Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 12:32 pm 
Аватар

Познайте кое е това езеро, и ще спечелите 5 мухи!!!

Изображение
който познае, ще си получи мухите от Акулата. Аз ще му ги предам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 12:46 pm 
Аватар

За който се затруднява, ето втора снимка. Наградата е една шансовете са два. Първия познал една от двете снимки печели 5 мухи от моята кутия.
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 1:53 pm 
Аватар

Здравей, много ме изкефи загадката, макар и че не мога да дам отговор. Това едно и също езеро ли е? Според мен това е в Пирин, долната снимка ми напомня "Дългото езеро" (над "Рибното"), снимано от югозападната част. И за горната снимка имам някои идеи, но ако и двете снимки са на едно и също езеро се предавам.

Поздрави и благодаря още веднъж, че ме пренесе мислено във високата планина!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 3:53 pm 

Най-вероятно греша, но ми прилича на Смрадливото езеро в Рила.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 4:08 pm 
Аватар

Какви рибки си хваштал там? ТИ?И какви мухи си използвал :lol: ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 4:15 pm 

Само 5 мухи :D за тази сложна задача :!: Отпусни още 5 поне де :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2005 4:41 pm 
Forum Admin
Аватар

Иве, а уе май се сещам кое е езерото, или поне ми прилича на него, но не си спомням името му. Чакай да ти обесня как се стига до там.
Да речем че си на чаирските езера, като се качваш от Сандански нагоре... Стигаш портата над езерата, спускаш се надолу и пред теб се отркиват три малки езера, от които едното е много плитко, то стои най- вляво. ако не се лъжа те се наричат Превалските езера. В дясно от тех нагоре е пътеката за Тевно езеро, която минава през Винарската или Превалската порта, мисля че са едно и също.
Значи ти не тръгваш по нея, а тръгваш в ляво зад това плиткото езеро и стигаш това от твоята втора снимка. Снимано е точно от там от където се стига до езерото, като дясната част е от морени нагоре а лявата има клекове.
А над него има още едно, което е второро от тази поредица. Така, че не знам да ли съм познал, ехехехехе, но такава карта ти наприх, че и рибите само забрих да ти кажа къде стоят.
Поздрави!

Радо Топографски

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: hhhaha
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 5:57 am 
Аватар

И двете езера са в Пирин.

Снимките обаче леко ме мъчат сякаш трябва да сравнявам с мои снимики а не са при мен.

Първото езеро ми прилича да е второто Демянишко езеро (по-малкото) а снимката е в посока севрозапад и се вижда Вихрен. Но, е много възможно да е езеро от Бъндеришкия циркус, защото не се сещам, дали Вихрен се вижда от горните езера на Демяница.

Втората снимка може да бъде изхода на Поповото езеро, но долината в дясно малко ме озадачаава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 8:39 am 

Панчарево ще да е.......... :D :D :D :D :D

много му е рано на тва езерце, след месец/два може

Наслука

П.С. некой да не земе са да се изпусне, ейййй. не че местните не го тигелосват

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 9:09 am 
Аватар

Здравейте!! Признавам отговора на Акулата за верен...той получава и мухите!! На втората снимка е горно превалско езеро, което е най голямото от едноименния циркус.
На двете снимки езерета са различни, така че за спорта можете да продължите да гадаете кое е езерото от първата снимка.
Един жокер: върхът който се вижда, е един от най високите в Пирин(над 2800м), но не е Вихрен. За успокоение на Стефан той не е ходил там :wink: .
И двете езера се обитават от балканка и сивен, но втория вид преобладава. Ловил съм много риби на шнур и по двете.Мухите които съм употребявал са черни палмери и комари

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 10:56 am 

вр.Полежан :?:Кое ли може да е езерото гледано от там :D :idea: Стефане, като нестават още езерата, ти кво прави преди две седмици на Рила бе :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 11:23 am 
Forum Admin
Аватар

flyz написа:
Здравейте!! Признавам отговора на Акулата за верен...той получава и мухите!! На втората снимка е горно превалско езеро, което е най голямото от едноименния циркус

Иве, като гледам снимката се сещам за мястото, за езерото, на което, съм бил само веднъж преди три, четири години, когато междудругото ми беше и първото кръстосване на Пиринските езера с мухарка.
Брей, начи, имам чувството, че вчера съм бил там. Като си затвора очите и си представям цялото езеро, с морените от дясно и клека в далечината и отляво, според снимката.
Нема да збравя, с Гошката бехме, по-големия от двамта ми по-малки братя, той пробваше на блесна от мястото където ти си снимал, а аз обиколих от дясно езерото, през морените, където за малко да си счупа ноджинката, докато подскачах като дива коза, под звузите на Rolling Stones, ехехе.
Най голямата дълбочина е май, ако вече не ме лъже паметта от към десния горен гъл на снимкта. Там има и едно заливче, в него видях една огромна балканака да крустосва водната шир, може да беше над кило добитъка.
Ееех, спомени, споооомении...
Та Иве, трудничка си е задачата, ако човек не е бил, така да отгатне от една снимка много мъчна работа.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 12:20 pm 

Ееех изгорях си.......Акулата взе наградата :cry: Сега и да кажа второто езеро мухи за мен нямаааааа. :shock: хехе Акула, ако съм на тебе ще си взема 5 нимфи от тъмните с които Иво има неприятния навик да хваща 50см балканки :lol: а и сухите мухи с CDC са интересни :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 3:09 pm 
Аватар

Стоимен е прав, върхът, който се вижда на първата снимка е Полежан.......който м/у другото се вижда и на втората снимка но от друг ъгъл :D (най високия вдясно )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2005 4:08 pm 

За всички коите искат да играят!
Познайте коя е тази река и ще спечелите 10 мухи турбохващачки от мене :-)

Изображение

Да ви помогна, такива американки се хващат там съвсем обикновенно :-) Вече трябва да знаете, нали?

Изображение

Изображение

И лови се там с такива мухи :-) Тази готина муха намерихме при реката :-)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа