Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Май 10, 2006 1:26 pm 
Аватар

Здравейте.Първо да побързам да кажа ,че язовирчето е разрешено за риболов през забраната.Така.Та след ката гадовете/някакви помияри дето строят до язовира/ го бяха източили почти две трети,и след люти телефонни раздумки с Ловно-рибарското в Габрово,които ме увериха ,че са съставени глоби и язовирчето се пълни пак,днес малко скептично се "приводних" в 9 часа там.Първото поглеждане и ми се стопли душата ,наистина водата се качила с поне 3-4 метра от преливника и край брега се виждат любимите ми кръгове от клендаци.Понеже водата бе доста кафеникава и рибите се виждаха едва като се покажат на самата повърхност сложих една бръмбаретка 8 и бой.С първото хвърляне оп един пич около 30 санта.Следва обиколка на гьола и нищо ,защото рибите са почти на брега и бягат като луди.И така след около час се засенчих зад едно дърво на пет -шест метра от водата и почвам да наблюдавам след минута идва един подавам ,айде на брега,след пет десет минути пак...и така седем -осем,няколко откачени и едно...скъсване.Тука сега искам да отворя една скоба за прословутите лидели Фокус.Та при последните си 20 -тина риболова ползвам Фокус.Всичко ,което е изписано за добрите му качества ,да ,но Изключителна късаемост на възел.Аз връзвам клупче на края на лидера и пускам поводче за мухата.От десет /поне/ закачиная на клони ,папур и риби и десетте пъти се къса на възела на лидера,дори той да завършва на 0.18, аз да съм сложил повод 0.12!!!Днес същата работа,поводчето ми беше 0.14.Но както и да е пълно шест нема.Рибите които хванах бяха съответно върнати и още не си хвърлят хайвера,почнат ли спирам да ги тормозя.И това е .Щастлив съм ,че отново има къде да мятам през забраната.Колко му трябва на мухаря \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 10, 2006 4:23 pm 
Аватар

Евала Робко!!! Чудесен излет, с умело подбрана тактика!! Учудва ме единствено проблема с Фокус-а, имам няколко риболова с него и не ми е направил впечатление такъв проблем. Аз също връзвам клуп, единственото което мога да те посъветвам е да правиш две премятания на влакното / ако го правиш само веднъж разбира се /. Ако правиш двоен и се къса, тогава не знам :( . По принцип Фокус-а се различава от другите поводи, сто процента съм сигурен, че материалът му е чист монофил, защото почти няма разтегливостта, характерна за останалите "маркови" поводи. В този смисъл, като споделяш, че си вече на двайсетина риболова с него, може би самият материал е "остарял" и рязко е влошил качествата си. В този случай единствения лек е нов Фокус :lol: . Напълно се солидаризирам с теб относно това, колко му трябва на муаря - пет, шест риби и оркестъра да свири :D :D :D .Поздрави за отличния излет!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 10, 2006 5:00 pm 
Аватар

Здрасти бате Райко.Проблема е ,че на трите шнура с които ловя съм с Фокус два на 0.15 и един на 0.18 и се късат.И то от самото начало.А са купувани от различни магазини да кажеш "застояли" или ментета.Но ще пробвам някой друг възел при следващото късане,което може да е още в петък ,когато мисля пак да си наобиколя "стоката" на язовирчето.Иначе за памет, разтегливост, полагане просто е съвършен,/ако има такова животно :lol:/Благодаря за отзива и ти пожелавам и на тебе повечко срещи с "добитъка" на канала на Тецо :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа