Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: яз.Огоста
МнениеПубликувано на: Сря Юли 20, 2005 10:51 pm 
Аватар

На 19.07 се завърнах от близо 10-дневен риболовен маратон от яз. Огоста. Върви много яко таранка и платика като се захранва с варено жито и захранка от кюспе и хляб. На ден средният ми улов варираше м/у 8 и 12 кг. Два от дните, прекарани там посветих на мухарката, като единия ден я пробвах по вливащата се там р. Бързия, но нямах особен успех, може би дължащ се на намаляването на кефала около устието на реката поради факта, че и там не прощават всекидневно да пускат мрежи местните бракониери (поне това съм видял с очите си, а местните рибари разправят , че това е обществена тайна там, мерки с/у което естествено не се взимат :( ), а би трябвало :smt021 ) . Втория ден с мухарката даде по-добри резултати на другата рекичка, името на която не разбрах, вливаща се в язовире от страна на бившето село Калиманица. Тази рекичка на пръв поглед изглеждаща невзрачна даде много добри резултати в сравнение с р.Бързия, но и там на нещо като "вирче" имаше опъната мрежа от двама местни "рибари" :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 22, 2005 11:25 am 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Коко,
казаваш два дена и с мухарка си въртял, а?
Да те питам, чувал съм, че там имало някякава река да се влива, в която имало американки, от некакъв рибарник били излизали и т.н., верно ли е това?
Много кофти това с бракониерството, пусни го това, ако не те притенсява, като информация в стаята "О, неразумний юроде", да се събира информация за бракониерстовото в БГ, не че некой ки се трогне от това, ма е така, да има...

Поздрави и се радвам, че сподели новини!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 22, 2005 12:16 pm 
Аватар

Здравей, Радо!
И двете реки- Бързия и тази другата, вливаща се откъм Калиманица доколкото ми е известно от местните извират от вр. Петрохан, а там се понамирват рибарничета за пъстърви, та е възможно някое от тях да е пострадало покрай тия дъждове, както рибарниците на Златна Панега. Зимата бях в Мотел-Ресторанта на Петрохан и работник от ВиК там ми разказа ,че нагоре от мотела на около 2-3 км. има река с много пъстърва, но било далече и много-много не ходели там. Та възможно е рекичката да е точно тази, която се влива в Калиманица и на която незнам името. За повече инфо трябва да поразпитам и обещавам , че ще го обявя при първа възможност. Между другото ,вчера направих излет с мухарката до р.Искър при Карлуково, резултатите не са лоши, но имаше и доста маломерни кленчета, пък и по-едрите явно се спотайваха поради факта, че вдата падаше доста бързо и все още не е достатъчно избистрена. Поздрави! :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 22, 2005 1:41 pm 
Forum Admin
Аватар

коко написа:
Здравей, Радо!
И двете реки- Бързия и тази другата, вливаща се откъм Калиманица доколкото ми е известно от местните извират от вр. Петрохан, а там се понамирват рибарничета за пъстърви, та е възможно някое от тях да е пострадало покрай тия дъждове, както рибарниците на Златна Панега. Зимата бях в Мотел-Ресторанта на Петрохан и работник от ВиК там ми разказа ,че нагоре от мотела на около 2-3 км. има река с много пъстърва, но било далече и много-много не ходели там. Та възможно е рекичката да е точно тази, която се влива в Калиманица и на която незнам името. За повече инфо трябва да поразпитам и обещавам , че ще го обявя при първа възможност. Между другото ,вчера направих излет с мухарката до р.Искър при Карлуково, резултатите не са лоши, но имаше и доста маломерни кленчета, пък и по-едрите явно се спотайваха поради факта, че вдата падаше доста бързо и все още не е достатъчно избистрена. Поздрави! :smt023

Коко, благодаря за информацията,
интересни са такива малки реки и си струва човек да ги изпробва :wink: .
Радостен съм когато се споделят излети, така човек може да се сдобие с още някоя друга идея повече за предстоящ риболовен уикенд.

Поздрави и благодаря, че пусна и информацията за бракониерите!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 28, 2005 3:53 pm 

Имам същия опит с яз.Огоста. Дребни уклейи, костури. Само един път имах два хубави удара, но не знам от какво беше. В този регион е по-хубав риболов на малък язовир Мартиново.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа