Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2008 7:37 pm 
Аватар

Здравейте момци!! Днеска "откраднах" два часа от хамалогията покрай ремонтите и набързо отидох до езерото на летището. Имах и повод, разбира се, да пробвам втората пръчка от щатския колет :D :D , а именно - Томас и Томас Лайт пресентейшън, 8 фута, 4 клас, две части...
Странно нещо е тая фирма...ако скрием надписите спокойно ще подминете неин продукт, та даже топ изпълнението им - скоро гледах близки снимки на по-стария Парадигм и с доста голямо учудване установих, че "понакуцва" откъм компоненти и естетика / все пак това е много скъп прът, за който чакате доста, или поне се чакаше навремето /. Ще останете впечатлени от семплата изработка на тази въдица - боядисан в черно вероятно алуминиев държач, характерните за Томас "миднайт блу" бланки, обърнатия стрипер / това ми е втори ЕлПиЕс и стрипера и тук е обърнат /, много петитно вързани водачи / аз лично харесвам по-малко лак и Томас-овите заливки ми допаднаха много /. Единствената разлика с другия ми ЕлПиЕс е изцяло корковата вложка на макародържача.....Сега, тази пръчка има много специално място в сърцето ми 8) 8) , защото е най-яркия пример за това колко изгодно може да бъде приключението Ибей. Направо мога да организирам викторина да познаете сумата, за която съм купил пръта, почти съм сигурен, че с изключение на двама-трима човека, които просто знаят цената, доста време ще правите грешни предположения....
Та въпросната пръчка излезе една сутрин към 9.00 часа наше време и беше на обявена цена "Купи сега" за сумата от.....135 долара ........Двоумих се точно три минути, през които няколко пъти препрочитах дескрипцията - да не би да ставаше въпрос само за долната или горната част :lol: :lol: :lol: . Както и да е, днес дойде времето да и направим сефтето. Ето снимки на пръта / някои от тях са правени в къщи, защото тези сред природата не бяха на фокус :oops: /:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Езерото ме посрещна тихо, но с много плуващи по повърхността на водата утайки / вероятно сте виждали как буквално от дъното изплуват такива парчета и започват да се носят по целия водоем, особено пролетно време/. Уточнявам, че бях много рано на водоема - към 7.30:

Изображение

Провирайки се към въпросния върбалак срещнах ей тая хубост:

Изображение

Тъжното е, че на втората ми обиколка на езерото снимания мак вече бе стъпкан от "колегите".......Ще си позволя малко отклонение - говорим си за съзнание, пазене на природа....а същевременно сме заобиколени от страхотна простотия и лошотия. Никой не може да ме убеди, че "говедото" не е видяло крехкоте цветче...сигурен съм, че го настъпАл с достойно за психиатрията задоволство....Както и да е.....

На въпросното място проигра риба и още на второто замятане корковата муха беше засмукана от среден по размер кефал. След кратка съпротива същия излезе за фотосеанс:

Изображение

Зарадвах се на хубавото начало, но за съжаление това си остана единствената риба за кратките два часа......Рибите се държаха доста особено - аз съм виждал такова "вцепенение" само в най-големите жеги...Никаква, ама никаква реакция спрямо мухата / в интерес на истината смених поне десетина модела, включително и бялата муха на Д-р Косьо /!! Нито тръгване към нея, нито "потапяне" в дълбочина, нито бягство.....нищо.... просто си стоят като паметници :? :-s !! Радостното е, че видях много и хубави риби / един колега е бил през седмицата на информативна сгледа и ми каза, че от помпата са били разпънали две мрежи :x :x /, а видях и един шаран може би над пет килограма...Интересното бе, че бе заобиколен от четири-пет големи / около и над килограм / кефала, които го ескортираха напред-назад....
Останах очарован от пръчката - поради описаното по-горе поведение на рибите се налагаше да правя много къси - по три-четири метра, подавания, които натоварваха пръчката добре. Принципно ловя със СА ЕксПиЕс ВФ4 и съм доволен от този шнур. Същевременно, опитвайки се да подавам пред далечни риби, пръта без проблем "вдигаше" от водата десетина-дванадесет метра шнур.
Двата откраднати часа отлетяха неусетно и с мъка се върнах пак към хамалските изпълнения....баси, вече не знам колко чували теракол, колоркит, хоросан, итонг и прочие дивотии съм качил :-s :-s :-s :-s !! Поздрави на всички муари!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2008 3:43 pm 
Аватар

Със здраве да си ползваш Томаса,братко! :D
Както виждам той е "работил" и отвъд океана и въпреки това е в отлично състояние.
Поздрави!
Веско
П.С.Айде свършвай го тоя ремонт,че лятото иде... \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа