сеща, че пак ми се разклаща ченето и ме е страх да не ми се откачи и да побегне по клавиатурата, ехехехехее.
А най-голямото удоволствие беше да гледаш как Бобко Владимиров, тоя ми ти мишморок, как ги дърпа клекнал на колене пред реката в един бързей, ония ми ти балканки и как с една равнодушна усмивка ги подминава моментите в които му се откачаха. тва момче ми напи душата с бело вино, за пръв път да фаща балканки и то не по случайно ами да си ги дърпа като пич.
Ки стане мухарче от теб Бобкооо, чуеш ли уе, мишморок. Е шо ки чуе братко, надупил е музиката пак до дупка, Владе как си уе от си гол уе, ехехехехе?

Поздрави на всички решили да дърпат пъстървите по Искара с мушички!

Радо

П.С. Сами разбирате, може бе не чат толко добре, че в спомените от онзи страхотен риболов изплуват като щукарски плувки на Долни Богров и веселите моменти, от които е много трудно да се задържи човек сериозен и да напише два реда подобаващо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 3:54 pm 
Аватар

Браво бе пичове! Както винаги- на ниво а? :lol: :lol: :lol:
Радвам се така като чета (важно е цветнички картинки да има :wink: ) за такива излети.

Поздрави!
П.С. Какви мухи използвате за такива реки?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 4:18 pm 
Аватар

Мятахме с 2 нимфи- в местата с по-слабо течение. Мойте риби хванах на 50см. от брега. Всички риби се хванаха на ручейници, излишно е да казвам, че всичките бяха пуснати.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 4:21 pm 
Аватар

трогнахте ме с тая тема, ей, фанали сте толкоз риби колкото аз за 2 години:):):)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 5:43 pm 

Браво момци,поредния прекрасен излет !!!
Както може да се види от написаното,а и най вече от снимките пак е било ввесело около Говедарци.
Не е истина как се е запечатала тая река в съзнанието ми.Като гледам снимките....,сякаш бе вчера от последния път, когато бях там.Прекрасно..!!!Единствената разлика само откривам в това ,че тая специфична едногърба камила ,която както се оказва е добре приспособена към начина на живот по нашите пъстървови реки я нямаше тогава или по-точно нямах щастието да я срещна. :D Жалко!
Чепооо..,а и вие двамата дет пиете кафе,момчета за другия път ще има със сигурност какво да се наваксва било то съвместни риболови,било то кръчми.
Поздрави още веднъж!

ПС:Радооо...,нещо подочувам ,че си вадил чифтета на тоя излет.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: xax
МнениеПубликувано на: Вто Юни 07, 2005 6:34 pm 
Аватар

Ей кеф голям е а момчета хората яко изядоха темата и тва ми харесва щом и на тях им харесва това е важно нали така.
Колкото до изледа беше повече от прекрасен добра комбина се заформи имаше от сичко по много..хах
И специалните поздрави за тримата мускетари за тримата мускетари от компанията и Владимиров хахах момчета(ние си знаеме хахаха)
И така яко си беше лошо няма пожелавам на секи да има такива хубави изледи тази година макар и наводнените реки които са в момента...
НАСЛУКА на сичко от форума.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа