Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 6:14 am 

Бат Райка - Sofia King of Chub :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Супер позитивен репортаж. Човек, ще каже, че сте прекалили с РЕЦЕПТАТА
. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 6:23 am 
Аватар

Бат Данчо, наистина големия клен е като историята за Моби Дик.....Помня, че веднъж попитах Лъчо за Мещица. Тогава той ми разказа, че това е била основна дестинация за човек от старата генерация мухари, не помня името. Та мухаренето на тоя чиляк се изразявало в бавни обиколки и взиране във водата - можело да подаде три пъти за излет, но екземплярите били зашеметяващи!!
По едно време ме беха обзели некакви терзания, че не съм си подобрил личния рекорд / 1.400 /, но, слава Богу, те бръже отминаа :D :D!! Макар че и до днес си спомням как с второто мятане след пристигането на канала / и после ми кажете, че в хобито нямало късмет :wink: / туй чудовище се вдигна и жмлякна корковата убавица \:D/ \:D/ \:D/ .....
Ванка, рИцептата е супер сикрет майна :D :D :D :D !! Поздрави!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Последна промяна Bate Raiko на Вто Юли 13, 2010 1:11 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 10:12 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
"Мечо", баце, първата ми работа беше да пробвам с корка...малко като ония лаф за военния, дето като чуел за демокрация и се фащал за кобура :D :D :D :D.
За зла участ единствения корк в кутишката бяха / и все още са :( / два-три "бидона" на огромни куки от драгия Доктор Заеков!!!
:( :( :( :shock:
Кризааа! Тая седмица ще повръзвам малко коркени тапи и ще отделя в една кутийка специално за доайена на кленското софийско общество ... :wink: Видя ли Ви - ваши са, г-н Загоров! :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 11:34 am 
Аватар

Ахааа..... софийският "кинг оф дъ чъб" съ уреди :D :D :D :D !! "Мечо", мноо мола ако може да са на кукички читир,найски :oops: :oops: :oops: :D :D !! Поздрави!!
П.С.: Иване, ти пося семето на тревогата в моята душа :-s :-s :-s :-s . За наказание бръже да намериш некой слатински / или в крайна сметка подуенски / мастър-леяр да ми направи корона....ся може ли кинг без корона, да го ева :? :? :? !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 7:19 pm 

Известният майстор на клена се казва Зефир. Не се вълнува от нищо и никого. Ползва стъклопластова ГДР-ейска пръчка "Икарус",2,60, 6-7 клас, отрязана !!!??? :shock: една педя от върха, и една педя от основата-за да са еднакви двете парчета \:D/ :roll: .Неговата философия??!-Моля:"Като замахна силно-а човека е висок1,90 и е як-ако върха мръдне повече от педя-тая пръчка е мека, това не е мухарка".. В резултат човекът лови с два метра пръчка, прекрасна за джеркбейт, или за дунава-да си меташ с плоско олово,200 гр. Ползва САМО 4 клас шнур,ДТ. Неговата философия- Моля:"Пръчката трябва да води шнура, не обратното".. Дръжката е от навит дунапрен-"корка е гаден материал" Не се ползват никога куки със ухо- те са за "нещасните нови мухарчета". Всяка муха се връзва първо на влакно , на кука "Златен лъв", около куката се прави мухата, при вида на която котките бягат наежени по улицата, и се сменя целият "типет". Човекът е супер луд, стар ерген , саможив, което не му поречи миналата есен да покаже два 3-4 килограмови КЛЕНА във една пазарска чанта-уловени ..на яз.Искър.
Така че, Курило може да затвори спокойно-няма такъв случай..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 8:46 pm 
Аватар

Бате Данчо, много добре разказваш- нещо като Елин Пелин, но по-остроумно и весело. Поздрави на теб и на другия бате- Бате Райко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 9:41 pm 
Аватар

Ахаа...май точно за тоя чиляк ми разправяше Лъчо - нямам спомени за името, но имам спомен за описанието на ползваната убавиня :D :D :D !! Поздрави!!
П.С.: Искър-а е място, което неразбираемо защо тъне в информационна м,гла :-s :-s :-s !! Това е достатъчно стар язовир, който със сигурност държи уникатни клендури, а софийското "братство" съзнателно или не го подминава :roll: :roll: :roll: ....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 13, 2010 10:15 pm 
Аватар

Клендурите там рязко намаляха още преди години.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 6:18 am 
Аватар

Владо, здрасти баце!! Това също е много интересен феномен, няма как да не ви е правило впечатление, че популациите на определени видове като че ли "пулсират" в големите ни водоеми. Не бързайте да обвинявате орките - за малките водоеми е ясно, че те биха могли да бъдат основната причина, но в наистина големите ни язовири поне за мен няма логично обяснение защо цветуща популация изведнъж рязко намалява....Инак съм убеден, че във водите на Искъра се крият рекордни клянища, просто няма начин да ги няма!!
Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 9:41 pm 

Всъщност, като се замисля, определението за Зефир, не ми харесва много...!Данчо,приятелю, какво значи "супер луд"?Лудостта е доста относително нещо.Според мен, на всеки луд, нормалните изглеждат супер луди :D :D :D Иначе Зефир е сила, и е от онези мухари, за които не четем по форуми ,колко са велики и не се саморекламират.... :D :D :D Много земен човек, с огромни познания за клена и като всеки от старото поколение мухари всичко е научил чрез системата опит, грешка а не на готово от книгите... :DЛови от 36години на муха :D доколкото си спомням....и всичко е така както го описва Данчо, само под дунапрена на дръжката ,навива капроново въжеце и след това дунапрен... :D Не лови с коркови мухи, лови на два модела които са доста самобитно вързани , но интересни и изпитани в боя и ползва 0,16повод... :shock:Суетата на сегашните мухари му е чужда и неразбираема и съм сигурен че не е чувал за никое от модерните светила, но в сферата на риболова на клен, мисля че не познавам по-добър от него...Мисля ,че за всеки би било интересно да го наблюдава как лови....но малко са късметлиите...!Такива ценни хора, самобитни и колоритни са много интересни....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 10:18 pm 

Няма да спорим сега, точно заради относителноста на понятието :D :D
Към портрета трябва да се прибави,че човека лови кленовете ОСНОВНО на боищата,ПРЕЗ ЗАБРАНАТА.Естествено, лови,колкото може да носи.Риба не яде, а я дава на котките, и на някои бабички,към които има топли чувства.Цял живот е живял с майка си.Никога не се е женил.Послъгва, и преувеличава.Изпитва адска нужда да си хване някого за слушател.Има собствен "кръг" от млади мухари, на които им е промил мозъците зловещо.Класическа клинична картина, мисля аз...Мил, самобитен български мухо-бракониер. Ако го накараш да ти разкаже половите си приключения в Куба-тогава ще си говорим сериозно :roll: \:D/ :roll: \:D/ Познавам го доста преди теб, приятелю..
Иначе,е добър майстор кожар.Много добър. Има много общо със един друг майстор,на когото не споменаваме името :-s :-s \:D/ \:D/ :roll: :roll: Лика прилика- ярки характери.. :oops: :oops:
Заради такива чепове е пропаднало Априлското въстание, и няма реки като в чужбина.Прекрасни ,самобитни, мили ,ярки, талантливи личности...
Спирам, че се ядосвам, и ще напиша някоя глупост вече.
Поздрави...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 14, 2010 10:59 pm 

Да ти кажа, честно Данчо и аз бях много предубеден и мнителен и колкото пъти си говоря с него го гледах малко на шега и несериозно..моташе се покрай магазина на Алем на Борис....Мислех че ме пързаля...Знаех ти мнението за него...Човек когато е с голямо самочувствие или грешно надъхан греши, както стана в моя случай...!Мнението ми се промени когато го видях в действие...!Кленовете в торбата общо бяха ПЕТ!Беше Октомври!....През забраната ходи на софийските баластриери и Панчерево....които са разрешени..., а това за лошите хора...тук си прав, но да не забравяме ,че всички сме грешници.... :D :D :DАз поне не познавам безгрешни, та така смело да наричам някой бракониер!
П.с.Пак ще повторя-36 години на муха..... :D Питай Панайотов или Иван за него...Иначе няма да си режа мухарки и да ловя с куки без ухо ,но мога да кажа ,че не съм виждал човек да чете така добре поведението на клена в затворен водоем! :

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 15, 2010 6:27 am 
Аватар

Де бре молодци!! Тоз репортаж стана..."История с неочакван край", или по-скоро история с неочаквани обрати :D :D :D. Нямам нищо против, разбира се - винаги съм казвал, че важното е да комуникираме :wink: :wink: !! Лично аз не бих се нагърбил да давам оценки на въпросния чиляк, но от прочетеното разбирам, че наистина е уникат!! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 15, 2010 12:30 pm 
Аватар

Здрасти Флайко,
Че си признаваш следното не е беда:
Цитат:
но мога да кажа ,че не съм виждал човек да чете така добре поведението на клена в затворен водоем! :

Тва не изключва автоматично наличието на други подобни екземпляри из България.И клен се лови до 31 декември и отново от първи януари. \:D/ Така,че всичко е наред.А за рязането на мухарките,има и такива които задължително си делкат ДТ-то на две части/за икономия/.И двете мероприятия са голяма глупост,но се правят и то често.
Поздрави!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 15, 2010 1:34 pm 

Сигурен съм ,че има и други Веско, но аз за сега не съм срещал... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа