Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Окт 22, 2005 1:20 pm 

34-ти епизод. След музиката на Анджело Бадаламенти и циркуляра:
Данче, часът не е ясно колко е и кой ..ра мегдана. Малко след сабахлемка. Продължавам да търся подслушватели по чекмеджетата с мухи подарък от д-р Мишо. Попаднах на шнур, 444-праскова, подарък...продължавам..../ пак музиката на А. Бадаламенти...
Агент Купър щумно сърба кайфенце, шруб, шрубббббб...
След малко Купър е на махленският гьол, там където в началото на филма намериха тялото на Лора Палмър и така започна сериала. Ако си спомняте ако не, гледайте поредният епизод тази събота,,,,,,,,
Данче/ тук отново диктофона е вкл. Липсва обаче кайфенцето.
Намирам се на мястото с едрио кефалперест. Мисля, да направя но един триметров повод 0.12 за предпазливи, но прецених, че ще увисва мухата и като се закачи на тревистият склон ще я оглозгат мравучките дорде я откача. Сложих малко по-дебеличка, така изкъсо да контролирам летежа. След това една оса-мухобойка миховска, а след нея още тънък типет 0.12. Две мухи,,,,,Данче,,,,,,,,
В това време музиката се вкл. и дават кадри от съседният пасторал. Махленската алея е още празна, тук таме съкварталец-любопитко с животинка, къде по-малка, къде по-озлобена. Кой сега ще ..ре първи почистеното?
Отново диктофона се вкл. Въпреки, че батерйите отдавана са дас капутишен. Едно кефлапересто се приближавааа,,,,,
Данче, не е то,,,,,,,,
След малко минавам покрай махленският Културен Дом и нета. Сгъвам мухарката на 4-ри. Това е голямо предимство на 4-те части. Независмо колко са скъпи. Влизаш в Клуба одма,,,,,,
Попадам на станилов пост с 90, процента достоверност. Това е не е евро клалификация,,,,,,,,,а републикански шампионат,,,,,
Данче заспа ли, скучно ли стана,,,,,,,
В това време разбрах кой всъщност ..ра пасторала, след като рибаската ми обувка попадна в едно г..но. Доката търсех кефала,,,
Това е говедото на Кънчо пастира. До тук с драматургията следва риболовът.
Под параклиса, бяха застанали Любо това е македонският приятел/ на Македонецо партията/ и бай Вълкан. Дебнат един пасаж-предпазливи по дружбенската система с простора и кората хляб.
Викам: Да не преча, а ? Ша изивнявате лекинко да заметна с шнура -подарък, дет лъзгаво се изнизва.
От страна на големите кефали, никакво внимание. След малко фиксирах с очилата/ пак подарук/ едно мерно около 27 санта и хоп на парашута след осата. Той вече беше потънал и се взе като мокра муха.
Снимка и обратно.
Кави са закл.
Водата на повърхността е все още топла. Събират се риби, но тези които седят не буцат, или друга е причината. Единствената уловена риба е мерен кефал. Взе сухата муха, под самата повърхност с голяма охота. Това ме накара да си спомня, как съм правил чанти с кефали на мокри муи по Осъм. Мноо съм знаел кво е мокра кво е суха муха.
Замяната на шнура с ДТ Кортланд е отлично за къса дистанция. 4-ти клас обаче ДТ куца на кругово пред ВФ на Сентифик пак 4-ти клас с таз гега. Шнура на голяма дистанция не натоварва тази въдица и трябва повече сила за далечен кастинг. На 5-клас въдица, 4-ти и е малко лек при личнта комбинация/ Няма как ще се събира въдиче 4-ти клас/ Кортланда пада много тихо при късо разстояние, първите няколко метра са леко паметливи. Но е още нов-подарък, тепърва ще се разпъва,,,,,
Снимки за достоверност на улова утре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 23, 2005 5:56 pm 
Аватар

Eeee липсваше ми бай Вътко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 23, 2005 7:52 pm 

Младежо, ако малко се поосвободя през седмицата ще наминем там с мухарките. И бай Станьо ще извикаме, как суче кебапите и бирите в капаните наоколло.
Има много "тематични кефали".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 1:46 pm 

Ванка, искате ли да ви водя за кефалец? По Искъро в маалата водата е станала нормална и рибите взимат отгоре. Не са много, ама за чесане на крастата става. Имам и едно място у дефилето, ама ако ще ходимтримата аз ще съм без въдица, само да ви заведа да си хванете хубави и много риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 2:00 pm 

Бат Стан написа:
Имам и едно място у дефилето, ама ако ще ходимтримата аз ще съм без въдица, само да ви заведа да си хванете хубави и много риби.

Станиуе бре, душо блага, имай предвид че мое и да отнесеш некоя тънка дълга ако заведеш некой точно там с обещание за "хубави и много риби", щот броя на фанатите риби прогресивно намалява /последно бех там у събота, а ти?/... та не че не стаа риболов, а и ти си от стара коза яре, та се ше си фанеш рибки, ама там кленчетата са толко боцкани, че у главата са станали кат градински лейки...
п.с.
ако фанеш един с оса в джуките, да си ми я върнеш :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 27, 2005 8:56 pm 
Аватар

Звучи любопитно,в маалата,кефал,бири,кебапчета....заинтригуван съм

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат