Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2008 5:16 pm 
Аватар

Здравейте пичове!! Още вчера си викам - не ме интересува нищо, утре отивам да хвърля шнура за сефте, па ако ще и сняг да завали през нощта.....Приготвям такъмите, хвърлям едно последно очо на форума :lol: :lol: и се пльоскам да нанкам :D :D . Ама то пусти мерак - сън не ме лови....Сигурно пет пъти се будих през нощта и се ослушвах като прасе в тръстики за времето - да не би да е излязъл некой гаден вятър....
Най-накрая се развидели, скачам аз, правя кафета - закуски, нахлузвам вълшебните китайски бАтушки 8) и се меткам на 284. Малко ми е кофти като изневерил за сефте съпруг :oops: :oops: - не отивам на любимия канал, а на езерото на летището / имах сигурна информация, че се влиза без проблем /. Просто снощи като гледах пак последните снимки на Алекс от канала и направо ми ставаше лошо......сигурен съм, че има риба, ама то мястото вече на нищо не прилича.......Та меткам се аз на 284 и след няма и десет минути съм дестиниран до целта почти като с такси / автобуса спира почти до външното стълбище на паркинга на новия терминал, просто слизате четири етажа и тръгвате през поляната към езерото....много е цивилизовано 8) 8) /. Много ми трепереше сърцето да не би колегата да ме е избъзикал за достъпа, но още от рейса видях колегите по брега на гьола и се успокоих....
Ето и две снимки да добиете представа:

Това е езерото:

Изображение

А това е стълбището, по което слизате / на по-ниската сграда /, за да хванете към гьола:

Изображение

Появявам се на брега, сглабям Кабеласа, връзвам любимата коркова муха, прекръствам се 8) и правя първото меткане за 2008г.......Ей...тая работа е като оная работа, да знаете - като я научиш веднъж и нема забравяне :lol: :lol: :lol: . Прави ми впечатление, че водата в езерото е доста мътна и не се вижда никакъв живец из нея. Колегите - плувкаджии споделят, че излизали епизодични дребни бабушки и уклеи. Продължавам аз да си обикалям и да си меткам с удоволствие, но за съжаление няма никакви индикации за гладни рибища......
В един момент излиза слаб вятър откъм пистата и до носа ми стига една отдавна забравена миризма - тази на изгорял керосин....Направо ми идва да се разрева, щото тая специфична миризма ме върна точно 22 години назад, когато служех на Родината на сегашното натовско летище в с. Граф Игнатиево....
Продължавам разчувстван да подавам из гьола, но така и нямам кълване....Около обяд решавам да си тръгна..Ето още няколко снимки, включително и на един самолетен кил :lol: :lol::

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ами момчета, толкова от бат,ви Райко засега....Много исках да покажа и първата рибка за годината, ама не било писано....Всъщност около града винаги работата е мноого тегава, особено в ранната пролет. Както и да е - важното е, че отново подкарахме хорото.....рано или късно ще дойдат и рибките!!! Поздрави на всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2008 6:52 pm 
Аватар

Бате Райко изглежда много приятен излет си направил,хубаво е човек когато може да разтовари от градското напрежение.А снимки на рибите ще чакаме другия път.Жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Излет
МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2008 8:11 pm 
Аватар

Здравей Бате Райко!Поздрави за прекрасното излетче!А за рибите че ги няма да ги снимаме и при мен е така вече трети излет.Метаволизма на тия рибета още не се е размърдал :wink: Поздрави и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2008 2:01 pm 

Здрасти наборе, е те това водоемче си е друга работа и да се не закачи някоя хубавичка, поне окото, ще напълни човек, не е като оня лунен пейзаж на теца!!
С Приятелски Поздрави Делчо :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2008 2:39 pm 

бате Райко поздрави за излета!
да те питам информативно - там ли има добри кленове? или на гьола от другата страна на летището.
ама то и времето нешто много шантаво този месец :D

асен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2008 6:16 pm 
Аватар

Асене, здрасти!!! Има капитални кефали в тоя водоем - със сигурност килограмови, почти със сигурност - и над килограмови!!! Големият гьол зад пистата ми е задачка-закачка за тази година 8) :lol: , доколкото чувам оттук-оттам и там има литровки...Друг е въпроса дали ще се хванат, но когато дефилират покрай теб такива риби, настроението е някак си по-така :lol: :lol: !! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: .
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 9:03 pm 
Аватар

здравеи Бате Раико почнали са да правят парк там на това езеро и подочух че щели да го зарибяват и ще бъде само за сложители на летището ако си намериш познат които работи там след време ще те вкарва там / поздрави :) бих искал да стана приятел с теб да обсъждаме това онова ако имаш желание ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 05, 2008 8:55 am 
Аватар

Пума, здрасти!! Знам, че гадовете почнаха да съсипват това страхотно място, просто си заминава още един отличен обекта за мухарене в източната част на града.
Що се отнася до втората част на поста ти - приятел съм с всички във форума и обсъждам с удоволствие всякакви теми! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2008 8:45 am 
Аватар

Що се отнася до втората част на поста ти - приятел съм с всички във форума и обсъждам с удоволствие всякакви теми! Поздрави!!![/quote] бих искал някои ден когато сме свободни не сме на работаа итнт като се постопли времето да ходим заедно на риболов с мухарките ако имаш желание да ме земеш с теб гледам че разбираш чел съм доста от теп в форума ако ти тря приятел дето да ходите по месните езера блата реки ме вземи .благодаря колега .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2008 8:53 am 
Аватар

Пума, здрасти!! Нека пукне пролет и ще отидем!! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2008 1:39 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Пума, здрасти!! Нека пукне пролет и ще отидем!! Поздрави!!!
Бате Раико отиваме <patriot ще пиша

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 26, 2009 10:24 am 
Аватар

http://all.actualno.com/news_247699.html
Нов парк с амфитеатър и езеро изникна край летище София

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 26, 2009 10:32 am 
Аватар

Бре...като че ли ми четеш мислите бре.....ей сегинка пуснах питанка в "ТЕЦ-о" :lol: :lol: !! Чакам добри вести с нетърпение!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 26, 2009 11:28 am 
Аватар

Вероятно следващата стъпка ще е да ни лапнат и Дружба... #-o

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]