Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Авг 22, 2006 7:37 am 
Аватар

Вчера се върнах оттам,хич не ми се тръгваше!Много красиво си е!Ама понеже се в България-веднага си личи колко много хора посещават мястото-имаше невъобразимо големи боклучени поляни.Абе толкова ли е трудно да се опакова боклука и да се извози към някой контейнер ???Затова много се накефих на едни хора с Опел Фронтера,които си тръгнаха с джипа,а на покрива му имаше голяма купчина торби с боклук,отиващи съвсем логично към някой контейнер.Защо не бяха всички като тях...За съжаление масата наоколо бяха все един вид- с надутата до дупка чалга и среднощни гърмежи - с пиратки ли,пистолети ли - не знам, ама пълна олигофрения!
Иначе за рибата- не съм доволен!Много слабо се отчете язовира,на муха нищичко не ми клъвна дори.А сменях бръмбари,парашутчета,оси,зелени мухи.....И НИЩО! Та включих в действие и другите въдици,ама само малки костурчета и червеноперки.Не знам,може би жегата нещо я мореше тази риба,но просто не вземаше.А иначе видях иззад едни камъни няколко хубави балканки към25-30 см!
Улових само една,ама от малките,дето и 20 см нямаше,и естествено я пуснах да расте.
Ама карай да върви,догодина живот и здраве пак ще отида там,дори и да знам, че рибата си трае!Накой от колегите беше писал по този повод,че само красотатат на мястото е достатъчна,за да се чувстваш удовлетворен.
Успех,колеги!А аз ще видя какво правят кефалите по Тунджа!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 22, 2006 7:59 am 
Аватар

dima за съжаление българина не е дорасъл да си събира боклука явно голям кеф им прави следващия път като отидат да си седиат в кочината е това ни е големия проблем в бг много хора си мислят че друг трябва да чисти след тях. Вярно че има хора където са съвестни но са по малко от тези които цапат та затва сме си в мизериииката :(
Успех и Наслука да надърпаш пъстърветата следващия път а ти на каква муха ги пробва петнистите да не да е била неподходяща

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 22, 2006 8:44 am 
Аватар

Ами възможно е,аз имам само около 2 месеца стаж като мухар :? .Ама опитах всички видове сухи,които имах.Ако това може да е успокоение,всички,които гледах да опитват около мен,също не бяха многокъсметлии.При това пробвах и от брега,и от лодка-не ще и не ще!Явно имам нужда от някакъв квалификационен курс,колеги!Ако някой има път към Стара Загора-да се обади,че да измислим нещичко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 22, 2006 1:05 pm 
Аватар

Дима, здрасти!! Не се кахъри пич, поляната е изключително "шантав" язовир. Не че имам много риболови на него, но така му се носи славата. Ако Катана прочете поста ти, сигурно ще напише интересни неща, доколкото знам той има богат опит за водоемите от тази "каскада" . Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 22, 2006 10:36 pm 
Аватар

Сполай ти за думите,Бате Райко / поне според ника,иначе не знам на колко години си :) /.Значи не всичко е безнадежно,а?
Добре де,малко самокритика не е излишна!Пак добре,че тук из нашия вилает се отчетох с някой и друг кефал,въпреки малкия мухарски "стаж".Иначе сигурно съвсем бих се отчаял за уменията си.
Но инатът си е инат,ще продължавам да се уча!Дано догодина в Родопите / или Рила,или Пирин,все едно / да имам повече успех и да закова и първите си пъстърви!Успехи и на теб!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2006 6:29 am 
Аватар

Нема ся да се предаваме без бой я :lol: !!!! Ще дойдат и големите клянове, и пъстървите и всичко по-рано или по-късно ще си дойде на мястото!!!! Такъв термин безнадежност не трябва да се допуска в муарския речник :lol: !!!!! И аз по едно време бях "на кантар", ноооооо....с упоритост всичко се постига / особено ако си шеф на софийската Топлофикация :lol: :lol: :lol: :lol: /. Тук ми идва нящо на акъла, което искам да споделя. Нерядко колеги се палят по мухарлъка от разкази на други колеги / обикновено последните гледали как ловят мухари / и един от основните им мотиви е, че с мухарката "нема празно"!! Да ама не - поне досегашният ми опит показва, че да се разчита на безумно кълване е абсолютна химера, или такова нещо става веднъж в сезона. Обикновено времето много бързо "отсява" тази категория колеги / не искам да кажа нищо лошо за тях / просто те си се връщат към другите видове риболов със стръв. Например в махалата има един пич - Боян, който държи зоомагазина на Окръжна болница, някои може би го познават от пазара в Подуене, където вади рибки в събота, и който е абсолютното Божие наказание за пъстървите!!! Общопризнат факир на пъстърва със стръв, не искам да ви казвам, че буквално всяка седмица ми показва в багажника на колата си невероятни риби!!! Уточнявам, че не иска и да чуе за платен риболов. Та, дето има една приказка - срещу него да тичам с всичките си мухарки :lol: :lol: , никога няма да стигна количеството риби, които той е извадил на стръв. Но при нас тръпката е друга. И тя осмисля ежедневието на всички ни - и моето, и това на Алекс, и на "Докторите", дори и на безпричинно свадливия Баракуда... Та така. Поздрави на другарите - муари!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2006 7:43 am 
Аватар

Ей не може без мен............ :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2006 9:06 am 

barakudata написа:
Ей не може без мен............ :D

Ееее, с добро са те споменали...айде сега и ти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 6:00 pm 
Аватар

Пичове не се отчайвате от Широката (за кълването става въпрос). Иска си да я обикнеш - тогава и Тя ви дарява с ласки :lol:
Хайде доскоро.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 7:12 pm 
Аватар

Catana,нямаш си и представа колко много я обичам!Ама като не кълве-не кълве и това си е!Иначе имам толкова хубави ученически спомени от там!Всъщност Поляната е мястото,където се оформих като осъзнат риболовец,хванал пъстърви, линове, каракуди,кефали,дори се радвах и на всеядните кротушки /вече май ги няма... :cry: /.Представи си колко риба е давал тогава водоемът,щом новобранец на 13-14 години е вадил такива риби!
А сега е останала само част от красотата.../ част,защото веднага си личиат местата на по-интензивно лагеруване-цели поля с боклуци,направо душата ме заболя!/...Но така или иначе Поляната ще си я обичам винаги,без значение количеството улов.И на вас го пожелавам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2006 7:21 pm 
Аватар

Здравейте пичове мухари!Преди 4 дни се прибрах от поредната почивка на въпросния язовир.Риби имаше, ама си иска да познаваш язовира и начина на риболов там.Аз лових основно кефал,но се хващаха и костури привечер на стримера на Акулата.Кефала атакува много мудно и трябва се ползват мухи на 12-14 номер кука.Много ефективна се оказа осата на Акулата и чисто черен бръмбар и най-важното е мхата да е лека,за да пада много леко във водата.Това е от мен дано съм помогнал.Наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа