Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Клюки от Доспат
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 11:59 am 

Здравейте уважаващи магията риболов господа. Миналата седмица със семейството бяхме на почивка в гр.Доспат,и се поразходихме из югозападни Родопи и Пирин. Неможах да се отдам изцяло на страстта,поради факта че бях с малки деца,но ето какво установих от местата където успях да похвърлям. На яз.Доспат положението е трагично,почти цял следобяд в понеделник хвърлях на блесна и воблер но нищо.Как да има като разбрах от колега,районият инспектор,че в четвъртък вечерта при съвместна акция с горското и рибното стопанство са били извадени 3 км. наилонови мрежи от язовира. Същите били изгорени демонстративно в рибното стопанство,и пак нямало хванати бракониери. Във вторник културномасова дейност,посещение на есторическите забележителности в Г.Делчев.Всичките такива бяха две църкви и един паметник,следобяд релаксация за татко,свобода за малките и печене на пържоли за мама на барбекюто,по брега на р.Места до сами града. Риката беше пълноводна и реших да похвърлям на блесна,но вместо риба закачих найлонова торбичка с боклуци,имам и снимка с трофея.Много съм обикалял из страната но по-мръсно и негостоприемно място не бях виждал.Още от Сатовча отстрани на главния път е само мизерия,боклуци,строителни отпадъци,оборска тор и всякакви други.За бога хора не ходете там.Направо си омърсих мислите за някакъв красив и чист район които може да привлече туристи с дивността си,че то на търновското сметище е по-подредено и като минаваш покрай него е по чисто.Решаваме да отидем на Ягодинската пещера,и в сряда се отправяме в нея посока.КРАСОТА.Реката чиста,с децата от нея пихме вода,природата чиста,топло време и безлюдни места удобни за почивка.Пристигаме пред пещерата е веднага се забиваме при продавач на сувенири.Господинът ни информира че групите за туристи са през 1 ч. и ще трябва да почакаме около 45м. Викам си точно и това ми трябва,свободно време да похвърлям в реката.Тъкмо разпъвам мухарката и търговецът побърза да ме спре с думите че тук наистина се ловят много добри пъстърви,поради ежегодното зарибяване,но разрешават само в събота и неделя,както си е по закон,постояно имало проверки.Помислих да се натравя на хитър,ушким че ловя за кефал,но разумът надделя и прибрах въдицата.Докато чакахме да се събере групата,на два пъти мина горската стража и една Дачия 4x4пикап,която ме съмняваше че е на ИАРА.След като направихме разходката в пещерата,потеглихми обранто,около 14ч, на удобно място до сами реката и до кръстовищете за Триград и Девин се бяха настанили почиващи.Докато изчаквах децата да си свършат работата,в храстите,дойде първо джипа на горското и след малко Дачията и започнаха проверка на документите и багажа.Съпругата каза че с проверяващите е имало и униформен полицаи,но не обърнах внимание.Прибрахме се в Доспат и решаваме в четвъртък да отиден на едноимената река, над с.Сърница.По обяд сме там,но реката висока и мътна.Та с риболова за тази отпуска приключих,и се отдадох само на разходки из природата и внимание към семейството .Бързо мина една седмица и се върнахме,та това бе реболовният ми излет из Родопите.
Пожелавам повече успехи и чиста природа на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 12:11 pm 
Аватар

Миналата година реката беше забранена и не можеше да се припари до нея не знам какъв и е статута в момента. за реката до ягодинска пещера става въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Фев 27, 2007 11:05 am 

daniel написа:
Миналата година реката беше забранена и не можеше да се припари до нея не знам какъв и е статута в момента. за реката до ягодинска пещера става въпрос.

Не беше забранена. Миналия великден лових на нея няколко часа, имаше и други риболовци. Хванах две риби на блесна, едната от които до зидания бряг до пещерата. Всъщност сега виждам, че има неква забрана "от долния мост на местността Попини лъки"......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа