Здравейте пичове муари!!! Четейки една тема, отпочната от колегата Дамянов, решавам със страшна сила да уплаша рибешкото население на кариерата Казичане / не платеното /!! Речено - сторено. Предварително ми беше ясно, че съботата за нищо не става, и в неделя стягам такъмките и от гара Искър се мяткам на автобус №8. След около 15-тина минути се разтоварвам, пресичам магистралата и с радост се появявам на гьола. Първото впечатление е повече от отлично - чисти брегове / в смисъл без закачки /, бистра вода с избуяли водорасли, абе въобще мечтата на муаря!! За да не съм голословен, вижте какъв търговски изглед има езерото:
Подготвям такъма, който е следния - пръчка Сейдж Лаунч - 9 фута, 5-ти клас, макара - представената ви Тика Ветеран с шнур Партридж Резервоар 5 ВФФ. Между другото в съботата дълго се двоумих Сейджа или Редингтона да сефтосам, ама накрая ме хвана срам, че първата ми маркова пръчка, купена с толкова вълнения от Алемци, стои и събира прах

!!
Новото в ситуацията е, че освен пръчката, пробвам и повода Фокус, за който се изписа много във форума. За целта кръцнах любимите ми плетени накрайници

и с показания от Д-р Мишо възел с тръбичка монтирах Фокус-чето към Партриджа. В края направих клуп в клуп с парче около 1 м. от 0.12мм. и най-накрая любимата коркова красавица:
Започва се едно творческо хвърляне, което тутакси показва следното - както се казва в рекламата - това е съвсем друга бира!!!!! След като миналата седмица Скот-а направо ме стресна с якия си строй и изобилието си от мощ, Сейджа по нашенски казано е "прекипяло вино", в най-добрия смисъл на думата!! От скромните ми познания и усещания от мухарките, Лаунча най-много се доближава до медиум фаст акцията. Това е най-ниския клас на Сейдж, принципно е изработен от най-нискомодулния сейджов графит 2, който е практически световноизвестния ИМ 6 графит. Едно "пиленце" ми каза, че серията имала проблем с макародържача - в смисъл, че се разлепвал от дървеното стъбло. От тази гледна точка препоръчвам на притежателите на тази серия да избягват обилното и мокрене. От тук насетне мога да кажа само добри думи за пръчката / без да считам, че в предишното твърдение има нещо обидно, или лошо /. Прекрасно изработена пръчка - загледайте се в полирания макародържач и намотките на водачите, с отлично държане при замятане и "държане" на шнура във въздуха!!!! Казано накратко - имате ли възможност, вземете си тази пръчка, няма да останете разочаровани!!! Дотук с рекламите

. Само да добавя, че повода Фокус се държи много прилично, само е малко твърд и трябва да се поизпъва. Определено повода е произведен от чист монофил, в смисъл без "омекотяващите" добавки на марковите поводи, което обаче не се явява негов минус!!! Ако имате възможност - вземете си го!!
Сега почва страшното!!!! Хвърляйки, ми прави впечатление, че нещо яростно атакува мухата при всяко хвърляне, но не може да се закачи. Вземам бързи мерки и изравям от кутишката с муите най-малкия възможен размер - мравчица 18-ка!! Още с първото хвърляне нящо яростно атакува мравчицата и се започва борба, пред която сражението на бат,ви Радо Акулата с амура бледнее

. Тя навътре, аз навънка, тя навътре, аз навънка, свири аванса на Тика-та и т.н. Накрая дзверо се уморява и в ръцете ми се озовава ей тая гад / предполагам, че никой няма да ме порицае, че съм я щракнал провесена

/ :
Те и това доживях - слънчак на муа!! Както и да е, все пак е риба!! Засмян продължавам нататък, но колкото повече се движа, толкова повече слънчевото ми настроение повяхва!! Ба маа му, нема пипване!! Започва да ме гложди некво съмнение. В един момент брега на кариерата леко се издига и накрая е на около два метра над водното огледало. Заставайки, езерото ви се ширва като на длан. Взора не вижда кьораво кленче или уклейче, не само навътре, ами и в крайбрежната зона, изключая редки стада от каракуди около педя, групирани по 7-8 бройки около водораслите. Независимо от тъжната картина продължавам с опитите, които логично не водят до никакъв положителен резултат. Не искам да бързам с изводите, вероятно ще направя още един излет на този водоем през топлата част на сезона, но липсата на какъвто и да било дребосък действа изключително затормозяващо!!! Минавам влаковата линия и с радост откривам, че от любимия ми канал ме дели не повече от километър по права линия!!! С възвърнало се настроение отпрашвам през полето, което по-скоро прилича на бунище, но кой ти гледа тия подробности - тревичка е покарала, пиленца цвъркат, ама че газиш във всевъзможни боклуци.......... Както и да е!! Предлагам ви един птичи поглед върху най-перспектвиното място на канала в момента:
Минавам чак от далечния край поради невъзможност да се слезе по ската директно на горното място, и прослушвам най-обещаващите места. Най-накрая, при едно миниатюрно втичало, мухата взима първото весело кленче:
Опитвам още няколко пъти, но рибата е изключително предпазлива и не взема повече. Десерта съм оставил за края - появявам се сгънат на осем при плитчината и започвам да подавам. На третото хвърляне се започна:
После тази:
После и тази:
Най-накрая и този хубавец, около 22 - 23 см.:
Прави ми впечатление, че рибките взимат стръвно и с плясък, като невиждали!! Най-сетне се наплашиха здраво и престанаха да взимат. Доволен си тръгвам, с това трагично начало не бих и могъл да сипомисля за по-приятен финал на риболова!! Докато си мисля, как е възможно два гьола, отстоящи на не повече от 1000м. един от друг да предлагат разлика от земята до небето, виждам, че фърка шнур във въздуха

!!!!! Приближавам с усмивка до ушите и се оказва, че са решили да пробват рибките други двама върли фенове на канала - Боро и Джогата от Фишинг мания!! Провеждаме кратък разбор, като им казвам къде точно са перестите рибки, и им препоръчвам малко да се забавят, за да се успокоят хайванчетата!! Разделям се с тях и след десетина минути се меткам на 604. Междувременно срещам още един колега, който обаче, според мен безмислено опитва в огромните води на реката. Те това е от мен приятели!!! Все пак щипнахме някоя и друга рибка по перчиците и това ще ме държи весел и доволен до следващите почивни дни!! Поздрави и успешна седмица!!