Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юни 23, 2005 11:00 am 
Forum Admin
Аватар

Привет на всички, ловящи по Панега с мушички!

Вчера направих поредното ми ходене на Панега за рибка по перките да га щипкам.
С Левака рано ранили бехме на реката около 6 и трийси (комара, ехехе), като преди това се бех разбрал и с едно друго френдче да дойде с нас, колегата Левтеров.
Може би много от вас знаят, че Панега беше естествено зарибена с изкуствени риби, по непотвърдена информация, за огромното съжаление на едни и огромна радост на други, поради страшните наводнения в района, няколко тона пъстърва беше избягала от рибарниците, намиращи се до реката, в самата река.
Дойде времето и аз да ида да пробвам как се ловят питоми американки на муха, ехехехе.
Трябва да ви кажа, лесно.
Цвета на водата беше малко зашематен и може би това ме спря да направя някое низвергване, но за цяла ден успях да надърпам дватринайсе риби, с размери от 100 до 300 гр. на нимфи, като имах още толко изпуснати и т.н., в статистики нема да навлизам. Тъй като бях обещал на една приятелка да и донеса малко пъстървички, задържах по изключение 6 от рибите, най-големите, другите ги върнах обратно.
Не за това исках да ви напиша този постинг, а за това как хората реагират на това в моента.
Тази тема може би не трябваше да я започвам, но е вече пиша, а пръстите ми като видат клавиатура и бегооооом, немат спиране, като кенийски бегач на дълги растояния.
Та въпроса е, как тази риба сега, която, така или иначе е вече навлязла в реката, да се запази и да се превръне в един приятен за риболовците обект на удоволствия.
Докато обикалях реката видях няколко местни, а на края на деня разбрах, че със чували са били ловени рибите и отмъквани.
Дори вчера например, един бил хванал 60 пъстърви и си ги замъкнал.
Та седя си вчера до реката хващам една риба, а точно зад мен двама с колелета, застанали зад мен и ме питат: Как е, има ли риба?
Аз викам, "слабо" и точно като го казах,( забелязал съм, че често така се получава, докато ме зяпат отстрани да фащам риба, издавяйки се сам,) ми дръпна една пъстърва нимфата, заковах я и я измъкнах. Докато я държах в ръце, погледите на двамата им светеха като морски фарове. Интересно ми беше да им наблюдавам физиономиите докато я откачах от куката и съвсем небрежно я подхвърлих обратно в реката. Безумно ме гледаха, а дали пък аз в техните очи не съм изглеждал като безумец, може би второто е по-вярно.
Може ли да сме толко прост народ, ето сега, природата така направи, че ни даде да ловим риби и на Панега, (като казвам да ловим, имам предвид всички да ловим, щото преди това събитие, всеки сам за себе си знае колко е трудно или лесно това)? Може ли така да похабим това дадено ни от природата богатство?

Не знам какво друго още да напиша за това, по добре да спра до тук и да ви оставя всеки да си размишлява над този проблем за риболова в БГ.
Ще завърша писаното, като отбележа, че Левтеров, който вчера за пръв път опита да лови на нимфа без индикатор, след няколкото съвета които му дадох, дръпна две риби и ги пусна обратно.
Хареса ми също така и Левачето, като върна обратно една 30 сантиметрова балканка.

Ами успех на всички, решили да ловят Панега с мушички, дано всеки го изпита това удоволствие, което изпитах аз вчера, колкото и хубаво или грозно да е то!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Чет Юни 23, 2005 11:44 am 

Добре сте си прекарали с една дума. Мисля, че като се избистри реката, ще има повече риба на муха, и тогава вече ще ловим и с миджис, и със седжис и със секъв друг вид буболечис, както се изразява инж. Кискинов.
Впрочем в момента бушмените не хващат толкова много риба, и по тази причина няма толкова много хора, не е като в началото дето трепеха американци един след друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 24, 2005 6:16 pm 
Аватар

Поздравления , вчера чух за този приятен излет , за жалост си много прав относно тамошните ( рибари ) , но ще дойде ВИДОВ ден и .....

Защо не светнеш и мен в тази тайна
Код:
Ще завърша писаното, като отбележа, че Левтеров, който вчера за пръв път опита да лови на нимфа без индикатор, след няколкото съвета които му дадох, дръпна две риби и ги пусна обратно

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа