Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Батак?
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 11:40 pm 
Аватар

Колеги,някой скоро да е ходил на въпросния язовир и ако да,то каква слука е имал и т.н.Защото след 10-на дни и аз със семейството ще отпрашвам към някой родопски язовир.Колебая се мейду Широка Поляна и Батак......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 6:50 am 
Аватар

Димадок, здрасти!!! Приятелю, без да претендирам за 100% безпогрешност..... Отпиши Батак, поне ако вземаш само мухарски такъми!! Единствения клен, който портрета хвана и то на блесна, беше на контрастена ли, не знам какво там му викат, и то след като се направихме на луди, въпреки че след пет минути дойде някакъв пазач и ни разкара :x . Аз лично не мога да си дам разумно обяснение защо тази риба е толкова слабо представена в един хубав водоем. Сега ако вземаш и други такъми - може, особено блесни. Ние поне имахме успехи при втичалата, на по-сериозни дълбочини, преди една бензинастанция пускаш по един черен път надолу. Определено по-перспективен за мухарство е поляната, макар че и той си е "шантав" водоем!!! Предполагам, че когато види поста ти съфорумеца Катана, ще бъде така добър да ти разясни някои неща за каскадата. Доколкото знам, той има сериозен поглед върху риболова по тези водоеми!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 3:14 pm 

дима здравеи вчера ходих до доспат и обиколих батак и беглиците по пьтя значи на батак давало само костур на широка поляна палатки бол хора сьщо но никои нищо не каза за риба освен червеноперка .по принцип на ш.поляна има много кефал на контрастените а и гол.беглик ти е близо може да прескочиш(малкия е източен нещо правят по стената)
това е .времето е идеално и доста ракия се смьква вечер запаси се да не се издьниш като мен че едва намерих откьде да си купя.приятно изкарване

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ndx
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 3:16 pm 

gogomyfly написа:
дима здравеи вчера ходих до доспат и обиколих батак и беглиците по пьтя значи на батак давало само костур на широка поляна палатки бол хора сьщо но никои нищо не каза за риба освен червеноперка .по принцип на ш.поляна има много кефал на контрастените а и гол.беглик ти е близо може да прескочиш(малкия е източен нещо правят по стената)
това е .времето е идеално и доста ракия се смьква вечер запаси се да не се издьниш като мен че едва намерих откьде да си купя.приятно изкарване

Ракия има в хана на бай Съби на Широка поляна, вземете си от домашната му, както и от домашната създърма за мезе, повече от отлична е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 3:49 pm 
Аватар

Ма как само да не обичам многото палатки!Щото има сума ти дебили,дето дори и хартиите си не изгарят,да не говорим за пластмасовите бутилки и прочии боклуци,покриващи поляните!Затова предпочитам места без много-много посетители,просто повечето не са научени на елементарна култура и след тях чудните и красиви места заприличват на сметохранилища.Колеги,надявам се,че в този форум няма такива хора!Събирайте си отпадъците,моля,нека да ни е красиво и приятно!Хайде дано се видим някъде наживо,да ме светнете за разни чалъми в мухаренето!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 4:00 pm 

dimadoctor написа:
!Хайде дано се видим някъде наживо,да ме светнете за разни чалъми в мухаренето!

еее, то е по-готино сам да откриеш топлата вода

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 10:44 pm 
Аватар

Здрасти dimadoctor!
Значи за Батак не се надявай много на слука с муха.
В момента е доста топло и рибата е навътре. Костур има, но ако искаш да хванеш съвета ми е дънна - чепаре с дви или три куки и жива рибка. Ако ловиш от брега - кълве м/у 19 и 21 часа. (Онзи ден хванах 50-на бройки)
Ако имаш лодка ще останеш по-доволен. Търси песъкливо дъно. На блесна, воблер и всичко от сорта също не се надявай много, но може все пак да имаш единични удари.
В "кинаджийския залив" (преди контра стената) може да хванеш каракуда-перо и торен червей. Също така успех може да имаш и в "Костандовския залив", но до там пътя с кола е ......почти невъзможен. Виж с джип е друго нещо.
Хайде налука! Ако имаш ?????? питай!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 05, 2006 6:46 am 
Аватар

Честно казано,не си падам по шарановите риби.Най-си обичам аз хищниците!Иначе да,имам си лодка,надуваем ветеран с около 10 годишен стаж,и още диша!
Така че се надявам да имам повече предимства пред рибите с това средство,пък и аз смятам да комбинирам спининг с мухарка.Ще трябва да си помисля още....Ама на Поляната си е по-красиво май....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 05, 2006 9:00 am 

Едни приятели бяха ходили там скоро и викат само костур ве кфо е тва,ама на малка рибка друго чакали ама нищо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа