Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 11, 2005 10:02 pm 

След два излета по р Струма и уловени двайсетина кленчета реших да се пробвам и на затворен водоем.
Отивам аз на един язовир краи Перник, водата ври от клен,забелязват се парчета над 50-70 см, хвърлям аз и мухата я атакуват само малки рибки, а големите идват до нея оглеждат я и си продължават!
Къде греша ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 11, 2005 11:14 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 6:52 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: къде греша
МнениеПубликувано на: Нед Авг 14, 2005 7:14 am 
Аватар

На мен ми се случи почти същото.Казаха ми ,че на един отдавна неизползван циментов басейн в който преди двайсе години са се возили с водни колела, се навъртат дърти кленове и аз отидох да проверя.Пристигам и гледам той опасан със килим от водорасли покрай които се навъртат всякакъв калибър кленчета до около 30 см.Навътре по средата седят четири тупалки .Подадох между тях една оса джапанка и най-близкия веднага я смукна закачих го разшляпа се наби се във водораслите, но го извадих.Беше към четиресе см.Естествено другите три се потопиха.Същия ден дръпнах още четири около трийсете см.После почти всеки ден ходех там да дебна ония трите .Един ми се откачи ,а два пъти се обръщаха без да уцелят мухата.След тия случки когато и да ги издебнех ,каквато и муха от оси ,бръмбари,скакалци ,парашути и пр. да им поднеса,приближават я оглеждат я едно уууубаво и си заминават бавно и тържествено.Това беше пролетта.После водата се покри с водорасли и стана невъзможно.Сега чакам да застудее и да паднат водораслите.Наблюденията ми са ,че в стояща вода рибите са много по-мнителни, защото разполагат с достатъчно време да огледат мухата и да преценят става ли или тц.Ще съм благодарен на д-р Мишо да даде някакъв съвет, а на колегата assi да каже кой е тоя язовир ,та като си ходя в Перник да го посетя и аз

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа